search
Iconische acteur Mark Margolis uit 'Breaking Bad' overleden: ook uit deze films en series ken je hem
Series / Nieuws

Iconische acteur Mark Margolis uit 'Breaking Bad' overleden: ook uit deze films en series ken je hem

De veteraan-acteur, onder andere bekend als Hector Salamanca, had een bloeiende carrière.

Op 3 augustus is de bekende acteur Mark Margolis overleden. Variety bericht dat zijn zoon Morgan Margolis dit nieuws bekendmaakte. Gedurende zijn leven maakte Margolis meer dan 70 films en was te zien in talloze tv-series.

Een van zijn bekendste rollen was die van Hector “Tío” Salamanca, waarvoor hij een nominatie voor een Emmy Award kreeg. Margolis overleed in het Mount Sinai ziekenhuis te New York na een kort ziekbed.

Start op het toneel


Mark Margolis werd in 1939 geboren in Philadelphia in een Joods gezin. Zijn interesse lag bij het toneel en hij vertrok op jonge leeftijd naar New York om zijn geluk te beproeven als toneelacteur. Margolis verscheen in meerdere toneelstukken, waaronder Infidel Caesar op Broadway.

Doorbraak en verdere carrière


Zijn grote doorbraak beleefde hij in de wereldberoemde film Scarface van Brian De Palma. Hij was ook te zien in American Horror Story: Asylum, Oz, en The Equalizer. Verder speelde hij in maar liefst zes films van regisseur Darren Aronofsky.

Toen hem door The Hollywood Reporter in 2012 gevraagd werd waarom hij zo vaak met Aronofsky samenwerkte, verklaarde hij lachend: "Hij voelt zich verplicht! Het begon met 'Pi', wat een film was met een klein budget. Ik liep drie maanden achter hem aan met de vraag wanneer hij me eindelijk eens ging betalen. Toen ik uiteindelijk dreigde naar zijn moeder te stappen als ik mijn geld niet kreeg, ging hij overstag".

Bekijk op instagram


Margolis' manager Robert Kolker verklaarde het volgende: "Hij was uniek, en we zullen niet snel weer iemand als Mark zien. Hij was een geliefde cliënt en een levenslange vriend. Ik ben blij dat ik hem gekend heb".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen