search
Doldwaze 'Futurama' na 10 jaar uit de dood herrezen met nieuw seizoen
Series / Nieuws

Doldwaze 'Futurama' na 10 jaar uit de dood herrezen met nieuw seizoen

Fry, Leela en Bender zijn terug met nieuwe avonturen op Disney+.

De hilarische animatieserie Futurama heeft over de jaren heen kunnen rekenen op vele seizoenen en een grote schare aan fans. Nu wordt de serie weer nieuw leven ingeblazen door Matt Groening en zijn team aan getalenteerde schrijvers met een elfde seizoen. Hoeveel seizoenen kunnen we nog verwachten over de disfunctionele bemanning?

In 1999 begon het avontuur met Philip J. Fry, die duizend jaar in de toekomst terechtkwam. Daar wordt hij onderdeel van een vrij abnormale bemanning, en maakt hij vrienden voor het leven, waaronder de aantrekkelijke Leela en de excentrieke Bender.

Al eerder gecanceld


Ondanks de populariteit van de serie werd er door Fox een punt achter gezet na het vierde seizoen. Comedy Central kwam de serie te hulp en zorgde voor een revival in 2008.



Toen de vermeende laatste aflevering 'Meanwhile' werd uitgezonden in 2013, lieten de schrijvers bewust de toekomst van de bemanning open voor interpretatie. En nu komt er tien jaar later weer een nieuw seizoen uit hun creatieve breinen gerold, ditmaal onder het dak van Hulu.

Meer in petto?


Het nieuwe seizoen levert meer van hetzelfde op, wat voor vele fans een vertrouwde ontmoeting is met vertrouwde personages. Wel zijn er veel knipogen naar recente gebeurtenissen, zoals de pandemie.

Er is namelijk al bevestigd dat er een twaalfde seizoen aan gaat komen, wederom met tien afleveringen.

Bekijken


De eerste tien seizoenen van Futurama zijn nu te zien op Disney+.

Van het nieuwe seizoen komt elke maandag een nieuwe aflevering uit, die te vinden is via het platform.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen