search
Deze sensationele misdaadfilm op HBO Max mag je niet overslaan
Films / Video/clip/featurette

Deze sensationele misdaadfilm op HBO Max mag je niet overslaan

'The Departed' duurt tweeënhalf uur en komt uit 2006 en is er eentje die je niet mag missen. De film is gebaseerd op het scenario van de Hongkongse film 'Infernal Affairs'. Stream de film nu bij HBO Max.

De film van regisseur Martin Scorsese wist maar liefst vier Oscars binnen te slepen voor beste film, beste regie, beste scenario en beste montage.

Regisseur Scorsese is voor meerdere van zijn films genomineerd geweest voor een Oscar, zoals The Irishman en Gangs of New York, alleen voor The Departed wist hij hem te verzilveren.

Dubbelleven


Undercoveragent Billy Costigan infiltreert in het syndicaat van maffiabaas Costello. Op hetzelfde moment is crimineel Colin Sullivan aan het werk bij de politie als Costello's informant.

Beide raken verstrikt in hun dubbelleven en in het verkrijgen van informatie voor hun eigen organisaties. Wanneer duidelijk wordt dat er bij beide partijen een lek is, zijn Billy en Colin beiden niet meer zeker van hun leven.

Topcast


In The Departed zien we een hoop grote namen als Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Vera Farmiga, Alec Baldwin en Ray Winstone.



Film van het jaar


De film weet een grote score te pakken op IMDb van 8.5/10. De film weet op MovieMeter een cijfer van 3.96/5 te pakken. MindlessAssassin vertelt het volgende over de film, "De film heeft in 2006 de prijs voor beste film van het jaar gewonnen. Dus mijn verwachtingen waren best hoog, en de film heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb me erg vermaakt met deze film!".

Op Rotten Tomatoes pakt de film een gemiddelde score van 93%. "Als je van Scorsese houdt, of als je gewoon van thrillers houdt, zul je je prima vermaken.", volgens een van de critici op de site.

HBO Max


Mocht je in zijn voor een goede misdaadthriller, kijk dan The Departed vanuit je luie stoel of favoriete plekje op de bank bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen