search
Historische docufilm 'Unknown: Cave of Bones' beklimt Netflix Top 10 snel
Films / Nieuws

Historische docufilm 'Unknown: Cave of Bones' beklimt Netflix Top 10 snel

Vanaf gisteren was het mogelijk om bij Netflix 'Unknown: Cave of Bones' te streamen. Een hoop mensen hebben al afgestemd op de interessante docufilm want hij staat op de vijfde plaats in de Netflix Top 10.

Eerder zagen we al andere documentaires in de 'Unknown'-serie op Netflix. Vanaf gisteren was het mogelijk om Unknown: Cave of Bones te streamen. Komende maandag komt de volgende in de reeks, Unknown: Cosmic Time Machine.

De docufilm komt van regisseur Mark Mannucci welke je misschien kent van zijn werk aan Reading Rainbow, City Life en Dr. Tony Fauci.

Synopsis


Wetenschappers onderzoeken ondergrondse aanwijzingen van meer dan 250.000 jaar oud, die vragen oproepen over onze vroege voorouders – en wat het werkelijk betekent om mens te zijn.

Lee Berger


Mannucci volgt in deze docufilm paleo-antropoloog Lee Berger in Zuid-Afrika. Hij en zijn team proberen te bewijzen dat 's werelds oudste kerkhof dat ze vonden, niet menselijk is.

Het lijkt erop dat een aapachtig wezen met kleine hersenen een ingewikkeld begrafenisritueel zou hebben uitgevoerd. Als dit bewezen kan worden zal het alles doen veranderen wat we weten over de evolutie van mensachtigen en de oorsprong van geloof.



Wetenschappelijke ontdekkingen


De film is pas net te streamen en zet voor nu een score neer van 6.7/10 op IMDb. Bij Rotten Tomatoes zien we ook nog niet veel stemmen maar staat de score nu op 59%. "Terwijl het team bewijzen aan het licht brengt, biedt de documentaire een goed inzicht in het proces van wetenschappelijke ontdekkingen.", weet een van de critici te vertellen.





Netflix


Als je in bent voor een informatieve en historische film, kijk deze docufilm snel bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen