search
Eén van de beste horrorfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste horrorfilms ooit gemaakt staat gewoon op Netflix

In het brede aanbod van de verschillende streamingdiensten is het soms lastig iets te vinden. Wij hebben een aantal sublieme films voor je gevonden en lichten er af en toe eentje uit voor je.

Als je fan bent van horror zit je nu zeker goed. We hebben een stille maar krachtige optie voor je gevonden die je echt gezien moet hebben.

In 2018 kwam de horrorfilm A Quiet Place voor het eerst naar de bioscopen. De negentig minuten durende film bevat niet veel tekst en geluid, maar dit is voor een hele goede reden.

Muisstil


In deze horrorfilm volgen we een gezin dat sluipend, muisstil en gebarend door het leven gaat. Het minste geluid kan hen overleveren aan geheimzinnige wezens die jagen op het gehoor.

Met het volledige besef dat zelfs een voetstap, beweging of gefluister dodelijk kunnen zijn, proberen Evelyn en Lee een manier te vinden om hun kinderen koste wat kost te beschermen en hun loerende vijanden te overwinnen. Samen proberen ze er het beste van te maken en om te overleven.

Regie en cast


John Krasinski vertolkt niet alleen een van de hoofdrollen, maar is ook de regisseur van de film. Het meest trots is hij over een tweet die auteur Stephen King plaatste over de film, "'A Quiet Place' is een buitengewoon stuk werk. Geweldig acteerwerk, maar het belangrijkste is de STILTE, en hoe het oog van de camera wijd opengaat op een manier die maar weinig films lukt.".In 2021 heeft Krasinski ook een boek uitgebracht, 'A Quiet Place: Making of a Silent World' waarin hij schrijft over het maken van de film en zie je veel beeldmateriaal terug. Naast Krasinski zien we zijn vrouw, Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe en Cade Woodward in de film.

Huiveringwekkend goed concept


De film weet het op IMDb goed te doen en pakt daar een mooie score van 7.5/10.Tommykonijn zegt het volgende over A Quiet Place op de site van MovieMeter waar de film 3.41/5 scoort. "Vermakelijke thriller. Ik heb 'The Silence' ongeveer twee jaar geleden gezien, dus het concept was me niet onbekend. Ik vind wel dat 'A Quiet Place' er in vrijwel alle opzichten geslaagder mee aan de haal gaat. De film is bijzonder sfeervol en de dreiging is dan ook goed voelbaar."

Op Rotten Tomatoes krijgt de film van het publiek een score van 83% en van de critici een hele mooie 96%. "'A Quiet Place' is een film die horrorfans tevreden zal stellen, maar het familiedrama geeft hem ook een bredere aantrekkingskracht. Hoe dan ook, het is een stilletjes huiveringwekkende ervaring die je niet snel zult vergeten.", aldus een van de critici.

Op Netflix


Enthousiast geworden over deze horrorfilm? Kijk hem dan bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen