search
Demonstratie Hollywood wordt grimmiger: Stuntman steekt zichzelf in brand

Demonstratie Hollywood wordt grimmiger: Stuntman steekt zichzelf in brand

Mike Massa laat zien dat de filmindustrie zich heeft gebrand aan de studio's.

Valeria Mili─ç
Het gaat er letterlijk heet aan toe in de entertainmentindustrie. Op dinsdag 25 juli was er een grote demonstratie in Atlanta. De bekende stuntman Mike Massa was wel erg vurig in zijn betoog.

Massa heeft onder andere als Harrison Fords persoonlijke stuntman gewerkt bij Indiana Jones and the Dial of Destiny, Blade Runner 2049 en 1923. Gekleed in een net pak stak hij zichzelf in brand op een daarvoor bestemd podium. De clip hiervan kun je onderaan bekijken.

Streaming residuals, gebruik van A.I. en beloningen


De schrijversvakbond (WGA) en de acteursvakbond (SAG-AFTRA) hebben de handen ineengeslagen. De studio's, vertegenwoordigd door de Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) hebben verzuimd om de residuals van streaming, het gebruik van A.I. en beloningen goed te reguleren.

Dertig jaar in het vak en ruim 100 titels


Massa zit al ruim dertig jaar in het vak en heeft sinds 1988 aan ruim 100 films en series meegewerkt. Dit was was zowel als stuntman als stuntco├Ârdinator. Denk hierbij aan Iron Man 3, Captain America: The Winter Soldier, Star Wars Episode VII - The Force Awakens maar ook aan Stranger Things. In zijn Insta-post schrijft Massa: "We zijn het zat om ons aan de AMPTP te branden".

Het mag gezegd worden: Massa heeft zijn punt gemaakt.

Bekijk op instagram

Aanbevolen artikelen