search
Marvel geeft absurd veel geld uit aan 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Marvel geeft absurd veel geld uit aan 'Loki' seizoen 2

Je vraagt je af of ze al dat geld ook daadwerkelijk weer gaan terugverdienen.

Over twee maanden komt Marvel Studios terug met het langverwachte tweede seizoen van Loki. Zakenblad Forbes heeft details vrijgegeven over wat het nieuwe seizoen wel niet heeft gekost.

Tot zover bekend blijkt dat Loki's tweede seizoen maar liefst €127 miljoen heeft gekost. Daar komt nog bij dat de kosten voor postproductie niet zijn meegerekend. Het uiteindelijke bedrag kan dus nog aanzienlijk oplopen.

Marvel en Disney smijten met geld


Om het in perspectief te zetten: de preproductie van de Marvel-films Doctor Strange en de eerste Guardians of the Galaxy hebben respectievelijk €119 miljoen en €105 miljoen gekost.

Het zou zomaar eens kunnen dat Loki's tweede seizoen veruit de duurste Marvel-productie gaat zijn. The Falcon and the Winter Soldier en Hawkeye hebben €22 miljoen per aflevering gekost, wat op een totaal van €136 miljoen per seizoen komt. Echter zijn hierbij wél de kosten voor de postproductie meegerekend.

Nog geen record


Hoewel het dus nog niet helemaal bekend is hoeveel Loki's tweede seizoen gaat kosten zal het waarschijnlijk niet de duurste serie aller tijden worden. Op plaats twee staat Prime Video's Citadel met een budget €272 miljoen voor het eerste seizoen.



En op plaats één staat natuurlijk het megaproject van Prime Video's Lord of the Rings: The Rings of Power met een bedrag van €421 miljoen voor het hele seizoen. Wie weet gaat het tweede seizoen daar nog overheen.

Kijk vanaf 6 oktober het tweede seizoen van Loki op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen