search

Ons nieuws van woensdag 19 juli 2023

'Ted Lasso'-ster over mogelijke spin-off
Series / Nieuws

'Ted Lasso'-ster over mogelijke spin-off

Zit er een Ted Lasso spin-off aan te komen? Brett Goldstein beantwoordt die prangende vraag!

Apple TV+ wist aardig wat los te maken toen ze vorige maand een tweet plaatsten die mogelijk hintte naar een Ted Lasso spin-off. Maar zit die er nu wel of niet aan te komen?

Brett Goldstein, die zowel voor Ted Lasso schreef als er zelf in verscheen, beantwoordt de vraag. Is er hoop op een vervolg op Ted Lasso?

Ted Lasso spin-off in de maak?


In een recent interview met Entertainment Weekly kreeg Goldstein die vraag gesteld, met de tweet in gedachten. Hij antwoordde als volgt:

"Om maar duidelijk te zijn, wij waren daar allemaal niet bij betrokken. Ik denk dat ze gewoon een plaatje uit de serie wilden laten zien. Ik denk dat veel mensen het verkeerd geïnterpreteerd hebben."

"Waar zou die potentiële spin-off over gaan? Ja, ik denk dat Roy chocoladekoekjes zou maken voor Rebecca, en het zou gaan over Beard en Roy die uitvechten wie er het slechtst kan communiceren. En Nate die zijn ding doet. En de hele tijd een hoop gelach."



Geen concrete plannen


Zo blijkt dat Goldstein momenteel geen concrete plannen heeft voor een spin-off, hoewel hij wellicht op ideeën zou kunnen komen mocht dat nodig zijn. Voorlopig moeten we het echter even zonder de serie doen, helaas!

Ted Lasso is te zien op Apple TV+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul'-ster Bob Odenkirk vertelt over het belang van de stakingen
Series / Nieuws

'Better Call Saul'-ster Bob Odenkirk vertelt over het belang van de stakingen

Ook Better Call Saul-ster Bob Odenkirk doet mee aan de huidige stakingen gaande in Hollywood.

Better Call Saul en Breaking Bad-ster Bob Odenkirk zit waarschijnlijk alles behalve krap bij kas, maar toch steunt hij zijn collega's tijdens de staking van de WGA en SAG-AFTRA!

De Writers Guild of America staakt al sinds mei, en de SAG-AFTRA, een vakbond voor acteurs, heeft zich daar sinds kort bij aangesloten. Grote acteurs uit de industrie zijn niet bang om hun mening te laten horen.

Bob Odenkirk over de staking


Zoals Bob Odenkirk, de ster uit Better Call Saul wiens personage voor het eerst populair werd in Breaking Bad. Hij staakt vrolijk mee, en laat ook op straat zijn gezicht zien.

Het officiële Twitter-account van SAG-AFTRA kwam hem tegen, en vroeg even wat hij van de situatie vindt. Hij antwoordde als volgt:

"Hallo, ik ben Bob Odenkirk. Ik ben lid van SAG-AFTRA sinds 1988. En we moeten dit nu doen. En we moeten dit goed doen. Zodat we dit de komende 20 jaar niet hoeven te doen. Laten we het goed doen. Hou vol!"



Veteraan


Bob Odenkirk draait inderdaad al een hele tijd mee in de filmindustrie. Hij ging in de jaren 80 van start met rollen in bijvoorbeeld Saturday Night Live, terwijl hij ook onderdeel was van films als Roseanne, Wayne's World 2, The Cable Guy en Seinfield.

Sinds het einde van Better Call Saul zagen we Odenkirk in een aantal tv-series, zoals Lucky Hank en The Bear.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze shockerende horrorfilm uit de '80s zie je bij Disney+
Films / Video/clip/featurette

Deze shockerende horrorfilm uit de '80s zie je bij Disney+

'The Fly' is een echte horror klassieker. Deze moet je echt een keer gezien hebben. Het is mogelijk om de film te streamen bij Disney+.

De ruim 90 minuten durende film komt van de hand van regisseur David Cronenberg. Hij is ook wel bekend van zijn recentere werk aan de series The Slasher en Star Trek: Discovery.

The Fly komt uit het jaar 1986 en weet overal goed te scoren. Kijk hem bij Disney+ of voeg hem toe aan je watchlist voor een andere keer.

Uitvinding


De excentrieke wetenschapper Seth nodigt de journaliste Veronica Quiafe uit om de werking te zien van zijn meest recente uitvinding. Een teleporter waarmee materie verplaatst kan worden van de ene naar de andere plaats.

Wanneer hij zichzelf wil teleporteren vliegt er net een vlieg de teleporter in en van daaruit gaat alles mis. Langzaamaan begint hij steeds met de genen en cellen van de vlieg over te nemen en verandert hij steeds meer in een monsterlijk insect.

In de film


De film heeft een sterke cast die onder meer bestaat uit Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz, Joy Boushel, Leslie Charlson en George Chuvalo.



Shockeren


Op IMDb heeft de film een mooie score van 7.6/10. Bij Rotten Tomatoes scoort het publiek de film een goede 83% en de critici zelfs een goede 93%. "Er zouden nog vreemdere wegen komen, maar 'The Fly' zou Cronenberg naar de A-lijst brengen en zelfs 35 jaar later behoudt het nog steeds de kracht om te shockeren.", aldus een van de critici.





Op Disney+


In voor een goede horror? Dan is het zeker aan te raden deze film te kijken bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe dan? 'The Acolyte'-serie haalt de 'Wars' uit 'Star Wars'
Series / Nieuws

Hoe dan? 'The Acolyte'-serie haalt de 'Wars' uit 'Star Wars'

Gelukkig staan er nog wel een paar dikke lichtzwaardgevechten op de planning.

Waar alle eerdere series van Star Wars redelijk dichtbij de films bleven, doet de aankomende spin-off The Acolyte iets unieks: de serie speelt zich honderden jaren af voor de gebeurtenissen uit The Phantom Menace. Gedurende de hoogtijdagen van de vrede onder de Jedi krijgt het verhaal vorm, ditmaal zonder de kenmerkende oorlogen die het universum groot maakte.

Aan de aankomende serie wordt ondertussen hard gesleuteld, en showrunner Leslye Headland vertelde Entertainment Weekly meer over de details van de serie.

Uitdagend


Headland zette uiteen: "'The Acolyte' valt op omdat het het vroegste is in de 'Star Wars'-tijdlijn dat we ooit in live-action zijn geweest. We zijn tegen het einde van de High Republic, wat leidt tot George's prequels, dus we kijken naar een periode waarin de Jedi op het hoogtepunt van hun macht zijn…"

Hij vervolgde: "We kijken naar een tijdperk waarin er vrede heerst in het hele sterrenstelsel. Het was erg uitdagend en interessant om een 'Star Wars' te maken zonder oorlog. Dus de vraag werd: waar moet de serie over gaan als het niet over galactische conflicten gaat?"

Weg van de Jedi


Wat de serie ook speciaal maakt, is dat er gekozen wordt dan een ander perspectief dan dat van de Jedi. Headland lichtte toe" "Ik denk dat wat deze serie anders en interessant maakt, is dat het vanuit het perspectief van de schurken van 'Star Wars' is."



Hij ging verder: "Dit zijn mensen die de Force op hun eigen manier gebruiken, die de duistere kanten van de Force binnendringen en dat doen zonder de goedkeuring van het grotere instituut, dat in dit geval de Jedi is."

Synopsis


De synopsis van The Acolyte luidt: "'The Acolyte' is een mystery-thriller die kijkers meeneemt naar een melkwegstelsel van schimmige geheimen en opkomende duistere krachten in de laatste dagen van het tijdperk van de Hoge Republiek."



De synopsis sluit af: "Een voormalige Padawan herenigt zich met haar Jedi-meester om een reeks misdaden te onderzoeken, maar de krachten waarmee ze geconfronteerd worden zijn sinisterder dan ze ooit hadden verwacht."

Nog steeds voldoende actie


Ondanks dat er geen oorlogen aan bod zullen komen, staan er wel een aantal gechoreografeerde gevechten met een uitgebreid martial arts-thema op de planning.

Daarin zal Squid Game-ster Lee Jung-jae de rol van Jedi-meester op zich nemen. Hij vertelde enthousiast erover: "Ik wist niet dat ik een Jedi-meester zou spelen. En dit is een enorme kans, waar ik nog steeds ontzettend dankbaar voor ben."

Release


Star Wars: The Acolyte heeft nog geen officiële releasedatum gekregen. Naar verwachting zal de serie uitkomen in 2024 bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Film 'Community' absoluut in de maak: bevestiging ondanks stakingsperikelen
Series / Nieuws

Film 'Community' absoluut in de maak: bevestiging ondanks stakingsperikelen

Na een hoop gedoe om de film van de grond te krijgen zorgt de acteur voor wat geruststelling.

Er was al langer sprake van dat er van de komische hitserie Community een film gemaakt zou worden. Nu ook dit project te maken heeft met alle stakingen meldt acteur Joel McHale dat de film er hoe dan ook gaat komen.

Na zes jaar de hoofdrol te hebben gespeeld als de geschrapte advocaat Jeff Winger was McHale een van de Community-leden die achter het idee van een film stond. Hij staat echter ook 100% achter de stakingen.

Het komt er sowieso aan


Aanvankelijk stond maker Dan Harmon niet heel erg te springen om een film te maken. Hij wilde er pas aan denken als hij Community echt begon te missen. McHale zegt er het volgende over:

"Natuurlijk, met de huidige stakingen, waar ik 100% achter sta, hadden we al plannen om de film op te nemen. Het wordt alleen vertraagd. Maar we zijn er nog steeds mee bezig. Het gaat er sowieso aankomen, zij het met wat vertraging.

Twijfel over terugkeer cast


Bij de aankondiging van de nog te verschijnen film waren er speculaties of acteurs Yvette Nicole Brown en Donald Glover hun rol opnieuw zouden spelen. Inmiddels is bevestigd dat Glover terugkeert, Brown's betrokkenheid is nog niet bevestigd.



Kijk tot die tijd alle afleveringen van Community op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'The Ashley Madison Affair'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Ashley Madison Affair'

Vermakelijke documentaire belicht alle kanten van het schandaal omtrent de beruchte datingsite voor vreemdgangers.

Regie: Johanna Hamilton | Afleveringen: 3 | Speelduur: 43-44 minuten | Jaar: 2023

Ashley Madison is de Amerikaanse datingsite waar getrouwde mensen die willen vreemdgaan elkaar ongegeneerd kunnen ontmoeten, vergelijkbaar met het in Nederland omstreden Second Love. Dit concept lijkt gedoemd om ten onder te gaan aan woedende moraalridders en bedrogen partners, maar oprichter Noel Biderman weet als geen ander de markt te bespelen. Het is wellicht zijn eigen fascinerende marketing die hem uiteindelijk fataal wordt, zo zien we in de documentaire The Ashley Madison Affair.

Een datingsite speciaal voor wie wil vreemdgaan? Dat is een tikkende tijdbom. Het is wachten tot al die geheime affaires aan het licht komen. Als in 2015 bekend wordt dat een hacker de gegevens van miljoenen Ashley Madison-gebruikers openbaar wil maken breekt er dan ook grootschalige paniek uit. De vreemdgangers krijgen wat ze verdienen, vinden de meeste mensen. Maar is het wel zo simpel?

Mensen gaan vreemd bij de vleet. Naar verluidt om tal van redenen: gebrek aan fysieke of emotionele aandacht of juist een teveel aan alcohol. Toch wordt er meestal op dit fenomeen neergekeken, zeker in conservatief Amerika. Deze combinatie zorgt voor een lucratief bedrijfsidee, wat lastig te marketen is. Want wie wil zo'n site adverteren? Bedenker Noel Biderman heeft zo zijn manieren om zijn schimmige datingsite aan de man te brengen, de een nog gekker dan de ander.

Biderman handelt onder het motto: er bestaat geen negatieve publiciteit. In talkshows zoekt hij het conflict op en zijn televisiespotjes worden dikwijls van de buis gehaald omdat ze te ver gaan. Biderman durft te beweren dat zijn site vreemdgangers niet exploiteert maar juist helpt en zijn afkeer van het conventionele huwelijk en monogamie geldt als marketingstrategie. Het werkt: elke keer als zijn opmerkelijke reclamevoering in opspraak raakt krijgt zijn website weer gratis aandacht. Maar dan gaat hij te ver.

Biderman beweert dat hij huwelijken juist redt in plaats van verwoest: als mensen lekker kunnen vreemdgaan hoeven ze niet te scheiden. Anderen proberen spanning terug te brengen in hun uitgebluste relatie met swingen, een open huwelijk of zelfs een trio – maar Biderman ziet alleen bedrog als oplossing om het familieleven te redden. Het komt niet bij hem op dat al dat bedrog ooit uit kan komen en kan zorgen voor meer huwelijkse problemen dan wanneer partners eerlijk waren geweest over hoe ze zich voelden.

In 2015 is het zover. Een hacker dreigt alle gegevens openbaar te maken. Deze 'hacktivist' wil geen geld, maar eist dat de datingsite ophoudt te bestaan. Hierdoor zou je je kunnen afvragen of Ashley Madison dit over zichzelf heeft afgeroepen. In de documentaire komt uitgebreid aan bod hoe gebruikers van de datingsite zijn gedupeerd, allemaal om nog meer geld te verdienen. Maar het ergste moet nog komen.

Ashley Madison onderneemt geen actie en de hacktivist maakt alle gegevens openbaar. Van bekende reality-tv-sterren tot aan het Vaticaan, talloze namen en gegevens van gebruikers liggen zomaar ineens op straat. Met voor deze mensen heftige gevolgen: echtscheiding, ontslag, afpersing en zelfs zelfmoord. Niet-gebruikers juichen de ontmaskering van deze vreemdgangers toe, maar in de documentaire komt goed naar voren dat dat een eenzijdig oordeel is.

Sommige gebruikers van Ashley Madison waren niet eens vreemdgegaan, maar maakten een profiel aan in een impuls tijdens een moeilijke periode in hun huwelijk of om te kijken of hun partner op de website te vinden was. Of zij hun recht op privacy terecht kwijtgeraakt zijn valt te betwisten. Het eindresultaat is dat de hack de website bekender dan ooit heeft gemaakt, want Ashley Madison bestaat nog steeds. Biderman had gelijk: negatieve publiciteit bestaat niet. De vraag is dan ook of deze documentaire ervoor zal zorgen dat er weer een flink aantal nieuwe gebruikers bijkomt.

★★★☆☆

The Ashley Madison Affair is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sensuele realityserie gaat keihard en is waar kijkcijferkanon op Netflix
Series / Nieuws

Sensuele realityserie gaat keihard en is waar kijkcijferkanon op Netflix

Het vijfde seizoen van 'Too Hot to Handle' scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix.

Het nieuwe seizoen van kijkcijferkanon Too Hot to Handle doet het weer fantastisch op Netflix. Het vijfde seizoen is nog maar een paar dagen op Netflix maar is gelijk de best bekeken serie op de streamingdienst.

Net als in voorgaande seizoenen zit de cast vol met nieuwe singles die, in de veronderstelling mee te doen aan een ander programma, na aankomst een onverwachte wending zullen meemaken.

Plot Too Hot to Handle
Too Hot to Handle is een datingspel waarbij de deelnemers zich moeten onthouden van fysieke intimiteit en in plaats daarvan zinvolle verbindingen moeten maken tijdens hun verblijf. Ze zullen deelnemen aan verschillende workshops die hen zullen helpen zichzelf en hun relaties met anderen te verbeteren. De vraag is natuurlijk of de knappe deelnemers zich kunnen inhouden om elkaar te bespringen.

Prijs
De winnaars die het programma met succes doorlopen, ontvangen uiteindelijk het overgebleven prijzengeld.



Kijk Too Hot to Handle op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Historische docufilm 'Unknown: Cave of Bones' beklimt Netflix Top 10 snel
Films / Nieuws

Historische docufilm 'Unknown: Cave of Bones' beklimt Netflix Top 10 snel

Vanaf gisteren was het mogelijk om bij Netflix 'Unknown: Cave of Bones' te streamen. Een hoop mensen hebben al afgestemd op de interessante docufilm want hij staat op de vijfde plaats in de Netflix Top 10.

Eerder zagen we al andere documentaires in de 'Unknown'-serie op Netflix. Vanaf gisteren was het mogelijk om Unknown: Cave of Bones te streamen. Komende maandag komt de volgende in de reeks, Unknown: Cosmic Time Machine.

De docufilm komt van regisseur Mark Mannucci welke je misschien kent van zijn werk aan Reading Rainbow, City Life en Dr. Tony Fauci.

Synopsis


Wetenschappers onderzoeken ondergrondse aanwijzingen van meer dan 250.000 jaar oud, die vragen oproepen over onze vroege voorouders – en wat het werkelijk betekent om mens te zijn.

Lee Berger


Mannucci volgt in deze docufilm paleo-antropoloog Lee Berger in Zuid-Afrika. Hij en zijn team proberen te bewijzen dat 's werelds oudste kerkhof dat ze vonden, niet menselijk is.

Het lijkt erop dat een aapachtig wezen met kleine hersenen een ingewikkeld begrafenisritueel zou hebben uitgevoerd. Als dit bewezen kan worden zal het alles doen veranderen wat we weten over de evolutie van mensachtigen en de oorsprong van geloof.



Wetenschappelijke ontdekkingen


De film is pas net te streamen en zet voor nu een score neer van 6.7/10 op IMDb. Bij Rotten Tomatoes zien we ook nog niet veel stemmen maar staat de score nu op 59%. "Terwijl het team bewijzen aan het licht brengt, biedt de documentaire een goed inzicht in het proces van wetenschappelijke ontdekkingen.", weet een van de critici te vertellen.





Netflix


Als je in bent voor een informatieve en historische film, kijk deze docufilm snel bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fascinerende live-action weergave: A.I. laat ons zien hoe 'South Park'-personages er uit zouden zien
Series / Foto's

Fascinerende live-action weergave: A.I. laat ons zien hoe 'South Park'-personages er uit zouden zien

Het zat er al aan te komen: de scholieren in een live-action weergave.

Het populaire South Park laat de avonturen zien van de scholieren Cartman, Kenny, Kyle en Stan. Sinds het begin in 1997 is de vrolijke serie altijd alleen maar in de vorm van animatie te zien geweest.

Op Instagram heeft @manmeetsmachine middels A.I. de personages in menselijke vorm gegoten. De post is hieronder te bekijken en toont een bonte stoet aan vertrouwde gezichten.

Vertrouwde gezichten


Vanzelfsprekend zijn Cartman, Kyle, Kenny en Stan te zien. Verder zijn daar de andere bewoners zoals Stans zus Wendy, hun goede vriend Leopold "Butters" Stotch, de leraar Mr. Garrison, Chef, Stans vader Randy, en tot slot Kanye West. Ye, zoals hij tegenwoordig door het leven gaat, was in Seizoen 13 te zien in de aflevering Fishsticks.

Karakteristieke stijl


Door de animatiestijl en de vrolijke toon heeft de serie door de jaren heen de nodige controversiële onderwerpen aan kunnen kaarten. De bewust houterige bewegingen wekken een kinderlijke en daarmee ook onschuldige indruk.

Verder bevat de serie onrealistische elementen, zoals Towelie. Ook hierdoor wordt de toon luchthartig gehouden. Deze kenmerkende stijl is een onderdeel van datgene dat de serie zo succesvol maakt, en om die reden zal animatie-South Park ook het 'echte' South Park blijven.

Je kunt South Park hier bekijken.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 2 internationale dramaseries wil je in augustus niet missen op NPO Plus
Series / Nieuws

Deze 2 internationale dramaseries wil je in augustus niet missen op NPO Plus

Komende maand worden er twee komische dramaseries uit Noorwegen ingevlogen.

Naast veel sterke thrillers komen er bij de NPO ook veel series uit, bedoeld voor de lachspieren. In augustus landen er weer twee mooie seizoenen van doorlopende komedieseries op het platform van de NPO - check gauw welke ervan jij nog moet zien.

Exit seizoen 3 | BNNVARA | Vanaf 3 augustus wekelijks op NPO3, bingen op NPO Plus



Adam, William, Henrik en Jeppe zijn vier vrienden die alles lijken te hebben wat hun hart begeert. Ze werken aan de top van de financiële wereld van Oslo, zijn schatrijk en op het oog gelukkig. Ondertussen glijden ze echter steeds verder af in een destructieve spiraal van seks, drank en drugs.

De eerste twee seizoenen van de Noorse zwart-komische dramaserie zijn al te vinden bij NPO Plus.



Pørni seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 22 augustus op NPO3, bingen op NPO Plus



Pernilla, of Pørni, doet haar uiterste best om alles draaiende te houden onder ingewikkelde omstandigheden. Ze heeft haar handen vol met haar kinderen, haar vader die aan een tweede jeugd is begonnen, en haar baan bij de Kinderbescherming. En dan zijn er nog de mannen in haar leven.

Het eerste seizoen van de Noorse tragikomische serie is nu al te vinden bij NPO Plus.



Op zoek naar meer?


Er zijn ook een hoop andere series die uitkomen in augustus bij de NPO. Kijk gauw welke ervan jij zeker niet mag missen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Euphoria' seizoen 3 op losse schroeven: wanneer is het eindelijk zover?
Series / Nieuws

'Euphoria' seizoen 3 op losse schroeven: wanneer is het eindelijk zover?

Door wat anders dan de stakingen is nu ook het derde seizoen van 'Euphoria' uitgesteld.

Net als veel andere grote televisieseries, ontspringt HBO-hitserie Euphoria de dans niet: door de stakingen in Hollywood is de release van het derde seizoen uitgeschoven naar 2025. Zal het langverwachte seizoen ooit nog afkomen?

Nadat HBO de serie in februari 2022 verlengde voor een derde seizoen, is er maar weinig goed nieuws over de productie gedeeld. De drukke agenda's van Zendaya en Sydney Sweeney helpen niet veel om vaart te zetten achter de serie, waar nu de stakingen bovenop zijn gekomen.

Tegenslagen


In februari 2023 deelde Euphoria-ster Maude Apatow dat de opnames in de tweede helft van het jaar zouden gaan beginnen, wat enigszins een richting gaf aan de plannen voor een release.



Nu deelt Variety dat seizoen 3 is uitgesteld tot 2025. Een officiële reden werd er niet gegeven, maar logischerwijs zou dit komen door de aanhoudende schrijversstaking van de Writers Guild of America (WGA).

Verwachtingen


Het tweede seizoen had een opnameperiode van zeven maanden, van april 2021 tot november 2021. Als de productie met een beetje geluk zou kunnen beginnen in 2024, zou 2025 een ideale tijdsindicatie zijn voor de release.



Een tijdsprong is ondertussen onvermijdelijk geworden aangezien de acteurs allemaal al veel ouder zijn geworden sinds het tweede seizoen. Eerder hintte kostuumontwerper Heidi Biven naar een tijdsprong van minstens vijf jaar.

Release


Het derde seizoen van Euphoria zal hoogstwaarschijnlijk uitkomen in 2025.

De eerste twee seizoenen van Euphoria zijn te vinden bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 Videoland Originals in augustus gaan jouw zomer compleet maken
Series / Nieuws

Deze 3 Videoland Originals in augustus gaan jouw zomer compleet maken

Een nieuwe 'Love Island' staat ons te wachten, samen met nog meer toptelevisie.

Videoland trakteert hun abonnees deze zomer op maar liefst 3(!) nieuwe Videoland Originals, waaronder een nieuw seizoen Love Island en De Roelvinkjes. Check gauw van welke jij zeker gaat genieten.

Geuze & Gorgels: Geen Controle | Vanaf 9 augustus



De Temptation Island-presentatoren geven voor de verandering nu de controle uit handen en gaan op avontuur in een podcastbus. De luisteraars van de podcast zijn degenen die bepalen waar het duo heengaat, wat een roadtrip vol verrassingen op moet leveren.

Bekijk op instagram

Love Island Nederland en België seizoen 4 | Vanaf 21 augustus



Viktor Verhulst en Holly Mae Brood presenteren een nieuw seizoen vanuit een prachtige Spaanse villa. Twaalf koppels uit Nederland en Vlaanderen gaan de uitdaging aan om hun liefde te testen. Wie van hen gaat als het beste koppel van 2023 de prijs van €25.000,- mee naar huis nemen?

Bekijk op instagram

De Roelvinkjes | Vanaf 28 augustus



Het dagelijks leven van Dave, Donny én Dries komt langs na een moeilijke tijd. Dave is vader geworden nadat hij zijn verslaving is overkomen. Donny heeft door zijn strijd tegen kanker en het herstellen van zijn ongeluk veel geleerd, terwijl Dries ook weer een dagje ouder wordt.

Check hier de promovideo van het nieuwe seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ed O'Neill genoot van iconische rol als 'Al Bundy' in 'Married with Children'
Series / Featured

Ed O'Neill genoot van iconische rol als 'Al Bundy' in 'Married with Children'

Ed O'Neill heeft erg genoten van het spelen van Al Bundy in 'Married with Children'.

Married with Children was tussen 1987 en 1997 een zeer populaire sitcom. Al Bundy, gespeeld door Ed O'Neill, was als dwarse huisvader van het bijzondere gezin de ster van de show. O'Neill heeft na afloop van de serie vele malen aangegeven dat hij verschrikkelijk genoten heeft van het spelen van deze rol.

O'Neill hierover: "Toen ik de rol van Al Bundy kreeg, leek mijn leven ook erg op dat van Al. Ik ben geboren in een klein stadje en mijn ouders behoorden tot de arbeidersklasse. Veel geld had ik niet. Je mag wel zeggen dat Al Bundy en ik zelf op hetzelfde moment geld begonnen te verdienen. Al leverde mijn baan uiteindelijk meer op dan die van Al."

Herkenning


"Al Bundy kon onmogelijk van iets genieten. Toch, op zijn eigen manier, hield hij van zijn gezin en stond hij ook aan hun kant. Ik herkende veel dingen uit mijn eigen leven - ik kom namelijk uit een gezin waar gemene humor een plaats had - en vond Al vaak zelf grappig. Daarom speelde ik die rol zo graag."

"Ik heb wel eens gedacht dat die rol me nooit meer ander werk zou geven. Want veel kijkers bekeken mij als Al. Ik moest dan zeggen: 'Mijn naam is niet echt Al, hoor.' Wat dan vaak een ontgoochelde reactie opleverde. Ik heb dat op een gegeven moment volledig omarmd en ben gewoon blij dat ik de rol mocht spelen".

Modern Family


De rol van Al Bundy leverde O’Neill twee Golden Globe-nominaties op. Zijn angst dat hij zijn leven 'Al' zou blijven, bleek onterecht. In 2009 wist hij een van de hoofdrollen weg te kapen in het zeer succesvolle Modern family, waar hij elf seizoenen lang in speelde.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Positieve geluiden over 'The Last of Us' seizoen 3: "de serie stopt niet bij seizoen 2"
Series / Nieuws

Positieve geluiden over 'The Last of Us' seizoen 3: "de serie stopt niet bij seizoen 2"

Showrunner Craig Mazin heeft er, ondanks de stakingen, veel vertrouwen in.

Craig Mazin, showrunner van de succesvolle HBO-serie The Last of Us, heeft hoopvolle hints gegeven over het doorgaan van het derde seizoen. Na de geweldige ontvangst van het eerste seizoen kon er weinig anders dan een tweede seizoen aankondigen, maar wat is de toekomst van de zombieserie daarna?

Te midden van aanhoudende stakingen in Hollywood zijn veel projecten op de schop. De toekomst van veel geliefde series staat op het spel, en de vraag is nu in welke mate ook The Last of Us zal worden getroffen door de conflicten tussen de studio's en de vakbonden.

Kijkcijfers


Hoewel de beslissing afhangt van de kijkcijfers, heeft Mazin tijdens een gesprek met Deadline zich positief uitgesproken over de toekomst van de show. Hij zei: "Het zal meer dan één seizoen zijn. Er is meer verhaal, dus deze show eindigt niet met seizoen 2, tenzij mensen het niet kijken en we geannuleerd worden."


Mede-showrunner en producent Neil Druckmann beaamde de voorbereidingen voor een derde seizoen. Een officiële aankondiging zit er helaas nog niet tussen, maar het duo lijkt vastbesloten om een meerjarige serie neer te zetten waar je 'u' tegen kan zeggen.

Extraatje


Mazin kon het niet laten om tijdens het interview ook een tipje van de sluier op te lichten over de getrouwheid van de televisieserie aan de oorspronkelijke videogame.



Ondanks dat de makers op veel aspecten bijzonder trouw blijven aan hun bronmateriaal, beloofde Mazin ook om verrassingen toe te voegen aan de komende seizoenen om alle soorten kijkers te verbazen, inclusief de gamers van de oude garde.

Release


Aangezien HBO nog niks kan beloven, is er helaas ook nog geen officiële aankondiging voor het derde seizoen. Logischerwijs is een releasedatum dus nog lastig te prikken.

Bekijk The Last of Us op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het toch met die grappige beste vriend 'Joey' uit 'Full House'?
Series / Featured

Hoe is het toch met die grappige beste vriend 'Joey' uit 'Full House'?

Het personage 'Joey' in 'Full House' werd gespeeld door comedian Dave Coulier.

Full House, de iconische sitcom uit de jaren 90, was een grote favoriet bij fans van alle leeftijden. Eén van de meest geliefde personages in de serie was Joey Gladstone, gespeeld door Dave Coulier. Hoe is het nu met hem?

Joey was een onmisbare schakel in de familie Tanner. Joey had veel humor en deed veel onvergetelijke imitaties.

Dave Coulier


Dave Coulier, geboren op 21 september 1959, begon zijn carrière al op jonge leeftijd als stand-up-comedian. Zijn talent voor imitaties en zijn scherpe gevoel voor humor brachten hem al snel naar de top van de stand-up-comedy-scene. Voordat hij bekend werd als Joey Gladstone, trad Coulier op in verschillende comedyshows en was hij te zien in populaire televisieseries zoals The Tonight Show.

Coulier is ook stemacteur en zijn stem is dan ook te horen in veel bekende tekenfilmseries zoals The Real Ghostbuster, Scooby-Doo en The Jetsons.

Fuller House


Na het enorme succes van Full House keerde Dave Coulier, net als veel van de andere castleden, terug in de spin-offserie Fuller House, die in 2016 werd gelanceerd.

Persoonlijk leven


Coulier was twee jaar getrouwd met Jayne Modean. Ze kregen samen een zoon. Hierna kreeg Coulier een relatie met Alanis Morissette, maar ze verbrak de relatie In 2005 kreeg hij een relatie met fotograaf en producer Melissa Bring, zij trouwden in 2014.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoofdrolspeler krijgt 20 $ uit streaming-opbrengsten?! Waarom Hollywood het bijltje erbij heeft neergegooid
Series / Nieuws

Hoofdrolspeler krijgt 20 $ uit streaming-opbrengsten?! Waarom Hollywood het bijltje erbij heeft neergegooid

Tinseltown heeft massaal het werk neergelegd, hier lees je waarom.

De schrijversvakbond WGA en de acteursvakbond SAG-AFTRA hebben beiden het werk neergelegd. De WGA trapte af in mei, terwijl SAG-AFTRA sinds 14 juli is gestopt met werken. Het streaming-model heeft tot onredelijke ongelijkheid geleid en hier is tot op heden geen oplossing voor gekomen.

Deze gezamenlijke staking is de eerste sinds 1960. De WGA heeft ongeveer 11.000 leden terwijl SAG-AFTRA zo'n 160.000 leden telt. De stakers richten zich onder andere op de onevenredige beloning voor de studiobazen enerzijds en de schrijvers en acteurs anderzijds. Daarnaast worden schrijvers en acteurs nauwelijks betaald voor producties die gestreamd worden. Dit zijn de zogeheten residuals, je kunt dit vergelijken met royalties in de muziekindustrie.

Stijging en daling


The LA Times biedt cijfers ter illustratie. De studiobazen zijn in de periode 2018 -2022 aaanzienlijk meer gaan verdienen. Het gemiddelde jaarsalaris van een studio-topman lag op zo'n $ 28 miljoen per jaar in 2021. Denk hierbij aan David Zaslav (HBO Max), Bob Iger (Disney) en Reed Hastings (Netflix). Ten opzichte van voorgaande jaren is dit een stijging van 53%. Het gemiddelde jaarsalaris van een schrijver ligt momenteel op $ 260.000 per jaar en dit is een daling van 14% ten opzichte van voorgaande jaren.

Welke residuals?


Verder krijgen schrijvers en acteurs nauwelijks residuals wanneer series waaraan zij (mee)gewerkt hebben op diverse streaming-platforms aangeboden worden. Tot slot is er in sommige gevallen ook nog eens sprake van lage salarissen.

Tophit schamel beloond


Een voorbeeld is dat van actrice Emma Myles, die een hoofdrol speelde (Leanne Taylor) in Orange is the New Black. De streaming-industrie heeft haar als actrice duidelijk benadeeld vergeleken met haar optredens in film en tv. The New Yorker bericht dat zij destijds het minimum salaris kreeg, en dat haar rechten op residuals beperkt waren.

De razend populaire serie staat tot op de dag van vandaag op Netflix, maar Myles krijgt slechts $ 20 per jaar aan residuals. Ter vergelijking, voor een aantal gastoptredens in de tv-serie Law and Order: Special Victims Unit ontvangt zij tot op de dag van vandaag $ 600 per jaar.

Invloed van het streaming-model


Het streaming-model heeft duidelijk een enorme invloed gehad op de entertainment-industrie. Sommigen trekken echter aan het kortste einde. Middels de staking wil men dit rechttrekken waardoor schrijvers en acteurs niet langer in hun hemd komen te staan.

Actrice Jana Schmieding (Bev) over de residuals voor Reservation Dogs:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: Dead City' introduceert nooit eerder geziene, gruwelijke zombie
Series / Nieuws

'The Walking Dead: Dead City' introduceert nooit eerder geziene, gruwelijke zombie

Dit is zeker weten de raarste en meest walgelijke zombie van The Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van The Walking Dead zijn al wel heel wat verschillende en gevaarlijke zombies gewend, maar The Walking Dead: Dead City heeft nu een gloednieuwe en vreemde zombie geïntroduceerd.

De rioolzombies van Dead City zijn zeker de meest bizarre wezens die tot nu toe in de franchise opgedoken zijn. Aflevering 5 gooit alles echter om met de introductie van een volledig nieuwe zombie.

Wat is het?


Op het einde van aflevering vijf lopen Maggie (Lauren Cohan) en Ginny (Mahina Napoleon) een verschrikkelijke zombie tegen het lijf. Het is een variant met meerdere hoofden die nog nooit iemand heeft gezien.

De zombie zou een andere variant kunnen zijn van de zombies die we al kennen door mutatie, maar eigenlijk is het nog veel walgelijker. De grote zombie bestaat namelijk uit meerdere individuele zombies die samengesmolten zijn.

Hoe kan dit?


Dead City legde eerder al uit hoe de doden lichamen van mensen opgesloten werden in het riool. Deze lichamen zijn allemaal bij elkaar gekomen en zo is het grote monster uit aflevering 5 ontstaan.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Walking Dead: Dead City op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bloedmooie ster baalt dat ze haar beste jaren vooral doorbracht op de set van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Deze bloedmooie ster baalt dat ze haar beste jaren vooral doorbracht op de set van 'Game of Thrones'

Emilia Clarke is niet alleen maar positief over haar doorbraak in 'Game of Thrones'

De rol van Daenerys Targaryen in Game of Thrones maakte actrice Emilia Clarke wereldberoemd. Toch kijkt zij niet alleen maar positief terug op deze periode.

Clarke gaf aan dat de serie haar internationaal beroemd maakte, maar nam de serie haar ook haar jonge jaren in de volwassenheid weg. Emilia Clarke was ongeveer 22 jaar oud toen ze zich bij de cast van Game of Thrones voegde, en sindsdien was de serie haar leven.

Twenties


Clarke bracht het overgrote deel van haar twintiger jaren door op de filmset en hoewel ze eindigde als een wereldberoemde filmster met een flinke bankrekening, voelt ze zich verdrietig omdat ze die jaren op de set heeft doorgebracht.

“Er waren tijden dat ik heel verdrietig was tijdens die show, simpelweg omdat ik een jonge vrouw van in de twintig was. Dat alles gebeurde terwijl Game of Thrones aan de gang was, het kon soms erg verwarrend zijn", vertelde de actrice.

Geld en roem


Ze heeft veel te danken aan de serie maar tijdens de opnames overleed ook haar vader. Ze had soms gewoon geen tijd een twintiger te zijn en geeft aan dat roem en geld echt niet alles goed maken.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het bewogen leven van 'Hannibal' uit 'The A-Team'
Series / Featured

Het bewogen leven van 'Hannibal' uit 'The A-Team'

George Peppard speelde de rol van 'Hannibal' uit 'The A-Team'.

In de jaren '80 veroverde een groep Vietnam-veteranen de harten van televisiekijkers over de hele wereld. The A-Team, een iconische serie uit die tijd, bood actie, humor en opwinding. De onbetwiste leider van The A-Team was Hannibal Smith, gespeeld door George Peppard.

Hannibal was het brein achter het succes van The A-Team. Met zijn kenmerkende sigaar en zijn beroemde uitspraak "I love it when a plan comes together", was Hannibal het middelpunt van de serie. Zijn vermogen om creatieve oplossingen te bedenken in de meest benarde situaties en zijn ongeëvenaarde leiderschap maakten hem tot een geliefd personage onder de fans.

George Peppard


George Peppard werd geboren op 1 oktober 1928 in Detroit, Michigan. Naast zijn rol in The A-Team heeft hij gespeeld in films als Breakfast at Tiffany's en The Carpetbaggers.

Naar verluidt was Peppard ook zelf van mening dat hij de grote ster van The A-Team was. Hij toonde de nodige vedetteigingen op de set. Zo zorgde hij ervoor dat de serie geen vrouwelijke hoofdrolspelers kreeg en had hij regelmatig conflicten met medespeler Mr T. Ook kwam hij op een gegeven moment met een flinke eisenlijst. Hij hoefde na vijf uur 's middags niet meer te acteren, hetgeen ertoe leidde dat in de latere aflevering van The A-Team meer scènes met Murdoch en Face zitten.

Persoonlijk leven


Buiten de schijnwerpers had George Peppard een interessant persoonlijk leven. Hij is vier keer getrouwd geweest en had vijf kinderen. In de latere jaren van zijn leven kampte hij met gezondheidsproblemen, waaronder longkanker. Op 8 mei 1994 overleed hij op 65-jarige leeftijd.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.