search
Setfoto's 'House of the Dragon': ligt de dood van dit hoofdpersonage in het verschiet?
Series / Nieuws

Setfoto's 'House of the Dragon': ligt de dood van dit hoofdpersonage in het verschiet?

Online beelden lijken te hinten op deze belangrijke veldslag en dus een afgrijselijke dood.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er wordt wat afgespeculeerd over seizoen 2 van de populaire fantasyserie. Het boek Vuur en Bloed, de fictieve geschiedenis van de Targaryens, biedt genoeg hints wat dat betreft.

Op de nieuwste setfoto's is een al te bekend wapen te zien. Dit betreft de schorpioen, een gigantische katapult waarmee draken uit de lucht geschoten kunnen worden. Degenen die bekend zijn met het boek weten dat dit verwijst naar de Slag in de Geul (Battle of the Gullet), een van de bloedigste zeeslagen in de Drakendans.

Bloedige strijd


Deze strijd vond plaats tussen de Zwarten en de bondgenoten van de Groenen. Duizenden kwamen om in deze bloedige strijd, waaronder prins Jacaerys Velaryon (Harry Collett). Zijn draak Vermax vliegt te laag over de schepen van de tegenstanders en het dier stort uiteindelijk in zee. Dit was zeer waarschijnlijk door een pijl die in het oog van de draak werd geschoten. Hoewel de jonge prins weet te ontkomen en in zee terechtkomt vond ook hij door pijlen de dood.

Mochten de makers inderdaad voor deze opbouw kiezen dan is het effect tweeledig. Enerzijds leidt het seizoen naar een gruwelijke climax in de vorm van de Slag in de Geul. Daarnaast toon je een gebeurtenis waarbij Rhaenyra (Emma d'Arcy) opnieuw een kind verliest, hetgeen een parallel is met het einde van seizoen 1. Een dergelijke aanpak toont een nieuw spectaculair maar ook tragisch hoofdstuk in de geschiedenis van de Targaryens.

House of the Dragon is te zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen