search
Wie is het  raadselachtige personage Falka in 'The Witcher' seizoen 3?
Series / Nieuws

Wie is het raadselachtige personage Falka in 'The Witcher' seizoen 3?

Ciri neemt in seizoen 3 van 'The Witcher' de naam van Falka aan, maar wie is dit personage?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste afleveringen van seizoen 3 van The Witcher introduceren nieuwe personages. Een van die personages is Falka, een mysterieuze vrouw die aan Ciri verscheen toen ze het meest kwetsbaar was. Maar wie is zij en waarom nam Ciri haar naam aan in de seizoensfinale?

De staatsgreep van Thanedd was een grote opschudding voor alle personages van The Witcher. Nadat Vilgefortz Geralt had verslagen, transporteerde Ciri zichzelf onbedoeld door een portaal in Tor Lara naar de woestijn van Korath. Daar had ze visioenen en hallucinaties over enkele van haar dierbaren, voordat ze een mysterieuze aanwezigheid ontmoette die haar had gevolgd: Falka.

Wie is Falka?


Ciri gebruikte uiteindelijk haar naam om haar identiteit te beschermen aan het einde van The Witcher seizoen 3, op het moment dat ze de Rats ontmoette. Maar wie is Falka en waarom is ze zo belangrijk voor Ciri?

In tegenstelling tot veel andere personages in de Netflix-serie, is Falka een personage uit de boeken van Andrzej Sapkowski. Falka is een kwartelfvrouw en de oudste dochter van Redania's koning Vridank en zijn eerste vrouw, Beatrix van Kovir. Toen koning Vridank Cerro ontmoette, scheidde hij snel van koningin Beatrix en stuurde haar en de toen eenjarige Falka terug naar Kovir.

Brandstapel


Jaren later was Falka vastbesloten om terug te nemen wat rechtmatig van haar was als het oudste kind van de koning, en dus begon ze een opstand. Falka vermoordde haar vader, haar twee halfbroer en koningin Cerro, terwijl de toen zwangere Riannon (Cerro's geadopteerde dochter en de 4e overgrootmoeder van Ciri) werd opgesloten in Kasteel Houtborg.

Bekijk op instagram


Riannon beviel van een tweeling en werd gek, en rond dezelfde tijd beviel Falka ook van een meisje, dat ze achterliet in de handen van Riannon. Enige tijd later werd de opstand neergeslagen en werd Falka ter dood veroordeeld door de brandstapel. De legendes zeggen dat Falka alle aanwezigen vervloekte en beloofde dat zij en hun nageslacht zouden lijden door de acties van een kind dat haar bloed zou dragen.

Krankzinnige prinsessen


Het feit dat Ciri Falka's naam aanneemt, komt ook uit de boeken. In het bronmateriaal verscheen Falka aan Ciri tijdens een visioen, veroorzaakt door haar gebruik van vuurmagie. Falka vertelt haar dat ze gemeen hebben dat ze krankzinnige prinsessen zijn die in de steek zijn gelaten door degenen die hen hadden moeten beschermen.Aan het einde van seizoen 3 van The Witcher, toen de Rats om haar naam vroegen, stelde Ciri zichzelf voor als Falka. Hiermee liet ze zien dat ze haar advies opvolgde om haar woede te voelen en alles tot op de grond te verbranden om het systeem te veranderen. Bekijk The Witcher seizoen 3 op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen