search
Welke tien rollen maakten Jamie Lee Curtis tot koningin van het scherm?
Series / Featured

Welke tien rollen maakten Jamie Lee Curtis tot koningin van het scherm?

Jamie Lee Curtis wist direct dat ze deze rol moest spelen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jamie Lee Curtis heeft tal van geweldige rollen gehad. Naast bijvoorbeeld haar gastrol als Donna in The Bear, of haar iconische vertolking van Laurie Strode in de Halloween-franchise, heeft Curtis nog veel meer gedaan.

10. Daddy and Them (2001)


In het komische Daddy and Them uit 2001 speelt Curtis de bijrol van Elaine.

Het verhaal draait om Claude (Billy Bob Thornton) en Julia (Brenda Blethyn), een onzekere en jaloerse stel dat herenigd wordt met hun uitgebreide familie in Arkansas wanneer Claude's oom (Jim Varney) wordt gearresteerd voor poging tot moord.

Elaine en haar man Lawrence (Ben Affleck) zijn advocaten. De haat die ze naar elkaar toe uiten is zo over the top dat het hilarisch wordt.9. Freaky Friday (2003)


Curtis en Lindsay Lohan waren een gouden duo in de komische fantasyfilm Freaky Friday uit 2003.

Curtis speelt Tess, een therapeut die worstelt met haar opstandige tienerdochter, Anna.

Na het lezen van een magisch gelukskoekje vindt er een aardbeving plaats en worden de twee wakker in elkaars lichaam.8. Trading Places (1983)


Dan Aykroyd en Eddie Murphy spelen de hoofdrollen in Trading Places.

Een komedie over twee mannen met verschillende sociale en economische statussen die het onderwerp zijn van een weddenschap waarbij ze van leven moeten ruilen.

Curtis speelt Ophelia, een prostituee die Winthorpe (Akyroyd) helpt in zijn nieuwe leven als bedelaar en oplichter.7. Road Games (1981)


Road Games is een Australische thriller waarin Curtis de rol van Pamela speelt.

Een lifter die samen met Quid (Stacy Keach) rijdt en praat over het bestaan van een seriemoordenaar in de stad.

Pamela begint aan een wilde reis terwijl zij en Quid de seriemoordenaar te proberen te vangen.

Curtis' ervaring in eerdere horrorfilms is duidelijk zichtbaar in haar weergave van een angstige Pamela.

Hoewel Road Games het niet echt goed deed, werd Curtis door zowel de critici als de fans geprezen om haar acteerwerk.6. Everything Everywhere All at Once (2022)


Everything Everywhere All at Once is een uniek verhaal dat op een bizarre, opwindende en genre-overstijgende manier wordt verteld.

De absurde komische drama/sciencefictionfilm won zeven Academy Awards na 11 nominaties, waaronder Beste Film. Curtis schittert als Deirdre, en stuurse IRS-inspecteur.

In een alternatief universum is ze echter een meedogenloze, bedreven vechter die hoofdpersonage Evelyn (Michelle Yeoh) op een heel andere wijze het leven zuur maakt.5. New Girl (2012-2018)


Jamie Lee Curtis was een van de vele beroemde gaststerren in New Girl, samen met namen als Gordon Ramsay en Prince.

De sitcom volgt Jess, die na een break-up intrekt bij drie excentrieke alleenstaande mannen in een gedeeld appartement.

Na verloop van tijd worden Nick, Schmidt, Winston en Jess goede vrienden en navigeren ze samen door hun professionele en persoonlijke leven.

Curtis speelde Joan, de moeder van Jess, die net zo positief en net zo'n kinderlijke kijk op de wereld heeft als haar dochter.4. A Fish Called Wanda (1988)


Een van de vroegste rollen van Curtis was in A Fish Called Wanda. In deze komedie uit 1988 speelt Curtis de charmante oplichtster Wanda.

Twee gangsters genaamd George en Ken roepen Wanda op om met hen mee te doen aan hun grote juwelenroof, maar ze besluit hen te verraden nadat de overval succesvol is.

Vanaf dat moment begint alles uit de hand te lopen.

Curtis legt op wonderbaarlijke wijze Wanda's koelheid vast wanneer ze haar partners bedriegt en zelfs bereid is haar minnaar te verraden.3. Halloween (1978)


Hoewel haar optreden in de recente Halloween-film uit 2018 ook geweldig is, is Curtis' vertolking in het oorspronkelijke deel van de iconische slasher-franchise nog beter.

In Halloween uit 1978 maken de fans kennis met de beruchte moordenaar Michael Myers, die langzaam rondsluipt en een masker draagt. En zijn zus Laurie Strode, gespeeld door Curtis.2. Knives Out (2019)


Knives Out is een hilarische moordmysteriefilm met een geweldige ensemble cast.

Curtis bevindt zich in goed gezelschap van getalenteerde collega's zoals Chris Evans, Ana de Armas, Daniel Craig en de inmiddels overleden Christopher Plummer.

Wanneer een rijke misdaadschrijver dood wordt aangetroffen op zijn 85e verjaardagsfeest, moeten de familieleden in het huis blijven voor het onderzoek en de ondervraging.

Curtis speelt Linda geweldig: constant gefrustreerd, woede uitbarstingen en veel tandenknarsen.1. The Bear


In een interview over het tweede seizoen van The Bear zei Jamie Lee Curtis dat ze "direct wist dat ze Donna moest spelen".

Haar passie komt dan ook duidelijk naar voren in haar vertolking. Hoewel de actrice slechts in twee afleveringen van het tweede seizoen verschijnt, steelt Curtis de show, vooral in de flashbackaflevering "Fishes".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen