search
Drastische veranderingen in HBO-serie 'Tokyo Vice' seizoen 2
Series / Nieuws

Drastische veranderingen in HBO-serie 'Tokyo Vice' seizoen 2

De serie werd eerder al geprezen om zijn authentieke weergave van Japan in de jaren '90.

Met Tokyo Vice maakte HBO de eerste grootschalige Amerikaanse serie volledig op Japans grondgebied, en met succes. Na lovende kritieken kon de HBO-serie Tokyo Vice al gauw rekenen op een tweede seizoen. Met het nieuwe seizoen is dan ook het roer omgegooid.

In april 2023 kwam de serie, gemaakt door Michael Mann, uit met acht afleveringen. Het misdaadverhaal werd bijzonder sterk ontvangen en werd in juni al verlengd met een tweede seizoen. Dat seizoen is inmiddels succesvol opgenomen.

Plot


In de serie spelen Ansel Elgort en Ken Watanabe de hoofdrollen in een verhaal, dat gebaseerd is op een verslag van journalist Jake Adelstein over de Japanse onderwereld.



Adelstein vertelt daarin over Tokyo uit de jaren negentig, waarin de werelden van misdaadverslaggevers, agenten en yakuza overlappen.

Wijzigingen


In een gesprek met THR onthulde producer Alan Poul dat het grootste verschil tussen het filmen van het eerste en het tweede seizoen was hoe de lokale bevolking keek naar de productie. Hij zei: "In seizoen 1 kende niemand ons. Mensen hebben de neiging om terughoudend te zijn over nieuwe dingen in Japan, maar dat niet alleen, we waren een serie die losjes gebaseerd was op een memorie die zo controversieel was in Japan dat het nooit goed gepubliceerd is - het gaat trouwens ook over de wereld van de Yakuza."



Hij vervolgde: "Nu, in seizoen 2, weet iedereen wat we doen, en iedereen weet dat de serie een zeer authentiek Japans standpunt inneemt in het beschrijven van Tokyo in de jaren negentig… Dus er gaan veel meer deuren open en mensen verwelkomen ons, of vragen ons zelfs, op basis van hoe leuk ze het eerste seizoen vonden. Dus dat is een dramatische verandering."

Ontvangst


Het is dus goed om te horen dat niet alleen internationale kijkers de serie waarderen. Ook Japanners zijn blij met een Amerikaanse serie, die op een authentieke manier hun hoofdstad in beeld brengt gedurende een bijzondere tijd.

Er is nog geen officiële releasedatum voor seizoen 2. Het eerste seizoen van Tokyo Vice is nu te zien bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen