search
Hoe is het met 'Frankie Santana', de belangrijkste bijrol uit 'The A-Team'?
Series / Featured

Hoe is het met 'Frankie Santana', de belangrijkste bijrol uit 'The A-Team'?

Eddie Velez speelde in het laatste seizoen de rol van 'Frankie Santana' in 'The A-Team'.

The A-Team liep van 1983 tot 1987 en volgde het avontuurlijke leven van een groep voormalige militairen die op de vlucht zijn voor het onrecht dat hen is aangedaan. In het laatste seizoen werd het team bijgestaan door Frankie Santana, gespeeld door Eddie Velez.

Frankie 'Dishpan' Santana was een slimme en bedreven mecanicien en monteur. Hij speelde een essentiële rol bij het opknappen van de beroemde zwarte GMC-bestelwagen van het team, die altijd betrokken was bij spectaculaire achtervolgingen en ontsnappingen. Frankie werd gerespecteerd om zijn loyaliteit en opgewekte persoonlijkheid, en hij wist vaak een vleugje humor toe te voegen aan de spannende situaties waarin het team zich bevond.

Eddie Velez


Eddie Velez werd geboren op 4 juni 1958 in New York. Hij was sergeant in de Amerikaanse luchtmacht en besloot daarna naar Los Angeles te verhuizen, om daar een acteercarrière op te bouwen.

Na zijn tijd bij The A-Team verscheen hij in bijrollen in wel 70 verschillende televisieseries en films, zoals Cagney en Lacey, White Chicks, JAG, Traffic en Bullet Face.

Persoonlijk leven


Sinds 1990 is hij getrouwd met Catharina Grace. Uit een eerder huwelijk heeft hij een dochter.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen