search
Netflix voegt deze onvergetelijke actiehit uit de jaren '80 toe aan aanbod
Films / Nieuws

Netflix voegt deze onvergetelijke actiehit uit de jaren '80 toe aan aanbod

Vanaf zaterdag 15 juli voegt Netflix de bikkelharde actiefilm 'Top Gun' uit 1986 toe aan hun aanbod.

De film van regisseur Tony Scott is nog steeds populair en straks dus ook te zien bij Netflix. De film was genomineerd voor vier Oscars en wist er daar eentje van te verzilveren. Voeg de film toe aan je watchlist of kijk hem snel bij de dienst.

Regisseur Scott was niet alleen bekend van Top Gun maar ook van de serie The Good Wife en onder meer films als Taking of Pelham 123 en Deja Vu.

Het verhaal


Samen met zijn vriend Goose wordt waaghals Pete 'Maverick' Mitchell aangenomen bij een keiharde opleiding voor piloten, ook wel Top Gun genoemd. Tijdens de opleiding valt zijn oog op Charlie Blackwood, een gerenommeerd vlieginstructeur.

Tijdens zijn opleiding gaat Maverick de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman. Maar wanneer zijn vriend Goose tijdens een routine oefening verongelukt, vraagt Maverick zich af of het dit allemaal wel waard is.

Cast


Tom Cruise vertolkt in de film de rol van Maverick en zijn vriend Goose wordt gespeeld door Anthony Edwards. De cast wordt verder versterkt door Tim Robbins, Kelly McGillis, Val Kilmer, Tom Skerritt en Michael Ironside.Fantastische film


De film weet op IMDb een score neer te zetten van 6.9/10. Ondanks dat de critici bij Rotten Tomatoes met 56% niet heel enthousiast over de film zijn, is het publiek dat wel met een mooie score van 83%. "Een fantastische film. Een must see voor iedereen van elke leeftijd. Deze film heeft een ongelooflijke plot, ongelooflijke karakters en natuurlijk ongelooflijke actie."

Bij MovieMeter weet de film een score van 3.17/5 neer te zetten en zegt Boneka het volgende over de film. "Opgewaardeerd naar 4 sterren. Hoewel het verhaal misschien simpel is weet iedereen het over welke film het gaat. Het was uiteindelijk ook een mooie wervingsfilm voor de Amerikaanse luchtvaart."

Bij Netflix


Vanaf zaterdag 15 juli kan je deze klassieker uit de jaren '80 streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen