search
Deze 3 gloednieuwe films wil je niet missen op SkyShowTime, Prime Video en NPO Start
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films wil je niet missen op SkyShowTime, Prime Video en NPO Start

Eindelijk weer een weerwolffilm, de overname van robots, en terug in de tijd naar de lockdown.

Een nieuwe week met nieuwe films op de streamingdiensten van Nederland. Welke jij ervan moet opzetten, wordt hieronder toegelicht door de collega's van FilmTotaal.

Eight for Silver | SkyShowTime



Vaak kom je ze niet meer tegen, maar volgens recensent Terence Shea heb je met deze horror eindelijk weer eens een goede weerwolffilm te pakken. De kostuums en het camerawerk zijn sterke pluspunten, maar het speelduur is helaas veel en veel te lang.

Shea gaf de film 3 sterren en deelde: "'Eight for Silver' heeft in Nederland de bioscopen helaas niet gehaald. Erg jammer, vooral als dit is omdat een van onze eigen slappe romkoms dat plekje innam. Fijn dat SkyShowtime de mogelijkheid biedt om deze frisse aanpak van het weerwolvengenre hier toch nog te kunnen zien."

Lees de rest van de recensie.

Robots | Prime Video



Deze scifi-film weet op hilarische wijze de relatie tussen mensen en robots op zijn kop te zetten in een futuristische wereld. Erg kritisch of innovatief is de film niet, maar volgens Terence Shea moet de kijker het vooral doen voor de lekker grappige momenten.

De film kreeg van hem 3.5 ster. Shea stelde: "De lol zit hem zowel in het verhaal als de dialogen. Plotelementen en het verloop daarvan bevatten veel grappen, er gebeurt van alles op de achtergrond en dan zijn er nog de losse opmerkingen van [hoofdpersonages] Charles en Elaine. Die vooral hilarisch zijn, door hoe ze hun tekst kalm en natuurlijk uitspreken."

Lees de rest van de recensie.

Reis door onze wereld | NPO Start


Deze Nederlandse documentaire vormt een geslaagd tijdsdocument van het leven tijdens de lockdowns van 2020. Het schattige stel, dat samen de documentaire schoot in hun geslonken wereldje, wist volgens Mitchell van Vuren op tedere wijze hun visie op de wereld te delen en de bizarre tijdsperiode opnieuw op te roepen.

Hij gaf de documentaire 4 sterren en beargumenteerde: "'Reis door onze wereld' is niet slechts een documentatie van alle wetenswaardigheden uit 2020, maar vooral van diens beleving. De zorgen van [makers] Petra en Peter over het klimaat en hun dierbaren krijgen een grote plaats daarbinnen, maar nog meer de mooie momenten die ze deelden met elkaar. De absurditeit van het isolement wordt opnieuw voelbaar, terwijl het afschuwelijke van talloze doden normaal lijkt."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen