search
Nieuw mysterie van Netflix wordt helemaal plat gekeken
Films / Nieuws

Nieuw mysterie van Netflix wordt helemaal plat gekeken

De misdaad documentaire 'Missing: The Lucie Blackman Case' is sinds kort te streamen bij Netflix. Een hoop kijkers zijn geboeid door deze docufilm want hij staat op de tweede plek in de Netflix Top 10.

De film is geregisseerd door Hyoe Yamamoto. Andere films van zijn hand zijn onder andere Samurai and Idiots: The Olymus Affair en A Glance Apart.

In de film zien we Jake Adelstein, Katsuyoshi Abe, Yasuhiko Asano en Tim Blackman. Allen vertellen zij over hun bijdrage en ervaringen.

Gecompliceerd onderzoek


In deze docufilm volgen we het gecompliceerde onderzoek naar de verdwijning en moord op Lucie Blackman. Zij vertrekt in 2000 vanuit Londen naar Tokio voor een avontuurlijk jaar. Na drie weken verdwijnt ze spoorloos.

Een team van Japanse rechercheurs leidt een ingewikkeld internationaal onderzoek naar haar verblijfplaats. Deze documentaire belicht het verhaal van Lucie, verteld door de onderzoekers en haar hoopvolle vader. We volgen hun race tegen de klok door het duistere hart van Tokio, op zoek naar de tragische waarheid.



Solide


De misdaad docufilm is pas net te zien op Netflix maar weet tot zover een 6.5/10 te pakken op IMDb. Bij Rotten Tomatoes zien we nog geen score maar een van de critici zegt het volgende over de film. "Dit is een solide waargebeurde misdaaddocumentaire over een schokkend en gruwelijk verhaal. De film beschrijft hoe rechercheurs uiteindelijk de waarheid achter Lucie's verdwijning ontdekten, en het is fascinerend om te zien."

Bij MovieMeter zien we nog geen uitgeschreven reacties maar wel een handvol stemmen. Daar pakt de film momenteel een 2.75/5.



Op Netflix


Kijk deze aangrijpende misdaad docufilm bij Netflix, daar pakt hij momenteel de tweede plaats in de Top 10.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen