search
Deze buitenaards goede scifi-thriller moet Netflix nu helemaal veroveren
Films / Nieuws

Deze buitenaards goede scifi-thriller moet Netflix nu helemaal veroveren

De bijna twee uur durende sciencefiction thriller 'District 9' is sinds 1 augustus te zien op Netflix. De film was genomineerd voor vier Oscars, kijk hem nu bij de dienst.

De scifi-film van regisseur Neill Blomkamp kwam in 2009 voor het eerst naar onze schermen. Peter Jackson, ook wel bekend van The Lord of the Rings-triologie, produceerde de film.

Regisseur Blomkamp is ook wel bekend van films als Chappie, Gran Turismo en Rakka waarin onder meer Sigourney Weaver te zien is.

Buitenaards


In het jaar 1982 zien we hoe de aarde wordt ontdekt door buitenaardse wezens. Zij worden ondergebracht in de getto's van Johannesburg waar prostitutie en drugshandel de top voeren.

Een medewerker van het MNU, die de situatie van de buitenaardse wezens in de gaten houdt, ziet hoe zij behandeld worden en hij besluit in actie te komen. Hij loopt echter een alienvirus op, hierdoor wordt hij ook nog de meest gezochte en gewilde man ter wereld.

Cast


In District 9 zien we Sharlto Copley, David James, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike, Elizabeth Mkandawie en William Allen Young.



Bij het publiek op de site van Rotten Tomatoes scoort de film een goede 82%, de critici zijn nog enthousiaster over de film met een betere 90%. "Een van de meest creatieve en opwindende sciencefictionavonturen van het afgelopen decennium.", vertelt een van de critici op de site.

Sterk ontvangen


De film weet op IMDb ook goed te scoren met een mooie 7.9/10. Bij MovieMeter doet de film het al net zo goed, daar sleept de film een mooie 3.57/5 binnen.





Netflix


Als je in bent voor een goede sciencefiction thriller, is het je zeker aan te raden om District 9 te gaan kijken of toe te voegen aan je watchlist voor een later moment. Kijk de film bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen