search
Deze buitenaardse sciencefiction film moet je zien bij HBO Max
Films / Nieuws

Deze buitenaardse sciencefiction film moet je zien bij HBO Max

De eenennegentig minuten durende sciencefiction film van regisseur Alfonso Cuarón is te zien bij HBO Max.

Gravity wist maar liefst zeven Oscars in de wacht te slepen voor onder meer beste film van het jaar, beste actrice in de hoofdrol, beste visuele effecten en beste regie. Deze film moet je dus zeker een keer gezien hebben.

Regisseur Cuarón is niet alleen bekend van Gravity maar ook van Roma, Children of Men en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

In de ruimte


Briljant medisch ingenieur Stone gaat samen met veteraan Kowalsky op haar eerste ruimtemissie. Hun shuttle wordt vernietigd tijdens een routinecontrole en ze blijven met zijn tweeën over, zwevend in de ruimte.

Ze realiseren zich dat ze ieder contact met de aarde kwijt zijn en de paniek slaat al snel toe. Komen ze ooit nog thuis of dwalen ze steeds verder af de ruimte in.

Grote namen


We zien niet heel veel gezichten in deze film maar krijgen wel twee grootse namen in de hoofdrollen. Deze zijn namelijk weggelegd voor Sandra Bullock en George Clooney. De rest van de cast bestaat uit Ed Harris, Orto Ignatiussen, Phaldut Sharma, Amy Warren en Basher Savage.



Tussen de sterren


Op IMDb pakt de film een prachtige 7.7/10. Het publiek bij Rotten Tomatoes scoort de film 79%, de critici zijn mega enthousiast over de film met een hele goede 96%. "'Gravity' dompelt je niet zozeer onder in de filmische ervaring, maar brengt je er gewoon heen en plaatst je tussen de sterren.", aldus een van de critici.



"Visueel adembenemende, bloedspannende spacethriller. (...) Ik heb me van begin tot eind vermaakt. Wat wil een mens nog meer? Dikke vier sterren." aldus Carl Stellweg op de site van MovieMeter waar de film ook een mooie 3.51/5 scoort.

HBO Max


Het is dus zeker een aanrader om deze scifi-thriller te gaan kijken. Kijk hem nu bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen