search
Deze aflevering van 'Friends' mocht niet worden uitgezonden
Series / Featured

Deze aflevering van 'Friends' mocht niet worden uitgezonden

Deze 'Friends'-aflevering was in het verleden kennelijk nogal controversieel in de Verenigde Staten.

De serie Friends staat nou niet bepaald bekend om zijn progressieve en revolutionaire karakter. Toch is er één aflevering die indertijd zeer controversieel was en door een aantal Amerikaanse kabelnetwerken niet werd uitgezonden.

Het gaat hierbij om aflevering 11 uit seizoen 2 genaamd: 'The One with the Lesbian Wedding'. Deze aflevering ging, zoals de titel al doet vermoeden, over een lesbische bruiloft. Het was misschien wel de eerste keer dat een dergelijk bruiloft op televisie te zien was!

Met ex naar altaar


In deze aflevering maakten Ross' ex-vrouw Carol en haar nieuwe partner hun gevoelens officieel bekend. Ondanks Ross' verdriet na hun scheiding en zijn afkeer van Carol's nieuwe seksualiteit, accepteerde hij de nieuwe situatie. Hij woonde de bruiloft bij en liep zelfs samen met zijn ex-vrouw naar het altaar.

Dit veroorzaakte een enorme controverse in de meer conservatieve delen van de Verenigde Staten, wat resulteerde in een verbod door verschillende Amerikaanse netwerken. Het werd, met dank aan deze controverse, één van de meest bekeken tv-afleveringen ooit, met 31,6 miljoen kijkers die de aflevering live zagen.



Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen