search

Ons nieuws van woensdag 26 juli 2023

Recensie HBO Max-serie 'The Golden Boy'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'The Golden Boy'

Deze tweedelige documentaire over bokslegende Oscar de la Hoya biedt een ongebalanceerde blik op de keerzijde van succes.

Regie: Fernando Villena | Afleveringen: 2 | Speelduur: 79 minuten | Jaar: 2023

Vlak voor de moeder van de Mexicaan-Amerikaanse bokser Oscar de la Hoya overleed deed hij haar een belofte. De sporter zou haar nagedachtenis eren door een Olympische medaille in de wacht te slepen. De la Hoya hield woord en kreeg tijdens de Olympische Zomerspelen in Barcelona van 1992 een gouden plak omgehangen. Zijn moeder kon trots zijn, Bush senior herhaalde De la Hoya's ingeloste belofte, maar hoe eerlijk zijn de verhalen van de bokser?

De la Hoya vormt het onderwerp van de tweedelige HBO Max-documentaire The Golden Boy, waarvan de titel verwijst naar de bijnaam van de atleet. Het door onder andere Mark Wahlberg geproduceerde portret valt duidelijk uiteen in twee delen. Het eerste deel somt de wapenfeiten op van de loopbaan van de vechter. In het afsluitende deel komt vooral de keerzijde van het succes en de roem om de hoek kijken.

De bokswereld draait voortdurend om conflict, maar dat kan niet gezegd worden van deze documentairereeks. Het duurt bijna een uur voor er enige vorm van conflict te bespeuren valt, op het verwijt van de Mexicaanse gemeenschap na dat hij als in de VS geboren Mexicaan niet echt een latino was. Natuurlijk is het een tragische gebeurtenis dat De la Hoya op jonge leeftijd zijn moeder heeft moeten verliezen. Maar hun relatie werd ook gekenmerkt door fysiek geweld. De la Hoya stipt het kort aan en rept er daarna met geen woord meer over.

Interessanter is het tweede deel waarin de roem naar De la Hoya's hoofd stijgt. Hij datet de ene na de andere mooie vrouw, blijkt diverse kinderen te hebben verwekt en grijpt naar het witte poeder en de fles. Bovendien duikt er ook nog een pikante foto op waarin de sporter is gehuld in sexy vrouwenkleren. Zelfs nu hij Abraham heeft gezien plaatst De la Hoya veel van zijn daden buiten zichzelf. Door een ander, of de omstandigheden de schuld te geven getuigt hij nauwelijks van zelfinzicht.

Het is een gewoonte dat de marketingafdeling van film- en televisiemaatschappijen hun producties verkopen met een pakkende slagzin. In het geval van The Golden Boy kunnen we volgens de pr-club van wat bij ons nog HBO Max heet een docu tegemoetzien over een controversiële figuur die worstelt met zijn innerlijke demonen. Het valt te betwijfelen of regisseur Fernando Villena hierin is geslaagd. Zijn documentaire is toch vooral een lofzang en probeert de menselijkheid van de bokser te laten zien.

Oscar de la Hoya moest opereren in een mannelijke wereld en gooit het voortdurend op zijn mannelijkheid die hij kennelijk voortdurend tegenover zichzelf en de buitenwereld moest bewijzen. Wanneer het echt prangend wordt mist deze documentaire diepgang. Iedereen in De la Hoya's omgeving en uit zijn verleden, onder wie een bedrogen ex, spreekt lovend over hem.

Dit is meer een lofzang op een topsporter die net als iedereen menselijke kanten heeft, dan een gebalanceerde verkenning van het leven van een spraakmakende figuur. Wat hierbij niet helpt is dat er voortdurend heen en weer gegaan wordt in de tijd en op thematisch vlak zo een gefragmenteerd beeld van De la Hoya ontstaat. Zijn sportloopbaan komt wel in chronologische volgorde voorbij, waardoor het lastig is zijn gemoedstoestand aan de juiste match te koppelen.

★★☆☆☆

The Golden Boy is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie was ook alweer die neurotische buurman 'Steve' uit 'Married with Children'?
Series / Featured

Wie was ook alweer die neurotische buurman 'Steve' uit 'Married with Children'?

David Garrison speelde de rol van de neurotische buurman Steve Rhoades in het eerste seizoen van de serie.

De serie Married with Children gaat met name over de familie Bundy, maar er zijn gelukkig ook wat andere kleurrijke personages die zich in de serie laten zien. Een personage dat alleen het eerste seizoen meedeed is Steve Rhoades, de man van buurvrouw Marcy. Steve werd gespeeld door David Garrison.

Steve was de wat neurotische buurman van de Bundy-familie. Steve was een hoogopgeleide bankier die vaak een komische rivaliteit had met Al Bundy, het hoofdpersonage van de show. Na het eerste seizoen verliet David Garrison de serie als regulier castlid, maar hij keerde nog enkele keren terug in latere jaren.

David Garrison


David Garrison, geboren op 30 juni 1952, heeft naast zijn rol in Married with Children de nodige andere acteerklussen gedaan. Hij heeft opgetreden op het toneel en heeft in verschillende theaterproducties gespeeld, waaronder op Broadway.

Eén van zijn meest opvallende prestaties was zijn rol als de 'Aaron' in de Broadway-musical Titanic. Ook heeft hij in verschillende televisieseries en films gespeeld, waaronder Murder, She Wrote, Law & Order, en The Practice.

Muziek


Buiten zijn acteerwerk heeft David Garrison een passie voor muziek. Hij is een getalenteerde zanger en heeft, zoals aangegeven, veel meegespeeld in musicals waarin zang een belangrijke rol speelde.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix' Bridgerton vermorzelt records: Mini-serie Queen Charlotte verovert de top 10
Series / Nieuws

Netflix' Bridgerton vermorzelt records: Mini-serie Queen Charlotte verovert de top 10

De mini-serie 'Queen Charlotte' brengt de streamer een imposant nieuw record.

Dat de hoofdserie van Bridgerton een enorm succes was voor Netflix was al bekend. De twee seizoenen staan al lange tijd in de top 10 van meest bekeken series. Het romantische kostuumdrama krijgt daar nu gezelschap van het kleine zusje.

De prequel Queen Charlotte heeft namelijk ook de top 10 betreden. De mini-serie bezet momenteel de tiende plek in die lijst, met maar liefst 80.3 miljoen views.

Complex huwelijk


De serie vertelt het verhaal van het complexe huwelijk van Queen Charlotte, naar wie de serie vernoemd is. Zowel critici als het gewone publiek waren overwegend enthousiast over de prequel.

De eerste twee seizoenen van de hoofdserie van Bridgerton stonden al in de top 10. Het eerste seizoen bezet plek 4, het tweede seizoen plek 8. Daarmee heeft de franchise nu 30% van de lijst in handen.

Seizoen 3


Er wordt momenteel hard gewerkt aan het derde seizoen van Bridgerton. Queen Charlotte en de hoofdserie van Bridgerton kijk je op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Concept art 'Star Wars: Ahsoka' toont spannende locatie!
Series / Nieuws

Concept art 'Star Wars: Ahsoka' toont spannende locatie!

Lucasfilm heeft nieuwe concept art getoond voor de aankomende Star Wars-serie Ahsoka.

Wie kijkt er uit naar Ahsoka? De gloednieuwe Star Wars-serie zit er al bijna aan te komen. Bekijk hier nieuwe concept art.

Sand Diego Comic Con 2023 deed het wellicht iets rustiger aan dan we gewend zijn van het evenement, wat ongetwijfeld te maken heeft met de momenteel gaande stakingen van de schrijvers en acteurs.

Concept art Ahsoka


Maar helemaal stil bleef het uiteraard niet. De Star Wars-serie Ahsoka komt binnenkort uit op Disney Plus, en die moest nog even getoond worden. Nieuwe concept art toont een locatie die we nog niet eerder gezien hebben.

Het beeld toont Grand Admiral Thrawn, de grote slechterik uit Ahsoka, aan boord van een gouden ruimteschip met gouden droids als bemanning. Dat heeft hij luxe voor elkaar!



Ahsoka seizoen 1


Het eerste seizoen van Ahsoka bestaat uit 8 afleveringen, waarvan de eerste twee vanaf 23 augustus op Disney Plus te zien zijn.

In de serie zien we Ahsoka, die een mysterieuze bedreiging onderzoekt na de neergang van het Galactic Empire.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Breaking Bad'-ster spreekt zich fel uit over staking
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-ster spreekt zich fel uit over staking

Breaking Bad-ster Bryan Cranston sprak zich onlangs fel uit over Disney-baas Bob Iger.

Afgelopen dinsdag sprak Breaking Bad-ster Bryan Cranston zich fel uit over Disney-baas Bog Iger, en zijn plannen voor AI die momenteel in ontwikkeling zijn.

Eerder sprak Iger zich uit over de verwachtingen die de schrijvers en acteurs hebben. Hij noemde het "onrealistisch" en hij gaf aan dat het "zeer verontrustend" voor hem was.

Speech Bryan Cranston


Tijdens een protest van SAG-AFTRA, de vakbond van Amerikaanse acteurs, had Bryan Cranston een directe boodschap voor Iger:

"We hebben een bericht voor meneer Iger. Ik weet dat u de dingen door een andere lens bekijkt. We verwachten niet dat je begrijpt wie we zijn. Maar we vragen u om naar ons te luisteren, en verder om naar ons te luisteren als we u vertellen dat ons werk niet wordt afgenomen en aan robots wordt gegeven."

"We willen niet dat je ons het recht ontneemt om te werken en een fatsoenlijk inkomen te verdienen. En tot slot, en vooral, we zullen niet toestaan ​​dat u onze waardigheid wegneemt! We zijn door en door unie, helemaal tot het einde!"

SAG-AFTRA protest


Bryan Cranston was één van de vele bekende gezichten om een speech te houden tijdens het protest. Verder zagen we ook Steve Buscemi, Wendell Pierce, Christian Slater, Christine Baranski, Stephen Lang en Titus Burgess voorbijkomen.

Michael Shannon, BD Wong, Brendan Fraser, Jessica Chastain, Matt Bomer, Chloë Grace Moretz en Corey Stoll waren ook aanwezig.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe kans voor fans van 'Justified': een Raylan Givens serie in de toekomst
Series / Nieuws

Nieuwe kans voor fans van 'Justified': een Raylan Givens serie in de toekomst

De cast en crew is helemaal klaar voor een nieuwe serie met Timothy Olyphnat als Raylan Givens in de hoofdrol.

Na acht jaar verdwenen te zijn uit de schijnwerpers kwam Timothy Olyphant ineens terug om zijn oude rol als Raylan Givens weer op te pakken. De Justified-ster houdt het hier echter niet bij.

Raylan is een plaatsvervangend U.S. Marshal die in Justified: City Primeval zijn zaak met drugsdealers in Harlan, Kentucky verruilt voor een zaak in Detroit.

Een mooie toekomst


Het is een nieuw avontuur voor Raylan en het bewijst dat het personage in de toekomst voor nog veel meer verhalen zou kunnen zorgen. En daar is regisseur Michael Dinner het mee eens.

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter bevestigde hij dat Justified: City Primeval zeker het laatste is dat we van Raylan Givens zullen zien.



Nog een serie


Dinner vervolgde dat hij en "de rest van de schrijvers het ook willen doen" en dat het dus geweldig zou zijn om "nog een serie te doen".

Bekijk hieronder een interview over de serie en stream Justified: City Primeval op Hulu.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitspraak in 'Game of Thrones' seizoen 1: Cruciaal punt dat de hele serie beïnvloedt
Series / Nieuws

Uitspraak in 'Game of Thrones' seizoen 1: Cruciaal punt dat de hele serie beïnvloedt

Is het mogelijk om 8 seizoenen samen te vatten met 1 uitspraak? Game of Thrones doet het.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acht seizoenen lang nam Game of Thrones ons mee in de gevaarlijkste avonturen en de grootste drama’s. In al deze seizoenen zijn er ook heel wat iconische uitspraken gezegd, die allemaal op een bepaalde manier inzicht gaven in een situatie.

Er is echter één uitspraak die eigenlijk de hele serie samenvat. Acht seizoenen samengepropt in één zin.

Goede uitspraken


Sommige uitspraken blijven hangen omdat ze bijvoorbeeld de vierde muur doorbreken. Zo zei Iwan Rheon (Ramsay Bolton): "Als je denkt dat dit een goed einde heeft, heb je niet goed opgelet".

Hoewel dit ook heel veel over de serie zegt, vat deze uitspraak net niet alle acht seizoenen samen. De uitspraak die dat wel doet komt van Cersei Lannister (Lena Headey).

De samenvatting van alle seizoenen


Zij zegt namelijk tegen Ned Stark (Sean Bean): "Als je Game of Thrones speelt, win je of sterf je. Er is geen middenweg". Deze waarschuwing klinkt door de hele serie en daarom is dit de perfecte quote.

Bekijk hieronder de top 20 momenten en stream Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldige series met een draak van een slotaflevering, is dat niet eeuwig zonde?
Series / Nieuws

Geweldige series met een draak van een slotaflevering, is dat niet eeuwig zonde?

De slotafleveringen van 'Seinfeld' en 'The Sopranos' houden de gemoederen nog altijd bezig.

Niets zo vervelend als een prachtige serie die zonder enige glorie eindigt. Wij zetten er toch weer een paar voor jullie op een rijtje.

Seinfeld


De sitcom Seinfeld gaat eigenlijk helemaal maar nergens over, maar is zeer amusant. In de allerlaatste aflevering probeerde de makers het wel ergens over te laten gaan en dat eindigde voor de fans in een teleurstelling.

De hoofdrolspelers belanden in de laatste aflevering achter de tralies. De makers propten zo een beetje alle nostalgische gaststerren uit het verleden van de serie allemaal in deze laatste aflevering. De aflevering was overvol en helemaal niet in lijn met de rest van de serie. Een onrealistisch einde wat nog altijd onbevredigend aanvoelt.



The Sopranos


Het einde van The Sopranos houdt de gemoederen nog altijd bezig. De serie zorgde voor veel onenigheid met haar beruchte einde, waarbij het beeld plotseling op zwart gaat. Sommigen vinden het briljant, terwijl anderen zich bekocht voelden door het gebrek aan afsluiting.

Na zes seizoenen te hebben geïnvesteerd in de dramatiek van de maffia, familieconflicten en Tony's therapiesessies, voelt het als een schok om halverwege een scène plotseling afgesneden te worden. Het liet veel kijkers achter met een gevoel van verontwaardiging, schreeuwend naar hun televisies.

Kijk het einde nog eens terug op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe realistisch is 'Chicago Fire' nu eigenlijk echt?
Series / Featured

Hoe realistisch is 'Chicago Fire' nu eigenlijk echt?

'Chicago Fire' is een echte fan favoriet, maar hoe realistisch is de serie nu eigenlijk?

Dushone Roman is een echte brandweerman, en hij onthult hoe realistisch Chicago Fire nu eigenlijk echt is.

Chicago Fire is momenteel een van de meest populaire series op NBC. In de serie volgen we het verhaal van de Chicago Fire Department en krijgen we een kijkje in het leven van de dappere brandweerlieden in Firehouse 51.

Echte brandweerman


Hoewel de serie zeker de moeite waard is om te kijken en zeer vermakelijk is, betekent dat niet per se dat het overeenkomt met de realiteit. Nu het elfde seizoen bijna uitkomt, bespreekt Roman in een interview met TV Insider alle aspecten die wel en juist niet overeenkomen met hoe het echt gebeurt.



Roman is zelf een echte brandweerman en ambulancemedewerker, en we krijgen een kijkje in zijn leven in de non-fictieserie van Dick Wolf: LA Fire & Rescue. Hij weet dus als geen ander wat er wel en niet overeenkomt met Chicago Fire en het echte leven.

Niet altijd accuraat


Zo verwijst hij naar een element van de serie dat hij echt geweldig vindt, omdat het precies overeenkomt met wat hij samen met zijn collega's doet. Maar helaas blijkt niet alles even realistisch te zijn. Bekijk zijn uitspraak hieronder.

"Ik hou van het gevatte heen-en-weer geplaag," begon Roman. "Dat is precies wat we in de brandweerkazerne doen. Als ik naar Chicago Fire kijk, komen herinneringen terug aan ons werk."

Daarna voegde hij nog toe: "Ze krijgen de meeste dingen wel goed, maar in de medische scènes zijn er grappige dingen met de ambulancedienst, zoals situaties waarbij zuurstofmaskers verkeerd worden geplaatst op iemands gezicht."



Bekijk Chicago Fire op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R.R. Martin ziet het somber in: "het worden bittere tijden"
Series / Featured

George R.R. Martin ziet het somber in: "het worden bittere tijden"

Martins deal met HBO is tijdelijk stopgezet maar dit is niet het grootste probleem.

Martins A Song of Ice and Fire heeft een niet te onderschatten invloed gehad op de populaire cultuur van de laatste jaren. Dit leverde hem onder andere een mooie overeenkomst op met HBO voor het ontwikkelen van meerdere series.

De SAG-AFTRA staking gooide, zoals bij vele anderen, roet in het eten. Zijn overeenkomst is per 1 juni tijdelijk stilgezet, maar volgens Martin is dit niet het grootste probleem. De staking gaat namelijk niet zozeer over gevestigde schrijvers, maar om mensen die een carrière proberen op te bouwen.

De belangrijkste staking ooit


Op zijn blog gaat de schrijver wat dieper in op hetgeen er momenteel speelt. Martin: "Ik werd in 1986 lid van de WGA [de schrijversvakbond] en ik heb vele stakingen met hen mee mogen maken. Dit zou wel eens de belangrijkste staking ooit kunnen zijn. Niemand weet wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ik ben bang dat dit een langdurige en bittere staking wordt".

Hoewel Martins projecten op een laag pitje zijn gezet, ziet de populaire schrijver zich niet als een getroffene. "Ik ben een van de geluksvogels. Het gaat hier niet om schrijvers, producenten en showrunners," aldus Martin.

"We staken vooral voor mensen die net beginnen: de schrijver die net begonnen is, de acteur die vier regels tekst heeft, de editor en degene die ervan droomt om ooit een eigen serie te hebben. Dit laatste was ook mijn droom in de jaren 80," besluit de sympathieke Martin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthult de 'Gen V'-trailer de nieuwste schurk in 'The Boys' seizoen 4?
Series / Nieuws

Onthult de 'Gen V'-trailer de nieuwste schurk in 'The Boys' seizoen 4?

De knallende trailer van de spin-off van 'The Boys' zou wel eens een hint kunnen bevatten.

In september kunnen we genieten van Gen V, waar op Godolkin University adolescente supes de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Dit klinkt geweldig, maar de vraag is welk addertje er onder het gras schuilt.

De universiteit wordt gerund door Vought wat niet bepaald vertrouwwekkend is. Daarnaast verschijnt niemand minder dan Victoria Neuman (Claudia Doumit) in de trailer. De anti-supe politicus zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in het nieuwste seizoen van The Boys.

Opzet verhaallijn


Eerder was al bekend dat de spin-off naast nieuwe personages ook oude bekenden zal laten zien. De twee series hebben dus ook een connectie met elkaar. Victoria's betrekkingen met de universiteit kan met andere woorden haar verhaallijn voor seizoen 4 opzetten.

Strategie voor de lange termijn?


In The Boys werd bekend dat Victoria de ambitie heeft om vice president van de VS te worden. Daar zij zelf bepaalde krachten heeft is het mogelijk dat haar verschijning op Godolkin als dekmantel fungeert.

Het zou kunnen dat de politicus een langetermijn-strategie in gedachten heeft. Het verwerven van politieke macht enerzijds en het recruteren van jonge supes anderzijds zou hiermee onderdeel van een sinister plan kunnen zijn dat te zijner tijd in The Boys onthuld zal worden.

Kijk The Boys op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek de 8 meest opvallende Netflix-series in augustus
Series / Nieuws

Ontdek de 8 meest opvallende Netflix-series in augustus

Ook komende maand heeft Netflix weer een aantal topseries klaar staan van over de hele wereld.

Netflix zet in augustus weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de acht grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.



Riverdale (seizoen 7 - aflevering 17 - 19)



Verschijnt op: 3, 10, 17 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.





The Lincoln Lawyer (seizoen 2 - aflevering 6-10)



Verschijnt op: 3 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Topadvocaat Mickey Haller uit L.A. is na een ongeluk aan de kant gezet. Hij start zijn carrière, en zijn bekende Lincoln, weer op als hij een moordzaak aanneemt.





Zombieverse (seizoen 1)



Verschijnt op: 8 augustus
Genre: Komedie / Spelshow / Horror
Kijk op: Netflix

Synopsis: In Seoul is een zombievirus uitgebroken. Wie is de ondoden te slim af tijdens uitdagende opdrachten en overleeft het?





Painkiller (seizoen 1)



Verschijnt op: 10 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Drama over de oorzaken en gevolgen van de opiatenepidemie in Amerika waarin daders, slachtoffers en een onderzoeker op zoek naar de waarheid worden gevolgd.





Ballers (seizoen 1)



Verschijnt op: 15 augustus
Genre: Komedie / Drama / Sport
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een voormalige NFL-ster wil financieel manager worden van andere spelers, maar stuit op grote persoonlijkheden en de nodige bijkomende problemen.





At Home with the Furys (seizoen 1)



Verschijnt op: 16 augustus
Genre: Documentaire / Reality-TV / Sport
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze hilarische en oprechte docusoap trekt ongeslagen zwaargewichtkampioen Tyson Fury zich terug uit het boksen om de eigenaardigheden van het gezinsleven te omarmen.





Mask Girl (seizoen 1)



Verschijnt op: 18 augustus
Genre: Komedie / Drama / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een onzekere kantoormedewerkster is 's nachts een gemaskerde internetpersoonlijkheid. Maar dan haalt een reeks noodlottige gebeurtenissen haar leven overhoop.





Ragnarok (seizoen 3)



Verschijnt op: 24 augustus
Genre: Actie / Drama / Fantasie
Kijk op: Netflix

Synopsis: De eindtijd lijkt nabij in een Noors stadje dat zwaar is vervuild en wordt bedreigd door smeltende gletsjers. Alleen een legende kan een oud kwaad bestrijden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Productie van twee grootste Apple TV-series stilgelegd
Series / Nieuws

Productie van twee grootste Apple TV-series stilgelegd

Alweer zijn er twee enorme producties getroffen door de gevolgen van de stakingen onder acteurs en scenaristen.

Twee van de grootste scifi-series van Apple TV+, die beide zijn gebaseerd op beroemde boekenreeksen, hebben de productie stilgelegd wegens de aanhoudende stakingen onder scenaristen en acteurs in Hollywood.

Het betreft de door Rebecca Ferguson aangevoerde serie Silo, gebaseerd op Hugh Howey's trilogie boeken, en Foundation, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Isaac Asimov.

In de ban van de stakingen


Van Silo werd momenteel het tweede seizoen gefilmd in het Verenigd Koninkrijk. Het eerste seizoen bleek eerder dit jaar ontzettend populair op Apple TV+.

Er stond sowieso al een pauze in de productie gepland voor Silo, maar die wordt nu door de stakingen verder uitgebreid.

Grote impact


Daarnaast zal ook de productie van het derde seizoen van de grootschalige serieverfilming van Foundation met Jared Harris en Lee Pace worden afgebroken.

De opnames van die serie vonden plaats in de Tsjechische hoofdstad Praag, met Skydance als belangrijkste producent.

Sci-fi on hold


Apple had nog niks officieels bevestigd over een derde seizoen van Foundation, maar we weten inmiddels dat er wel degelijk voor gefilmd werd. Het tweede seizoen van de serie is sinds 14 juli jl. te streamen via Apple TV+.



Eerder werd al bekend dat ook de opnames van Disney+-serie Andor zijn afgebroken. Die opnames zouden eigenlijk nog maar enkele weken in beslag hebben genomen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple TV+ komt met eigen buitenaardse variant van 'Rick & Morty'
Series / Trailer

Apple TV+ komt met eigen buitenaardse variant van 'Rick & Morty'

Bij de productie was o.a. Dan Harmon van 'Rick & Morty' betrokken.

Een nieuwe trailer is onlangs vrijgegeven door Apple TV+ van hun nieuwste volwassen animatieserie Strange Planet. Ondanks dat de titel lijkt op die van een natuurdocumentaire, is dat zeker niet de insteek die deze serie heeft.

In de serie zullen Danny Pudi en Hannah Einbinder de stemmen van de hoofdpersonen verzorgen. De creatie ervan ligt in de handen van Dan Harmon, de maker van Rick en Morty en Nathan W. Pyle, de tekenaar van de originele webcomics waar de serie op gebaseerd is.

Plot


De logline van de serie luidt: "De serie is een hilarische en scherpzinnige blik op een verre wereld die niet op de onze lijkt. In een grillige wereld van suikerspinroze en -paars verkennen relateerbare blauwe wezens de absurditeit van alledaagse menselijke tradities."



Het is een eeuwenoud maar ijzersterk concept, die al voor langere tijd is bewezen door de populariteit van de online strips. De serie belooft in ieder geval een hilarische toevoeging te gaan worden aan de catalogus van Apple TV+.

Release


Het project werd in 2021 aangekondigd en mag nu eindelijk het daglicht zien. De serie is gemaakt door Apple Studios en ShadowMachine, waarvan de laatste verantwoordelijk was voor onder andere BoJack Horseman en Ten Year Old Tom.

Op 9 augustus 2023 komt Strange Planet uit bij Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drastische veranderingen in HBO-serie 'Tokyo Vice' seizoen 2
Series / Nieuws

Drastische veranderingen in HBO-serie 'Tokyo Vice' seizoen 2

De serie werd eerder al geprezen om zijn authentieke weergave van Japan in de jaren '90.

Met Tokyo Vice maakte HBO de eerste grootschalige Amerikaanse serie volledig op Japans grondgebied, en met succes. Na lovende kritieken kon de HBO-serie Tokyo Vice al gauw rekenen op een tweede seizoen. Met het nieuwe seizoen is dan ook het roer omgegooid.

In april 2023 kwam de serie, gemaakt door Michael Mann, uit met acht afleveringen. Het misdaadverhaal werd bijzonder sterk ontvangen en werd in juni al verlengd met een tweede seizoen. Dat seizoen is inmiddels succesvol opgenomen.

Plot


In de serie spelen Ansel Elgort en Ken Watanabe de hoofdrollen in een verhaal, dat gebaseerd is op een verslag van journalist Jake Adelstein over de Japanse onderwereld.



Adelstein vertelt daarin over Tokyo uit de jaren negentig, waarin de werelden van misdaadverslaggevers, agenten en yakuza overlappen.

Wijzigingen


In een gesprek met THR onthulde producer Alan Poul dat het grootste verschil tussen het filmen van het eerste en het tweede seizoen was hoe de lokale bevolking keek naar de productie. Hij zei: "In seizoen 1 kende niemand ons. Mensen hebben de neiging om terughoudend te zijn over nieuwe dingen in Japan, maar dat niet alleen, we waren een serie die losjes gebaseerd was op een memorie die zo controversieel was in Japan dat het nooit goed gepubliceerd is - het gaat trouwens ook over de wereld van de Yakuza."



Hij vervolgde: "Nu, in seizoen 2, weet iedereen wat we doen, en iedereen weet dat de serie een zeer authentiek Japans standpunt inneemt in het beschrijven van Tokyo in de jaren negentig… Dus er gaan veel meer deuren open en mensen verwelkomen ons, of vragen ons zelfs, op basis van hoe leuk ze het eerste seizoen vonden. Dus dat is een dramatische verandering."

Ontvangst


Het is dus goed om te horen dat niet alleen internationale kijkers de serie waarderen. Ook Japanners zijn blij met een Amerikaanse serie, die op een authentieke manier hun hoofdstad in beeld brengt gedurende een bijzondere tijd.

Er is nog geen officiële releasedatum voor seizoen 2. Het eerste seizoen van Tokyo Vice is nu te zien bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe releasedatum aangekondigd van 'Flikken Rotterdam' seizoen 7
Series / Nieuws

Nieuwe releasedatum aangekondigd van 'Flikken Rotterdam' seizoen 7

Nog een paar maanden wachten, en dan zijn de avonturen van de Rotterdammers weer op tv.

Fans van Flikken Rotterdam opgelet: de releasedatum van de Nederlandse politieserie is onlangs bekendgemaakt. Vanaf 15 september zal het zevende seizoen van de geliefde serie wekelijks te zien zijn bij NPO1.

Sinds 2016 worden de bekommeringen van de Rotterdamse politieagenten uitgezonden op televisie. Nu is het alweer tijd voor het zevende seizoen, dat in september weer de gemoederen in Nederland onrustig zal houden.

Spin-off


Flikken Rotterdam is een spin-off van de soortgelijke serie uit de stad Maastricht. Ondanks de andere locatie is de opzet van de twee series vrijwel hetzelfde.

Het grote verschil is te vinden in de andere locaties, personages en zaken die langskomen. In iedere aflevering worden de agenten geconfronteerd met nieuwe zaken om op te lossen en misdaden om te verijdelen.

Cast


De gehele cast keert terug in dit seizoen, waaronder Mark van Eeuwen, Ortál Vriend, Anne Sluisters, Cees Geel en de welbekende Huub Stapel.

Hieronder kan je terugblikken op het eerdere seizoen met een trailer van seizoen 6.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doldwaze 'Futurama' na 10 jaar uit de dood herrezen met nieuw seizoen
Series / Nieuws

Doldwaze 'Futurama' na 10 jaar uit de dood herrezen met nieuw seizoen

Fry, Leela en Bender zijn terug met nieuwe avonturen op Disney+.

De hilarische animatieserie Futurama heeft over de jaren heen kunnen rekenen op vele seizoenen en een grote schare aan fans. Nu wordt de serie weer nieuw leven ingeblazen door Matt Groening en zijn team aan getalenteerde schrijvers met een elfde seizoen. Hoeveel seizoenen kunnen we nog verwachten over de disfunctionele bemanning?

In 1999 begon het avontuur met Philip J. Fry, die duizend jaar in de toekomst terechtkwam. Daar wordt hij onderdeel van een vrij abnormale bemanning, en maakt hij vrienden voor het leven, waaronder de aantrekkelijke Leela en de excentrieke Bender.

Al eerder gecanceld


Ondanks de populariteit van de serie werd er door Fox een punt achter gezet na het vierde seizoen. Comedy Central kwam de serie te hulp en zorgde voor een revival in 2008.



Toen de vermeende laatste aflevering 'Meanwhile' werd uitgezonden in 2013, lieten de schrijvers bewust de toekomst van de bemanning open voor interpretatie. En nu komt er tien jaar later weer een nieuw seizoen uit hun creatieve breinen gerold, ditmaal onder het dak van Hulu.

Meer in petto?


Het nieuwe seizoen levert meer van hetzelfde op, wat voor vele fans een vertrouwde ontmoeting is met vertrouwde personages. Wel zijn er veel knipogen naar recente gebeurtenissen, zoals de pandemie.

Er is namelijk al bevestigd dat er een twaalfde seizoen aan gaat komen, wederom met tien afleveringen.

Bekijken


De eerste tien seizoenen van Futurama zijn nu te zien op Disney+.

Van het nieuwe seizoen komt elke maandag een nieuwe aflevering uit, die te vinden is via het platform.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Positieve update over de toekomst van 'Ms. Marvel'!
Series / Nieuws

Positieve update over de toekomst van 'Ms. Marvel'!

Krijgt Ms. Marvel een tweede seizoen? Een producent weet misschien wel het antwoord!

Sinds het eerste seizoen van Ms. Marvel in 2022 op Disney Plus verscheen, is er veel vraag naar een sequel. Gaat die er komen? Nog niets is zeker...

Iman Vellani was voor het eerst in Ms. Marvel te zien als Kamala Khan, maar niet voor het laatst. Ze is namelijk meteen overgeheveld naar de Marvel-films, en is later dit jaar nog in The Marvels te zien.

Ms. Marvel seizoen 2?


Maar Ms. Marvel-fans willen meer dan dat. Ze willen een tweede seizoen van Ms. Marvel, waar we nog verrassend weinig over weten. Het bestaan ervan is nog niet bevestigd, en vooralsnog lijkt niets in productie te zijn.

Maar er is hoop...



Producent over seizoen 2


Sana Amanat, een van de makers van het personage Kamala en uitvoerend producent van Ms. Marvel, zegt het volgende over seizoen 2:

"Het is geweldig om er meer vraag naar te zien. Geklaag, zelfs. Ik ben blij om meer mensen tegen Kevin te laten klagen. Kevin, laten we seizoen 2 regelen."

Ze heeft het hier natuurlijk over Marvel-baas Kevin Feige, die duidelijk nog overtuigd moet worden van een tweede Ms. Marvel-seizoen.

Dus, mocht je wel oren hebben naar een tweede seizoen van Ms. Marvel: Kevin Feige is de man om lastig te vallen!

Ms. Marvel is nu te zien op Disney Plus.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Herken je deze 'Yellowstone' sterren in 'Special Ops: Lioness'?
Series / Nieuws

Herken je deze 'Yellowstone' sterren in 'Special Ops: Lioness'?

Voor fans zijn er vele bekende gezichten te zien in de nieuwe serie.

Na lang wachten zijn inmiddels de eerste episodes van de nieuwe serie Special Ops: Lioness in première gegaan. De nieuwe actiethriller is de nieuwste productie uit het hoofd van Taylor Sheridan.

Sheridan heeft de laatste jaren flink naam gemaakt als schrijver, regisseur en producent. De films Sicario en Wind River zijn van hem afkomstig, alsook de serie Yellowstone en al haar spin-offs.

Yellowstone


Hoewel Lioness een heel andere serie is dan Yellowstone is er voor fans toch heel wat herkenbaars te zien. Er duiken namelijk een heleboel bekende gezichten uit Yellowstone op in de nieuwe serie.

Zo zien we Dave Annable terug als Neil, de echtgenoot van het hoofdpersonage. In Yellowstone speelde hij Lee Dutton. Daarnaast is ook James Jordan van de partij. In Yellowstone speelde hij Steve Hendon.

Prequel


Ook uit de prequel 1883 zien we een bekend gezicht terug. LaMonica Garrett, bekend als Tucker uit de prequel, is in Lioness de agent en voormalig sergeant Thomas.



De nieuwe serie is dus een feest der herkenning voor Yellowstone-fans. Special Ops: Lioness is later dit jaar in zijn geheel te bekijken op SkyShowtime.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.