search
Heerlijke Ierse serie 'Holding' combineert humor met moordmysterie op NPO Plus

Heerlijke Ierse serie 'Holding' combineert humor met moordmysterie op NPO Plus

Conleth Hill (Lord Varys) ontraadselt totaal andere myseries in een vriendelijk Iers stadje.

Valeria Milić
Talkshowpresentator Graham Norton is alom bekend, daarnaast is hij echter ook schrijver. Norton heeft echter ook een succesvol boek geschreven, getiteld Holding.

Het charmante moordmysterie verkocht dusdanig goed dat er nu een vierdelige miniserie over is gemaakt. In het slaprige Ierse stadje Duneen worden menselijke resten gevonden. De onhandige agent PJ Collins is net zo verrast als de rest maar vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen.

Bekende gezichten


PJ wordt gespeeld door niemand anders dan Conleth Hill, die in Game of Thrones de rol van Lord Varys voor zijn rekening nam. Zijn assistent Linus Dunne wordt neergezet door Clinton Liberty. Frappant genoeg is Liberty gesignaleerd op de set van House of the Dragon maar zijn rol is nog niet officieel bekendgemaakt.

PJ en Linus gaan met andere woorden op onderzoek uit. Tot hun stomme verbazing blijken de inwoners van Duneen de nodige geheimen te hebben. Waar men normaal behoorlijk spraakzaam is lijkt iedereen nu vastbesloten om zaken juist voor zich te houden.

Je kunt de miniserie Holding in zijn geheel streamen vanaf 3 augustus op NPO Plus.

Aanbevolen artikelen