search
Deze missers van afleveringen waren het begin van het einde: de aftakeling van deze hitseries
Series / Featured

Deze missers van afleveringen waren het begin van het einde: de aftakeling van deze hitseries

Een aantal pijnlijke voorbeelden van het gezegde 'jumping the shark'.

Wanneer een serie lang genoeg te zien is zul je automatisch minder goede afleveringen tegenkomen. In bepaalde gevallen is dit een tijdelijke dip, maar soms betekent dit het begin van het einde.

Het alom bekende voorbeeld is de scène waarin Fonzie (Henry Winkler) gaat waterskiën in de komedieserie Happy Days en letterlijk over een haai heen springt. Deze potsierlijke scène is de oorsprong van het gezegde 'jumping the shark', en hieronder zie je nog drie dergelijke voorbeelden.

The Walking Dead


In de eerste aflevering van seizoen 7, The Day Will Come When You Won’t Be, komt Glenn (Steven Yeun) op een vreselijke manier aan zijn einde. De sadistische Negan (Jeffrey Dean Morgan) slaat hem dood met zijn baseball-knuppel Lucille.

De kijkers waren van mening dat de makers dit op een extreme manier in beeld brachten. Het voegde niets toe aan het verhaal om nog maar te zwijgen over het feit dat het hier een fan-favoriet personage betrof.

Lost


De aflevering in kwestie was gek genoeg de veelgeprezen finale van seizoen 3, Through the Looking Glass. De afsluiting van dit seizoen wordt tot op de dag van vandaag gezien als een van de meest iconische afleveringen uit de tv-geschiedenis.

Met de nodige spannende twists en onthullingen zou je verwachten dat Lost zo mogelijk nog beter zou worden. Dit bleek jammer genoeg tegen te vallen, aangezien vanaf seizoen 4 de kwaliteit juist achteruit ging. De schrijvers hadden niet echt een vastomlijnd plan en kwamen vaak met hints en mysteries die uiteindelijk tegenvielen.

Dexter


De hitserie, gebaseerd op de boekenserie door Jeff Lindsay werd goed ontvangen. De analist en seriemoordenaar Dexter Morgan (Michael C. Hall) is geadopteerd door politieagent Harry (James Remar). Zijn stiefzus Debra (Jennifer Carpenter) werkt ook bij de politie en ze werken meer dan eens samen.

In aflevering 11 van seizoen 6 (Talk to the Hand) blijkt Debra opeens romantische gevoelens te hebben voor haar geadopteerde broer. Gezien de voorgaande seizoenen kwam dit uit de lucht vallen en paste niet binnen het verhaal. Deze totaal onnodige toevoeging heeft het verdere verloop van de serie geen goed gedaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen