search
Spanning stijgt: 'Alien'-franchise voelt de hitte van 'Predator'-film succes
Films / Nieuws

Spanning stijgt: 'Alien'-franchise voelt de hitte van 'Predator'-film succes

Het is onvermijdelijk dat de 'Alien'- en 'Predator'-franchises het tegen elkaar opnemen in een callback naar de beruchte 'Alien vs. Predator'-saga. 'Predator' heeft tot nu toe de meeste veldslagen gewonnen in deze grootse oorlog.

De Predator-prequel, Prey weet druk uit te blijven oefenen op de aankomende Alien-film welke gepland staat voor 2024 naarmate de ontvangst van Prey dagelijks groter wordt.

Alle ogen zijn gericht op regisseur Fede Álvarez, bekend van films als Evil Dead uit 2013 en Don't Breathe uit 2016. Hij staat klaar om indruk te maken op publiek en critici met de nieuwste toevoeging voor de Alien-franchise met Alien: Romulus.

Na zes jaar een nieuwe 'Alien'-film


Het is zes jaar geleden dat de franchise voor het laatst een film uitgebracht. De verwachting dat Álvarez slaagt met zijn Alien-film is heel erg hoog als gevolg van de teleurstellingen in het verleden van de binnen de franchise en de onverwachte hoge prestaties van de Predator-franchise en de film Prey welke direct naar streaming ging.

Waarom maakt de Predator-franchise het 'Alien' lastig


Prey kreeg geen kans voor een bioscooprelease maar wist bij Hulu de meest populaire première aller tijden van het platform neer te zetten.

Prey heeft zes nominaties in de wacht weten te slepen voor de Primetime Emmy Awards later dit jaar, waaronder de nominatie voor Outstanding Television Movie. Een zekere bevestiging van de lucratieve richting die de franchise opgaat.



De 'Alien'-franchise


De laatste paar Alien-films, zoals regisseur Ripley Scott's prequel-films Prometheus en Alien: Covenant weken af ​​van de angstaanjagende charme en het succes dat essentieel is voor de kern van Alien. Zelfs de laatste film van de originele serie, Alien Resurrection wist daarom niet het succes door te zetten.

Sindsdien heeft de Alien-franchise een indrukwekkende prestatie nodig om zijn toegewijde fans te vermaken en de loop van zijn 44-jarige franchise recht te zetten om zijn culturele nalatenschap voort te zetten.



De nieuwe Alien-film heeft te kampen met een over het algemeen onberispelijke Predator-film, terwijl hij ernaar streeft een, zo niet meer, veelgeprezen film en waardige film concurrent te zijn.

Goed voorbeeld


Prey is een goed voorbeeld van wat de Alien-franchise nodig heeft, gezien de cruciale en winstgevende prestatie die wordt verondersteld de Predator-franchise vooruit te helpen. Disney heeft de valkuilen geleerd van het sturen van Prey naar streaming en moet het doen met wat een verbluffende Predator-bioscooprelease had kunnen zijn.



De nieuwe Alien-film van Alvarez krijgt de kans om op de markt te worden gebracht en eerst in bioscopen te worden bekeken vanaf 16 augustus 2024. Geweldig nieuws alleen brengt dit voor de film nog extra druk mee om uitstekend te gaan presteren. Wanneer de film te streamen zal zijn, moeten we nog even afwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen