search

Ons nieuws van vrijdag 21 juli 2023

Het onwaarschijnlijk verleden van hoofdrolspeler Bryan Cranston uit 'Breaking Bad', hij werd verdacht van een gruwelijke misdaad
Series / Nieuws

Het onwaarschijnlijk verleden van hoofdrolspeler Bryan Cranston uit 'Breaking Bad', hij werd verdacht van een gruwelijke misdaad

Bryan Cranston raakte in zijn jongere jaren betrokken bij een echte moord.

Bryan Cranston is bij het grote publiek bekend van zijn rol als Walter White in Breaking Bad. Walter White is een man die zijn leven radicaal verandert nadat hij heeft vernomen dat hij ernstig ziek is en verandert van een degelijke leraar op een middelbare school naar een drugsdealer.

White wordt op een gegeven moment ook door de politie ontdekt en er wordt van allerlei kanten, zowel vanuit de drugswereld als door de politie op hem gejaagd. De acteur Bryan Cranston heeft in zijn eigen leven ook te maken gekregen met de politie.

Moord?


Het begon allemaal in de jaren 70, toen Cranston en zijn broer Kyle besloten een tweejarige motorreis door de Verenigde Staten te maken. Onderweg namen zij allerlei kortlopende baantjes aan om hun reis mee te kunnen bekostigen.

Op een gegeven moment werkten zij als obers in een restaurant. De chef-kok van het restaurant was een nare man die zijn werknemers zeer slecht behandelde. Als gevolg hiervan maakten veel van zijn collega's grapjes over het vermoorden van de chef-kok.

Motor


Op een dag werd de chef-kok echter daadwerkelijk vermoord en dat was precies de dag waarop de Cranston-broers hun motor hadden gepakt om hun reis voort te zetten.

"Aan het einde van het seizoen, in de lente, pakten mijn broer en ik de motoren en reden naar het noorden. Op dat moment verdween de chef-kok. Hij werd dood aangetroffen."

De politie kwam naar de Hawaiian Inn en zei: 'Heeft iemand hier gesproken over de moord op Peter Wong?' Iedereen had zoiets van 'uhm...' 'Ok, is er iemand die er niet over heeft gesproken?' En ze zeiden dat de gebroeders Cranston op hun motoren waren vertrokken. We hoorden dat ze ons zochten."


De broers bleken uiteindelijk onschuldig te zijn, maar waren dus wel in echte 'whodunnit' beland.

Kijk Breaking Bad terug op Netflix.

Bekijk op instagram






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ncuti Gatwa breekt mogelijk traditie met vroege 'Doctor Who'-rol
Series / Nieuws

Ncuti Gatwa breekt mogelijk traditie met vroege 'Doctor Who'-rol

"Twee magische, zwarte, queer acteurs samen op het scherm? Dat moest een keer gebeuren..."

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Heartstopper-actrice Yasmin Finney, die het nieuwe personage Rose zal spelen in de zestigste verjaardagsspecials, liet zich in een interview een wel heel interessant nieuwtje ontglippen.

Eerder dan verwacht


Ncuti Gatwa, die de Vijftiende Doctor zal spelen, wordt traditioneel pas aan het einde van de kerstspecial geïntroduceerd.

Dankzij de recente beweringen van Yasmin Finney, lijkt het erop dat Gatwa al veel eerder in de specials te zien zal zijn.



Zwart, queer en magisch


Hoewel David Tennant's Veertiende Doctor de jubileumvieringen zal leiden, hint Finney dat Gatwa's aankomende Vijftiende Doctor een grotere rol zou kunnen spelen dan eerder werd verwacht.

In een interview onthulde Finney dat ze scènes had opgenomen met Gatwa voor het Doctor Who-jubileumverhaal.

Hierbij benadrukte ze hoe bijzonder was is om met een andere zwarte, queer acteur samen te werken in de langlopende sci-fi serie.

"Twee magische, zwarte, queer acteurs samen op het scherm? Dat moest een keer gebeuren!" vertelt de actrice.

Ook zegt ze: "We zijn met elkaar verbonden, en ik denk dat we elkaar enorm zó goed aanvullen. We hebben zo veel geluk om samen te mogen spelen."



Mysterie


Wat Finney's Rose zal gaan betekenen is nog onzeker.

Geruchten doen de ronde dat Finney's personage de dochter zou kunnen zijn van Donna en Shaun, waar ze in de finale van het vierde seizoen van Doctor Who mee trouwde.



De drie specials van Doctor Who zullen in november te zien zijn in de BBC iPlayer en op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het kleurrijke leven van de mysterieuze en manipulatieve 'Generaal Stockwell' uit 'The A-Team'
Series / Featured

Het kleurrijke leven van de mysterieuze en manipulatieve 'Generaal Stockwell' uit 'The A-Team'

Hollywoodlegende Robert Vaughn speelde de rol van 'Hunt Stockwell' in 'The A-Team'.

In de jaren '80 veroverde een groep Vietnam-veteranen de harten van televisiekijkers over de hele wereld. The A-Team, een iconische serie uit die tijd, bood actie, humor en opwinding. The A-Team werd regelmatig aangestuurd door generaal Hunt Stockwell, gespeeld door Robert Vaughn.

Generaal Hunt Stockwell was een mysterieuze en manipulatieve figuur die The A-Team betrok in geheime missies. Zijn karakter bracht een extra laag van spanning en complexiteit aan het verhaal.

Robert Vaughn


Robert Vaughn werd geboren op 22 november 1932 in New York. Al van jongs af aan was hij bezig met acteren. Zijn grote doorbraak kwam in 1960 met zijn gedenkwaardige rol als Lee in The Young Philadelphians. Deze prestatie leverde hem een Academy Award-nominatie op als beste mannelijke bijrol.

Robert Vaughn is met name beroemd geworden door zijn iconische rol in The Man from U.N.C.L.E.. Samen met zijn partner Illya Kuryakin, gespeeld door David McCallum, veroverde hij de harten van miljoenen kijkers over de hele wereld.

Emmy Award


Gedurende zijn lange carrière verscheen Robert Vaughn in talloze films en televisieprogramma's, waaronder klassiekers als Bullitt (1968) en The Magnificent Seven (1960). Hij won ook een Primetime Emmy Award voor zijn indrukwekkende rol in de miniserie Washington: Behind Closed Doors (1977).



Robert Vaughn's passie voor acteren bleef en hij was dan ook als acteur actief tot aan zijn overlijden op 11 november 2016.



more=0x6gz57up6y4]Lees ook: Hoe is het nu toch met B.A., de grote krachtpatser uit 'The A-Team'?[/more]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Die ene dag dat 'The A-Team' naar Nederland kwam... zonder 'Hannibal'
Series / Featured

Die ene dag dat 'The A-Team' naar Nederland kwam... zonder 'Hannibal'

'The A-Team' kwam in 1984 dankzij de TROS naar Nederland, helaas zonder 'Hannibal'.

In de jaren '80 was de serie The A-Team ongekend populair over de hele wereld. Het groepje voormalige militairen dat door het Amerikaanse leger onterecht op de hielen werd gezeten, is nog altijd zeer geliefd en er zijn dan ook nog regelmatig herhalingen van te zien.

In Nederland werd de serie uitgezonden door de TROS en die regelde dat het A-Team op 5 mei 1984 naar Nederland kwam. The A-Team vloog met een helicopter door Nederland en landde in Harderwijk, Sneek, Arnemuiden, Texel en Paleis het Loo.

Spektakel


Het bezoek was een spektakel voor Nederlandse fans, die eindelijk Mr. T, Dirk Benedict en Dwight Schultz konden ontmoeten. Hannibal ontbrak helaas tijdens deze dag en daar steekt een bijzonder verhaal achter.

George Peppard, die Hannibal speelde, stond sowieso al bekend om zijn vedetteneigingen. Hij vond zichzelf de grote ster van de serie en had moeite met de populariteit van de anderen. Peppard ontbrak op deze dag omdat hij in eerste instantie had begrepen dat alleen hij was uitgenodigd voor een tour door Nederland. Die uitnodiging accepteerde hij, toen hij begreep dat het om het hele The A-Team ging besloot hij toch om niet in te gaan op de uitnodiging.

Bekijk hier de opnames die de TROS hier destijds van heeft gemaakt.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' mist duidelijk iets heel belangrijks in seizoen 12
Series / Nieuws

'American Horror Story' mist duidelijk iets heel belangrijks in seizoen 12

De rol van Kim Kardashian in 'American Horror Story' seizoen 12 lijkt te zijn geschreven voor iemand anders...

Lady Gaga verscheen in twee seizoenen van American Horror Story, en het is duidelijk dat de producenten van de serie haar aanwezigheid in de serie missen. Na de release van de teaser voor seizoen 12, lijkt het erop dat de serie actief probeert haar geest op te roepen voor het komende verhaal.

Lady Gaga verscheen voor het eerst als Elizabeth Johnson/The Countess, de eigenaar van Hotel Cortez, in American Horror Story: Hotel (seizoen 5). Haar performance als de meedogenloze vampier werd geprezen door zowel critici als fans, en het leverde haar zelfs de Golden Globe Award op voor Beste Actrice - Miniserie of Televisiefilm in 2015.

Stijl gerecreëerd


De zangeres en actrice keerde terug naar de serie voor een speciale gastrol in het zesde seizoen, American Horror Story: Roanoke. Daarin speelde ze Scáthach, een onsterfelijke heks. Sinds 2016 is de actrice niet meer in de serie verschenen, maar dat weerhoudt American Horror Story er niet van om haar stijl te recreëren.

De teaser voor seizoen 12 geeft fans een eerste blik op de personages van Kim Kardashian, Emma Roberts en Cara Delevingne. Het komende seizoen is gebaseerd op het boek Delicate Condition van Danielle Valentine en gaat over een vrouw die zwanger probeert te worden en ervan overtuigd raakt dat een kwaadaardige entiteit haar ervan weerhoudt een baby te krijgen.

Kardashian als Gaga


Hoewel Lady Gaga's naam niet aan Delicate is verbonden, valt moeilijk te ontkennen dat de nieuwe video duidelijk geïnspireerd is op de artiest. Kardashian en de acteurs op de achtergrond dragen lange blonde pruiken in de teaser, waardoor ze op Lady Gaga lijken. Bovendien belichaamt de groep die rond het personage van Kardashian danst de unieke stijl van Lady Gaga's uitvoeringen.



Op basis van de video hadden de producenten van American Horror Story misschien de ster in gedachten bij het schrijven van de rol die uiteindelijk naar Kardashian ging. Helaas heeft Lady Gaga niet aangekondigd of ze ooit zal terugkeren in de serie. De producenten van de serie zouden haar waarschijnlijk met open armen verwelkomen.

Keert Lady Gaga terug?


Bovendien zouden kijkers dolenthousiast zijn om Lady Gaga in een toekomstig seizoen van de serie te zien. Maker Ryan Murphy onthulde eerder al dat de heksen in de toekomst terug zullen keren, dus het is mogelijk dat Lady Gaga haar rol als Scáthach zou kunnen hernemen na seizoen 12. Bekijk American Horror Story op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze cameo in 'The Big Bang Theory' was extra bijzonder door een grap in de pilotaflevering
Series / Nieuws

Deze cameo in 'The Big Bang Theory' was extra bijzonder door een grap in de pilotaflevering

Van alle gastoptredens in 'The Big Bang Theory', was dit toch wel het hoogtepunt.

Toen Howard in de pilotaflevering van The Big Bang Theory een imitatie deed van een wel heel bekende wetenschapper, had niemand durven dromen dat deze wetenschapper een paar seizoenen later een cameo zou hebben in de serie. Toch was dit precies wat er gebeurde.

The Big Bang Theory had door de jaren heen een aantal indrukwekkende gastoptredens. Will Wheaton verscheen niet alleen als zichzelf in de serie, hij werd uiteindelijk zelfs een schurk toen hij ruzie maakte met Sheldon. Ondertussen verschenen George Takei, Stan Lee, Bob Newhart en Carrie Fisher in de loop der jaren ook allemaal in de serie, naarmate de populariteit groeide. En in de laatste aflevering was er natuurlijk Sarah Michelle Gellar.

Stephen Hawking


Maar de titel van beste cameo gaat toch echt naar niemand minder dan Stephen Hawking, die verscheen in seizoen 5, aflevering 21, "The Hawking Extraction". In deze aflevering kreeg Howard de taak om de rolstoel van Hawking te onderhouden tijdens een reis naar Caltech. Howard gaf Sheldon vervolgens een reeks gruwelijke taken om een ontmoeting met Hawking te verdienen.

Wat het optreden van Hawking in seizoen 5 zo'n slimme verrassing maakte, was dat er in de pilot van The Big Bang Theory al een opzetje naar was. In de eerste aflevering van de serie deed Howard (Simon Helberg) een imitatie van Hawking. Terwijl Howard verbeterde toen hij met Bernadette begon te daten, was hij oorspronkelijk nogal gemeen.

Pesten


Helberg merkte in een talkshow in 2012 op dat het niet zijn intentie was om de wetenschapper te pesten door zijn stem te bespotten. Helberg stond erop dat de producenten van de serie de scène vooraf met Hawking hadden overeengestemd.



Deze waarschuwing bleek echter niet nodig, want Hawking glimlachte terwijl hij toekeek hoe Helberg de riskante grap uitvoerde. Helberg was opgelucht toen hij ontdekte dat Hawking het moment grappig vond, waardoor The Big Bang Theory een grap opnieuw kon aanhalen die vijf seizoenen eerder was opgezet. Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans teleurgesteld over The Witcher seizoen 4: Niet meer dan een slappe Marvel-imitatie?
Series / Nieuws

Fans teleurgesteld over The Witcher seizoen 4: Niet meer dan een slappe Marvel-imitatie?

Fans vergelijken The Witcher seizoen 4 met een slappe versie van Marvel.

Er was al redelijk wat commotie over de hercasting van Geralt in The Witcher. Niet iedereen was het namelijk eens met het besluit dat The Hunger Games-ster Liam Hemsworth het stokje overneemt van Henry Cavill. Nu zijn fans opnieuw bezorgd over de keuzes die gemaakt worden.

Wanneer een nieuwe acteur gecast wordt om een andere acteur te vervangen, zijn er enkele mogelijkheden. De serie kan de switch helemaal negeren of deze proberen uit te leggen. The Witcher heeft voor het laatste gekozen.

Een multiverse


Redanian Intelligence heeft op Twitter een artikel gedeeld waarin staat dat seizoen 4 uitgelegd zal worden via "meerdere werelden en POV's".

Dit zou dus betekenen dat seizoen 4 een multiverse gaat introduceren. Fans zijn het echter niet eens met dit idee en klagen dat dit teveel zou lijken op de multiverse van Marvel.

Boze tweets


Fans deelden hun meningen over het idee op Twitter en velen van hen gaven toe dat ze geen hoop meer hebben in de serie.

Bekijk hieronder enkele tweets en stream The Witcher op Netflix.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de acht ongelofelijke keren waarin 'Agents of S.H.I.E.L.D.' eerder was dan het MCU
Series / Featured

Ontdek de acht ongelofelijke keren waarin 'Agents of S.H.I.E.L.D.' eerder was dan het MCU

Voordat het duistere boek impact had in het MCU, deed het zijn intrede in Agents of S.H.I.E.L.D.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Agents of S.H.I.E.L.D. bouwde een stevige fanbase op door risicovolle verhalen, concepten en personages te gebruiken voordat het Marvel Cinematic Universe dat deed.

8. Lichaamsstelers


De Skrulls uit Secret Invasion waren niet de eersten die stiekem de wereld probeerden over te nemen door te 'bodysnatchen', oftewel het gebruiken van lichamen als vermomming.

Agents of S.H.I.E.L.D. was hier als eerste met de introductie van Life Model Decoys (LMD's).

De LMD's waren oorspronkelijk ontworpen om de agenten van S.H.I.E.L.D. te beschermen, maar de kunstmatige intelligentie A.I.D.A had haar eigen plannen.

Met een nieuw gevoel van eigenwaarde verving A.I.D.A personages zoals Agent May door LMD's en ontdekte ze dat ze met haar technologie het team van binnenuit kon infiltreren.



7. Tijdreizen


Het Marvel Cinematic Universe had zich tot Avengers: Endgame verre gehouden van tijdreizen.

Door in de tijdlijn te springen om de Infinity Stones te verzamelen en een nieuwe Gauntlet te creëren, veroorzaakte dat een enorme kettingreactie.

Opeens was er eens serie als Loki er, om de gevolgen van onverantwoord tijdreizen te verkennen.



6. Het Multiversum


Met het introduceren van tijdreizen introduceerde Marvel verschillende tijdlijnen en daarmee het Multiversum.

Loki kwam met het idee van varianten van personages, en films zoals Spider-Man: No Way Home en Doctor Strange in the Multiverse of Madness hebben die ideeën verder uitgewerkt.

Agents of S.H.I.E.L.D. had een vergelijkbaar gevolg van hun eigen tijdreisavonturen. Schijnbaar werden meerdere tijdlijnen gecreëerd, met verschillende universums als gevolg daarvan.

Bijvoorbeeld, een toekomst waarin de Kree de macht hadden was slechts één mogelijk universum waarin het team terechtkwam.

Een andere verhaallijn ging over een kunstmatig gecreëerde realiteit, waar de eerder genoemde kunstmatige intelligentie A.I.D.A. zich voordeed als Madame Hydra, wat existentiële discussies op gang bracht over of deze wereld een ander deel van het multiversum vormde.



5. Onpartijdige Buitenaardse Toekijkers


Marvel's What If...? introduceerde Uatu The Watcher: een machtig buitenaards personage dat getuige was van de geschiedenis van een miljoen universums die allemaal tegelijkertijd plaatsvonden.

De Watchers werden geïntroduceerd in Guardians of the Galaxy: Vol 2, en ze waren bedoeld om onpartijdig te zijn. Uatu brak deze regel echter om te helpen.



De Eternals bewandelden een soortgelijke weg, belast met het nooit betrokken raken bij belangrijke gebeurtenissen in de tijdlijn.

Agents of S.H.I.E.L.D. introduceerde Enoch, een Chronicom die al duizenden jaren de mensheid observeerde, vermomd als een van hen.

Hij deed dit om hun geschiedenis te documenteren, maar raakte vooral gehecht aan de S.H.I.E.L.D.-agenten.

Uiteindelijk hielp hij hen om terug te vechten tegen zijn eigen soort en verloor daarbij alle neutraliteit die hij mogelijk nog had. Hij was volledig aan hun kant gekomen.



4. Inhumans


De Inhumans hebben tot nu toe maar een kleine impact gehad op het MCU, voornamelijk in de snel vergeten serie Inhumans, maar ze zijn er niettemin aanwezig.

In Doctor Strange in the Multiverse of Madness worden de kijkers voorgesteld aan de koning van de Inhumans, Black Bolt (Anson Mount), die zijn debuut maakte op het grote scherm.

Andere bekende Inhumans, zoals Ms. Marvel (Iman Velani), werden recentelijk ook in het MCU geïntroduceerd, maar dan als manier om de mutanten en de X-Men later makkelijker te kunnen introduceren.

De introductie van de Inhumans in Agents of S.H.I.E.L.D. verschilt niet veel van de benadering die het MCU nu neemt met de mutanten.

De show legde de nadruk op deze verborgen genen onder een deel van de mensheid en herschreef zelfs de geschiedenis van belangrijke personages zoals Daisy Johnson / Quake (Chloe Bennet) als Inhuman.

Dit verhaal leidde tot de spin-offshow Inhumans, die helaas niet in de smaak viel bij de fans en uiteindelijk na één seizoen weer werd gecanceld.



3. De Darkhold


De Darkhold vertegenwoordigde een van de meest sinistere wendingen in het MCU tot nu toe.

WandaVision trapte de langdurige corruptie van Scarlet Witch af door het boek te vinden onder de bezittingen van Agatha Harkness.

Dit zou zich voortzetten in Multiverse of Madness, waar het boek zou leiden tot de boosaardige transformatie en uiteindelijke ondergang van Wanda (Elizabeth Olsen).

Maar voordat het duistere boek impact had in het MCU, deed het zijn intrede in Agents of S.H.I.E.L.D..

Hoewel de verschijning anders was, luidde het een tijdperk van bovennatuurlijke verhalen in voor de serie, met onder andere Robbie Reyes' Ghost Rider.

Het team werd diep beïnvloed door de corrupte invloed van het boek en moest omgaan met de duistere gevolgen ervan.



2. Veranderingen het intro


WandaVision werd geprezen als een frisse wind voor het MCU.

De serie sprong tussen verschillende tijdperken in de sitcom-geschiedenis, en de intro veranderde met de tijden mee. Het logo en het themalied zetten de toon voor elke aflevering.



Agents of S.H.I.E.L.D. had al de standaard gezet wat betreft logo-veranderingen. Hoewel de serie begon met een logo dat lang het zelfde bleef, begon de serie te experimenteren.

Grotere gebeurtenissen zoals de Hydra-overname resulteerden in een Hydra-logo dat dat van S.H.I.E.L.D. verving.

Naarmate de seizoenen vorderden, evolueerde het logo verder, met buitenaardse sci-fi-varianten, lettertypen gebaseerd op specifieke tijdperken en een vlammende Ghost Rider-twist.

Het logo gaf elke aflevering een hint naar wat er zou gaan gebeuren.



1. Superfan wordt zelfs superheld


Een superheldenfan die zelf een held wordt, is een oude truc die het MCU heeft besloten te gebruiken.

In het MCU hebben we dit ook al een paar keer gezien: Ms. Marvel was altijd de grootste fan van Captain Marvel (Brie Larson) en was enthousiast om haar eigen krachten te ontwikkelen, waarmee ze haar idool nabootst.

Kate Bishop (Hailee Steinfeld) was al een groot fan van Hawkeye (Jeremy Renner) voordat ze door de Avenger zelf werd getraind.

In Agents of S.H.I.E.L.D. heeft Daisy Johnson een vergelijkbare ontwikkeling doorgemaakt en werd uiteindelijk de held Quake.

Maar de opkomst van Coulson (Clark Gregg) is misschien wel de meest opvallende. We leren Coulson kennen in The Avengers als een groot fan van Captain America.

In Agents of S.H.I.E.L.D. werd hij eindelijk zelf een superheld, met een holografisch schild.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootschalige 'Alien'-serie krijgt vier nieuwe acteurs
Series / Nieuws

Grootschalige 'Alien'-serie krijgt vier nieuwe acteurs

Naast een nieuwe Alien-film, is er ook een volledig losstaande serie over de Xenormorphs in de maak.

De Alien-serie van Fargo-bedenker Noah Hawley is weer een stap dichter bij de realiteit. Vandaag zijn er namelijk vier nieuwe acteurs voor de serie aangekondigd.

Via Deadline werd het nieuws naar buiten gebracht dat Alex Lawther (The End of the F---- World) de mannelijke hoofdrol heeft gescoord naast de reeds aangekondigde vrouwelijke hoofdrolspeler Sydney Chandler in de Alien-serie.

Diverse cast


Daarnaast zijn Samuel Blenkin (Black Mirror) gecast als CEO Boy Kavalier, Essie Davis (The Babadook) als Dame Silvia en de Indiaase acteur/zanger Adarsh Gourav als Slightly.

Deze deals werden al een tijdje vooraf aan de acteursstaking in Hollywood gesloten.

Vreemde omstandigheden


De opnames van de serie begonnen afgelopen woensdag in Thailand, maar zonder acteurs die lid zijn van de stakende Amerikaanse organisatie SAG-AFTRA.

En gezien slechts drie acteurs uit de serie lid zijn van SAG-AFTRA, heeft de productie het opnameschema dusdanig weten aan te passen dat ze voorlopig wel even door kunnen gaan.



Veel andere acteurs zijn lid van de Britse bond Equity en mogen daarom gewoon filmen. Zij mochten er volgens de productie wel voor kiezen om uit steunbetuiging ook hun werk neer te leggen.

Mysterieuze connectie met Alien


De serie van Hawley speelt zich af op aarde en laat een tijd ruim voor de eerste Alien-film uit 1979 zien.

De scenario's van de verschillende afleveringen waren overigens als afgerond voordat de schrijvers in staking gingen in mei. Ridley Scott produceert de serie, die in studio's in Bangkok wordt gefilmd.

Dit project staat overigens los van de nieuwe, door Fede Alvarez geregisseerde Alien-film waar tevens aan wordt gewerkt.


08-08-2022: Goed nieuws voor de fans van de eerste twee 'Alien'-films! (2734 views)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe foto onthuld van de 'Percy Jackson'-serie: Wordt dit de nieuwste sensatie op Disney+?
Series / Nieuws

Nieuwe foto onthuld van de 'Percy Jackson'-serie: Wordt dit de nieuwste sensatie op Disney+?

Wordt 'Percy Jackson & The Olympians' het nieuwste succes van Disney+? Deze foto geeft ons alvast een voorproefje.

Meer dan tien jaar na de twee nogal slecht ontvangen films van Fox, krijgt de fantasyserie Percy Jackson & The Olympians een nieuwe serie op Disney+. Vanwege San Diego Comic-Con hebben we nu een van de eerste foto's gekregen van de nieuwe hoofdrolspelers in de serie.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige young adult boekenserie van auteur Rick Riordan. Het verhaal van Percy Jackson & the Olympians volgt Percy Jackson nadat hij erachter komt dat hij een halfgod is. Het filmen van de serie werd in februari afgerond. Disney kan nu dus beginnen met de promotie en bracht afgelopen herfst een teaser-trailer uit en afgelopen week nog de eerste poster.

Nieuwe foto


Bezoekers die op San Diego Comic-Con langs de kraam van Disney+ dwalen, worden getrakteerd op een nieuwe glimp van de drie hoofdrolspelers van Percy Jackson, Percy (Walker Scobell), Grover (Aryan Simhadri) en Annabeth (Leah Jeffries). De afbeelding toont de drie personages in opvallende poses, waaruit blijkt dat ze klaar zijn voor de strijd. Bekijk de foto hier.

De cast van Percy Jackson & The Olympians zal waarschijnlijk niet aanwezig zijn op San Diego Comic-Con vanwege de aanhoudende SAG-AFTRA-staking. Toch zorgt Disney er via een speciaal evenement op 22 juli voor dat de serie goed vertegenwoordigd is op de conventie. Dit kan van alles betekenen, maar de meeste fans hopen op een nieuwe trailer.

Veelbelovend


Percy Jackson & The Olympians is momenteel een van de meest geanticipeerde titels op Disney+, als een van de weinige series die niet verbonden is aan het MCU of Star Wars. De serie zou het begin kunnen betekenen van een nieuwe franchise, als deze beter ontvangen wordt dan de films van tien jaar geleden.



Schrijver Riordan was zelf allesbehalve positief over deze films. Gelukkig is hij dit keer betrokken bij het maken van de serie, wat al een goed teken is voor de fans van de boeken. Percy Jackson & The Olympians verschijnt in 2024 op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'That '70s Show' vier haar 25e verjaardag maar laat belangrijk castlid links liggen
Series / Nieuws

'That '70s Show' vier haar 25e verjaardag maar laat belangrijk castlid links liggen

That '70s Show viert haar verjaardag zonder dat dit hoofdpersonage aanwezig is.

Comic-Con is alweer in volle gang en That '70s Show viert haar 25e verjaardag in San Francisco. Er is één opvallend ding; de cast is niet compleet.

That '70s Show volgde Eric Forman (Topher Grace) en zijn vrienden in de jaren 70. Danny Masterson speelde Steven Hyde, één van deze vrienden.

Beschuldigingen


2017 veranderde echter alles, aangezien Masterson toen beschuldigd is van drie aanklachten van verkrachting. Vorige maand is hij schuldig bevonden van twee van deze aanklachten en hij riskeert nu tot 30 jaar gevangenisstraf.

Hierdoor is hij dus niet uitgenodigd om de 25e verjaardag van That '70s Show te vieren op Comic-Con. Op wat video's en foto's na was er niks over Masterson te horen of te zien.

Geen contact meer


Dit is niet de eerste keer dat Masterson uitgesloten wordt. Hij is namelijk ook niet te zien in de sequel That '90s Show waar de rest van de cast wel cameos in heeft.

Bekijk hieronder een tweet van een fan over Comic-Con en stream That '70s Show op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oude tekeningen onthullen de duistere kant van SpongeBob
Series / Nieuws

Oude tekeningen onthullen de duistere kant van SpongeBob

SpongeBob heeft een duister verleden en zou eigenlijk helemaal niet voor kleine kinderen zijn.

Iedereen kent SpongeBob als de onschuldige en vrolijke kinderserie met felle kleuren en lekkere hamburgers, maar dit was niet altijd het plan. Duistere tekeningen onthullen het originele plan.

SpongeBob Squarepants is door Stephen Hillenburg in 1999 gemaakt en is uitgegroeid tot een televisieserie met meer dan 300 afleveringen.

Volwassen thema


De serie is uitgezonden op Nickelodeon en werd dus ook gezien als een kinderprogramma. Voor wie goed kijkt, wordt echter duidelijk dat er toch veel volwassen thema’s inzitten.

Veel kinderprogramma’s hebben volwassen grappen die over de hoofden van kinderen heen gaan, maar het creatieve team van SpongeBob had heftigere plannen.

Gelekte tekeningen


Het creatieve team tekende namelijk seksuele afbeeldingen van de personages op post-its die ze op de achterkant van deuren plakten. Vervolgens is er een boek gemaakt met deze post-its genaamd "Achter Gesloten Deuren".

De titel doet al veel vermoeden en staat mijlenver van het vrolijke kinderprogramma dat we allemaal kennen en waar we allemaal van houden.

Bekijk hieronder de trailer en stream SpongeBob op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adembenemende docufilm duikt op in de Netflix Top 10
Films / Nieuws

Adembenemende docufilm duikt op in de Netflix Top 10

'The Deepest Breath' is vanaf afgelopen woensdag te streamen op Netflix. De docufilm weet een hoop mensen te raken want hij staat momenteel op de zesde plaats in de Netflix Top 10.

In deze docufilm duiken we de dieptes van de oceaan in. Stream de film bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een ander moment.

De film is van de hand van regisseur Laura McGann. Eerder regisseerde zij Revolutions, Wartgirl en Stop Search Seize.

Over de film


Deze docufilm volgt de carrières van een duikkampioen en een veiligheidsduiker. Ondanks deze uiteenlopende carrières lijken ze voorbestemd om de krachten te bundelen. In de diepte van de oceaan jagen ze samen hun dromen na.

De film volgt grote avonturen van de twee en oogt van het begin af aan onheilspellend. McGann laat zien hoe gevaarlijk de wereld van de twee is, zal dit wel goed aflopen?

De personen in de film


De duikkampioen die we volgen in deze film is Alessia Zecchini en de veiligheidsduiker is Stephen Keenan. Zecchini wil alle records verbreken die er zijn en Keenan volgt haar op de voet en probeert alles uit haar te halen wat erin zit.



Scores


De film weet al een goede score te pakken tot zover op IMDb, daar staat hij nu op 7.9/10. Op Rotten Tomatoes staat de film nu gemiddeld op een score van 88%. "De film is niet alleen een onderzoek naar een extreme sport, maar een verkenning van twee mensen die leren voor zichzelf en voor elkaar te leven.", weet een van de critici te vertellen.







Stream


Geïntrigeerd door het verhaal en alle reacties tot zover op de film? Ontdek The Deepest Breath zelf op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video onthult krachtige trailer 'The Wheel of Time' seizoen 2
Series / Nieuws

Prime Video onthult krachtige trailer 'The Wheel of Time' seizoen 2

Het heeft even geduurd, maar in september krijgen we eindelijk het tweede seizoen van de fantasy-serie te zien.

Prime Video heeft de eerste trailer vrijgegeven voor het later dit jaar te verschijnen tweede seizoen van fantasy-dramaserie The Wheel of Time, gebaseerd op Robert Jordans gelijknamige boekenreeks.

De serie vertelt het verhaal van een epische wereld waarin magie bestaat, maar alleen vrouwen het kunnen gebruiken. In de tweede reeks worden de jonge vrienden van de Two Rivers bedreigd door nieuwe en oude vijanden.

Nieuwe uitdagingen


De vrouw die de vriendengroep begeleidde heeft nu geen krachten meer, waardoor ze andere manieren moeten aanboren om te overleven.

Hoofdrolspelers van The Wheel of Time zijn Rosamund Pike, Daniel Henney, Zoe Robins, Madeleine Madden, Josha Stradowski en Marcus Rutherford. Donal Fin neemt de rol van Mat Cauthon over in de nieuwe afleveringen.

Derde seizoen al op komst


Nieuwkomers in het tweede seizoen zijn Ceara Coveney (als Lady Elayne Trakand), Ayoola Smart, Natasha O’Keeffe, Gregg Chillingirian, Meera Syal, Maja Simonsen, Ragga Ragnars, Jay Duffy en Rima Te Wiata.



Het eerste seizoen is gewoon nog te streamen via Prime Video, mocht je het hebben gemist.

De premièredatum van het tweede seizoen is 1 september 2023. Aan het derde seizoen wordt inmiddels al gewerkt (hoewel de productie nu is stilgelegd wegens de stakingen in Hollywood).



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' seizoen 12: eerste beelden met Kim Kardashian onthuld
Series / Nieuws

'American Horror Story' seizoen 12: eerste beelden met Kim Kardashian onthuld

In de nieuwe beelden zie je Kim Kardashian zoals je haar nog nooit hebt gezien.

Het twaalfde seizoen van de langlopende hitserie American Horror Story zit eraan te komen en ter promotie komt televisienetwerk FX nu met een spannende nieuwe teaser.

Zoals velen van American Horror Story zijn gewend, zijn de nieuwe beelden weer extra mysterieus en griezelig. Het toont actrices Cara Delevingne, Emma Roberts en Kim Kardashian in een compleet ander licht.

Getroebleerde moeders


Het nieuwe seizoen breekt met de traditie dat voor elk seizoen een nieuw origineel verhaal geschreven wordt. Het nieuwe seizoen Delicate is gebaseerd op de roman Delicate Condition van schrijfster Danielle Valentine.

In haar boek wordt het verhaal verteld van een heldhaftige vrouw die ervan overtuigd is dat een sinister figuur er op uit is om op wat voor manier dan ook haar zwangerschap te voorkomen, terwijl alle mannen in haar leven haar niet geloven.

Slaapliedje voor volwassenen


In het nieuwe seizoen van American Horror Story speelt Roberts hoofdpersoon Anna Alcott die verwoede pogingen doet om middels IVF zwanger te raken. Aangezien zowel het nieuwe seizoen als de roman nog niet zijn verschenen is er verder nog niet veel bekend.



Kijk hierboven naar de nieuwe teaser. Wanneer het nieuwe seizoen uitkomt is nog niet bekend. Stream tot die tijd alle afleveringen van American Horror Story op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Achter de schermen bij Netflix: De beslissing om content niet te verkopen uitgelegd
Series / Nieuws

Achter de schermen bij Netflix: De beslissing om content niet te verkopen uitgelegd

De streamingreus verschilt op dit gebied van veel van zijn concurrenten.

De streaming-markt is competitiever dan ooit. Een enorm aantal aan diensten zoals Netflix, Max, Disney+ en vele anderen strijden allemaal om de schaarse aandacht van de kijker.

Van alle diensten is Netflix nog altijd met afstand de meest populaire aanbieder; het heeft meer abonnees dan welke streamingsdienst dan ook. Naast het aantal abonnees verschilt Netflix echter ook op een ander gebied van andere streamers.

Content


Veel diensten zijn namelijk al enige tijd bezig met het verkopen van licenties voor hun content. Zo krijgen ze inkomsten van de kanalen die hun content uitzenden en kunnen kijkers ook gemotiveerd worden een abonnement te nemen op de originele streamingdienst.

Ted Sarandos


In een interview liet Netflix-CEO Ted Sarandos weten waarom Netflix dit niet doet. ''Het is voor ons ongelooflijk waardevol om abonnees de volledige Netflix-bibliotheek aan te kunnen bieden'', zei hij. ''Toen 'Extraction 2' zo populair was, verscheen 'Extraction 1' ook weer in de top 10.''



''We willen onze leden tevreden maken en in vervoering brengen'', liet de Netflix-baas verder weten. ''Ik denk dat het het beste is om onze content aan onze eigen leden aan te bieden, zelfs nadat het al een tijdje op Netflix heeft gestaan.''
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populair personage uit 'Élite' maakt comeback: Ontdek wie het is!
Series / Nieuws

Populair personage uit 'Élite' maakt comeback: Ontdek wie het is!

Ze is een hele tijd niet meer gezien geweest in 'Élite', maar deze actrice keert nu terug voor haar rol.

Netflix heeft officieel de Spaanse serie Élite vernieuwd voor het achtste seizoen, en we kunnen een bekend gezicht uit eerdere seizoenen terugverwachten.

De tienerserie is vanaf 2018 te zien en het verhaal volgt tieners uit verschillende sociale klassen die naar een chique privéschool gaan met rijke en machtige leerlingen. Ze belanden in een wereld vol drama, romantiek en duistere geheimen.

Nadia is back


Het zevende seizoen van Élite is vanaf 20 oktober te streamen op Netflix, maar de serie heeft ondertussen nog meer goed nieuws ontvangen.



Mina El Hammani keert namelijk terug voor haar rol als Nadia in seizoen 8, dat naar verwachting begin augustus van dit jaar in productie gaat.

Comeback


Ze was in de eerste drie seizoenen al te zien als een van de drie overstapstudenten, maar het is nog niet duidelijk in hoeveel afleveringen ze zal verschijnen in seizoen 8.

Daarnaast kunnen we ook een paar nieuwe gezichten verwachten in het achtste seizoen, zoals Ane Rot en Nuno Gallego. Ze zijn vooral bekend door hun rollen in Killer Book Club en UPA Next.



Steam alle seizoenen van Élite op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met een positief bericht voor zijn abonnees
Series / Nieuws

Netflix komt met een positief bericht voor zijn abonnees

De streaming-gigant heeft goed nieuws wat de toekomstige plannen betreft.

Prijsstijgingen zijn nu eenmaal een gegeven, of het nu boodschappen, benzine, of abonnementen betreft. Netflix heeft echter de reputatie om de prijzen drastisch te verhogen in plaats van geleidelijke prijsverhogingen in te voeren.

Onlangs heeft de financiële topman van Netflix, Spencer Neumann, echter aangekondigd dat de tarieven voor de abonnementen het komende jaar niet omhoog gaan. De keuze voor het invoeren van wachtwoord-restricties eerder dit jaar heeft zakelijk gezien goed uitgepakt.

Voor een jaar stilgelegd


Het verhogen van de abonnementen heeft geen prioriteit in de context van deze omwenteling in Netflix' aanpak. Neumann: "Dit [prijsverhoging abonnementen] hebben we stilgelegd voor het komende jaar. Voor nu richten we ons op de goedkopere abonnementen waarbij je inclusief advertenties kijkt. Dit moet nog groeien en levert voorlopig nog geen hogere opbrengsten op. De toename in onze omzet is vooral het gevolg van de restricties op het delen van wachtwoorden".

Andere doelstellingen


Over de gehele linie heeft het laatstgenoemde Netflix nieuwe abonnees opgeleverd. Enerzijds betalen bestaande abonnees wat meer wanneer zij hun wachtwoord delen. Anderzijds zijn mensen door het invoeren van deze maatregel over de streep getrokken om zelf een abonnement af te sluiten.

De insteek lijkt te zijn dat een en ander stapsgewijs zal gebeuren, wat niet raar is wanneer je bedenkt dat het om ruim 200 miljoen abonnees gaat. Netflix heeft het momenteel dus te druk om op korte termijn met een nieuwe prijsverhoging te komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldig bericht! Premièredatum 'The Continental' bekend met nieuwe foto's van Mel Gibson als de schurk
Series / Nieuws

Geweldig bericht! Premièredatum 'The Continental' bekend met nieuwe foto's van Mel Gibson als de schurk

De langverwachte prequelserie in de wereld van John Wick zal wereldwijd te zien zijn.

De fans van de langverwachte serie The Continental worden op hun wenken bediend. De start van de serie is bekendgemaakt samen met strakke nieuwe foto's.

Vanaf 22 september zal de serie starten op het Amerikaanse streaming-platform Peacock. Hoewel nog niet bekend is wanneer The Continental in andere landen te zien zal zijn is wel bekend dat dit in de loop van 2023 zal zijn op Prime Video.

Ontstaansgeschiedenis


De foto's zijn op Twitter te bekijken. We zien onder andere Winston (Colin Woodell) en Charon (Ayomide Adegun), maar ook Mel Gibson als de schurk Cormac.

De miniserie bestaat uit vier afleveringen en we zien hoe Winston eigenaar is geworden van hotel Continental in New York. Andere castleden zijn onder andere Ben Robson als Winstons broer Frankie, Misha Prada als KD en Nhung Kate als Yen. Gibsons Cormac zit strak in het pak als een belangrijk onderwereldfiguur. Winston komt in de nodige bloedstollende situaties terecht en Cormac zal hier ongetwijfeld aan bijdragen.

The Continental start op 22 september in de VS op Peacock en wordt in de loop van 2023 verwacht op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory': de introductie van dit personage bleek de sleutel tot het succes
Series / Featured

'The Big Bang Theory': de introductie van dit personage bleek de sleutel tot het succes

Soms vormt een nieuw castlid net dat element toe dat van een serie een hit maakt.

Genoeg series zijn goed met het potentieel om uit te groeien tot geweldig. Dit is helemaal van belang wanneer er sprake is van langlopende series. In bepaalde gevallen blijkt een personage dat later toetreedt net dat extra element toe te voegen.

Als een soort chemische reactie wordt het hele verhaal naar een hoger niveau getild. Een sterk voorbeeld hiervan is Dr. Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik) die pas vanaf het einde van Seizoen 3 in The Big Bang Theory te zien was.

Rode draad


Tot op dat moment stonden vooral de sociaal onhandige nerds en hun avonturen centraal. Dit werkte prima, maar de komst van Amy gaf de dynamiek een draai die uitstekend heeft uitgepakt.

Amy en Sheldon worden gekoppeld door Raj (Kunal Nayyar) en Howard (Simon Helberg). Amy is sociaal net zo onhandig is als Sheldon maar zij heeft een nogal afstandelijke en rationele persoonlijkheid. De relatie van Sheldon en Amy groeit uit tot een rode draad in de serie. Daarnaast wordt zij geleidelijk aan wat vrijer en sluit zelfs vriendschap met Penny (Kaley Cuoco) en Bernie (Melissa Rauch).

Nieuwe elementen


Door Amy's komst werd het verhaal van The Big Bang Theory veelzijdiger doordat men hierdoor de mogelijkheid had om nieuwe elementen aan de serie toe te voegen. Zonder twijfel heeft dit bijgedragen aan een knaller van een komedieserie die tot op de dag van vandaag een legioen aan fans heeft.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen