search
Deze gecancelde series hielden geen rekening met de toegewijde fans
Series / Nieuws

Deze gecancelde series hielden geen rekening met de toegewijde fans

Soms, heel soms, hebben de fans meer macht dan de zenderbazen!

Fans hebben soms meer macht dan je zou denken. In de televisieseriewereld is de passie van de makers en de fans veelal niet genoeg om een serie te verlengen. De zenderbazen kijken puur naar het financiële plaatje en schromen niet een serie te cancelen.

Toch is de passie soms zo groot, dat de zenderbazen zich toch bedenken. Een recent voorbeeld hiervan is Warrior Nun, een Netflix-serie die na seizoen 2 gecanceld werd. Dankzij de onvermoeibare inspanningen van de fans en showrunner Simon Barry krijgt de serie nu toch een herkansing en wordt er momenteel nog een seizoen gemaakt.

Arrested Development (2003, 5 seizoenen)


Tijdens de jaren 2000 genoten de fans van Arrested Development waarin de disfunctionele familie Bluth-Fünke centraal stond. Helaas was de humor misschien te vooruitstrevend voor die tijd, want door de lage kijkcijfers annuleerde Fox de serie. Omdat de fanbase zich jarenlang bleef uitlaten over een vervolg, werd de serie maar liefst zeven jaar later toch nog nieuw leven ingeblazen.

Young Justice (2010, 4 seizoenen)


Deze animatieserie rond jonge superhelden die werden opgeleid door leden van de Justice League was enorm populair op Cartoon Network. Ondanks het succes werd de serie na seizoen 2 gecanceld.

Gelukkig bundelden fervente fans en de stemacteurs hun krachten, waardoor Young Justice toch nog een nieuw leven kreeg. Eerst op DC Universe en later op HBO Max. Helaas besloot Warner Bros. om de serie na het vierde seizoen alsnog stop te zetten.

Je serie gecanceld? Fans, laat je horen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen