search
Netflix komt met een positief bericht voor zijn abonnees
Series / Nieuws

Netflix komt met een positief bericht voor zijn abonnees

De streaming-gigant heeft goed nieuws wat de toekomstige plannen betreft.

Prijsstijgingen zijn nu eenmaal een gegeven, of het nu boodschappen, benzine, of abonnementen betreft. Netflix heeft echter de reputatie om de prijzen drastisch te verhogen in plaats van geleidelijke prijsverhogingen in te voeren.

Onlangs heeft de financiële topman van Netflix, Spencer Neumann, echter aangekondigd dat de tarieven voor de abonnementen het komende jaar niet omhoog gaan. De keuze voor het invoeren van wachtwoord-restricties eerder dit jaar heeft zakelijk gezien goed uitgepakt.

Voor een jaar stilgelegd


Het verhogen van de abonnementen heeft geen prioriteit in de context van deze omwenteling in Netflix' aanpak. Neumann: "Dit [prijsverhoging abonnementen] hebben we stilgelegd voor het komende jaar. Voor nu richten we ons op de goedkopere abonnementen waarbij je inclusief advertenties kijkt. Dit moet nog groeien en levert voorlopig nog geen hogere opbrengsten op. De toename in onze omzet is vooral het gevolg van de restricties op het delen van wachtwoorden".

Andere doelstellingen


Over de gehele linie heeft het laatstgenoemde Netflix nieuwe abonnees opgeleverd. Enerzijds betalen bestaande abonnees wat meer wanneer zij hun wachtwoord delen. Anderzijds zijn mensen door het invoeren van deze maatregel over de streep getrokken om zelf een abonnement af te sluiten.

De insteek lijkt te zijn dat een en ander stapsgewijs zal gebeuren, wat niet raar is wanneer je bedenkt dat het om ruim 200 miljoen abonnees gaat. Netflix heeft het momenteel dus te druk om op korte termijn met een nieuwe prijsverhoging te komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen