'Game of Thrones' krijgt bitterzoet einde

Schrijver George R.R. Martin haalt inspiratie daarvoor uit Lord of the Rings.

Jim Pedd, 15-08-2015 15:11

George R.R. Martin vertelde in een interview de New York Observer dat Game of Thrones een bitterzoet einde gaat krijgen. Toch weet hij nog niet precies hoe de franchise gaat eindigen: "Ik heb het einde nog niet geschreven, dus ik weet het niet," antwoordde hij op een vraag van de Observer, over een eventueel duister einde voor de reeks. "Dat is zeker niet mijn plan. Ik wil een einde dat bitterzoet voelt."
Inspiratie daarvoor haalt Martin uit het einde van de Lord of the Rings. "Ik hou van de manier waarop [Tolkien] 'Lord of the Rings' eindigde," vertelde Martin. "Het eindigt met een overwinning, maar het is een bitterzoete overwinning. Frodo geneest nooit meer en hij vertrekt naar de Undying Lands. En andere mensen leven hun levens. Alles wat ik kan zeggen, is dat ik op zoiets mik qua gevoel. Of ik dat ook kan doen of niet, is aan mijn lezers om over te oordelen."

Het einde is dan nog niet geschreven, maar volgens showrunners David Benioff en D.B. Weiss, weet Martin wel waar de boel heen kachelt. "We weten wat het einde is en we werken er naartoe," vertelden de twee ooit.

Bron: Observer

Lees meer over: game of thrones, einde, george rr martin, boeken, franchise, hbo, david benioff, db weiss

Populair nieuws