search

Ons nieuws van maandag 7 augustus 2023

Prime Video-hitserie verbreekt kijkcijferrecords en krijgt officieel een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Prime Video-hitserie verbreekt kijkcijferrecords en krijgt officieel een nieuw seizoen

Het tweede seizoen was een knaller waardoor Prime Video er een vervolg aan vastplakt.

The Summer I Turned Pretty, gebaseerd op de trilogie van Jenny Han, blijkt een topper te zijn. Prime Video wachtte even af wat seizoen 2 zou doen en hun geduld werd rijkelijk beloond.

De tiener-dramedy startte op 14 juli met het tweede seizoen. Hoewel de serie goede kritieken kreeg, waren de kijkcijfers nog steeds een aangename verrassing. De eerste aflevering trok namelijk twee keer zoveel kijkers als die van seizoen 1.

Spijkers met koppen


Deadline bericht dat hogerhand hierop besloot om spijkers met koppen te slaan en akkoord te geven voor een derde seizoen. Dit besluit is genomen voor de algehele Hollywood-staking, en betekent dat de opnames pas van start gaan wanneer deze is geëindigd.

The Summer I Turned Pretty heeft natuurlijk al de potentiële interesse van de fans van Jenny Hans boeken. Daarnaast biedt de brede cast aanknopingspunten voor de kijkers. Er zijn meerdere personages die allemaal verschillende types mensen zijn. Je appelleert hierdoor aan een breed publiek. Tot slot zijn de acteurs relatieve nieuwkomers waardoor het geheel een vernieuwende indruk wekt. Deze 'formule' heeft duidelijk prima gewerkt een nieuwe streaminghit opgeleverd.

Je kunt The Summer I Turned Pretty streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nerds opgelet! Repeterende fout ontdekt in 'The Big Bang Theory', Sheldon zou hier compleet gek van worden
Series / Featured

Nerds opgelet! Repeterende fout ontdekt in 'The Big Bang Theory', Sheldon zou hier compleet gek van worden

'The Big Bang Theory' was in haar introfilmpje helaas niet volledig foutloos

The Big Bang Theory ging over een groep nerds die alles nogal nauwgezet bekeken en de nodige kennis hadden van allerlei onderwerpen. De showrunners gaven aan dat hun publiek ook verwachtte dat de dialogen tussen de hoofdrolspelers ook daadwerkelijk moesten kloppen omdat het 'nerdy' publiek het anders echt niet zou accepteren.

Toch is er, ondanks de kritische insteek van de makers, een fout geslopen in The Big Bang Theory. Het gaat hierbij om de opening credits van de serie.

Credits


De fans van de serie zullen allemaal de tijdslijn herkennen die tijdens het intro muziekje van de serie over de onderrand van het scherm beweegt. Hier blijkt toch echt een foutje in te zijn geslopen: wanneer het de periode van 90.000 voor Christus bereikt, wordt er een jaar weergegeven als 91.0009 voor Christus. Een beetje muggenzifterij wellicht, maar dit had toch echt 91.000 voor Christus moeten zijn.

Deze fout schijnt pas na 10 jaar opgemerkt te zijn door een scherpe fan en The Big Bang Theory heeft moeten toegeven dat zij helaas niet compleet foutloos was.

Kijk hier naar The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO Plus kan weer rekenen op 2 mooie programma's deze week
Series / Nieuws

NPO Plus kan weer rekenen op 2 mooie programma's deze week

Ook in de zomerperiode komen er nieuwe series uit bij de NPO.

Er worden weer mooie programma's uit binnen- en buitenland uitgezonden deze week bij de NPO, waarin onder andere enkele Nederlandse wereldreizigers zijn neergestreken in een royaal deel van Frankrijk. Kijk gauw of er iets tussen zit voor jou.

Pørni seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 22 augustus wekelijks op NPO3, vanaf 10 augustus bingen op NPO PlusPernilla, of Pørni, doet haar uiterste best om alles draaiende te houden onder ingewikkelde omstandigheden. Ze heeft haar handen vol met haar kinderen, haar vader die aan een tweede jeugd is begonnen, en haar baan bij de Kinderbescherming. En dan zijn er nog de mannen in haar leven.

Het eerste seizoen van de Noorse tragikomische serie is nu al te vinden bij NPO Plus.Kasteelvrouw Emmy | Omroep Max | Vanaf 13 augustus wekelijks op NPO1, bingen op NPO PlusWe volgen Ik Vertrek-kandidaten Emmy & Rutger in hun nieuwe kasteel in Frankrijk. Op welke manier weten zij hun droom waar te maken? Waar lopen ze allemaal tegenaan? En gaat het ze lukken?

Bekijk hieronder een impressie van het koddige programma.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Door de reboot van deze scifi-serie vergat iedereen het origineel
Series / Featured

Door de reboot van deze scifi-serie vergat iedereen het origineel

Battlestar Galactica uit 2004 was zo goed dat niemand meer weet dat in 1978 ook een Battlestar Galactica verscheen.

In 1978 verscheen op de Amerikaanse zender ABC de scifi-serie Battlestar Galactica. Een succes was de serie niet, aangezien er maar een seizoen verscheen. Hoe anders was dat met de reboot uit 2004.

De originele serie kreeg 24 afleveringen en die zijn ondertussen bij niemand meer bekend. In 2003 verscheen namelijk een miniserie van twee afleveringen en die werd opgevolgd door vier seizoenen, verschenen in 2004 tot en met 2009.

Succesvol


De serie werd onder meer door Time Magazine en Rolling Stone uitgeroepen tot de beste serie van 2005. Ook werden er de nodige prijzen gewonnen waaronder de Peabody Award. Emmy Awards waren er niet, wel negen nominaties.

In 2006 bleken de kijkcijfers te dalen en na het vierde seizoen was het verhoudingsgewijs snel over voor de successerie. Jarenlang bleef de serie een succes op Dvd en tegenwoordig stream je de serie in Nederland op SkyShowtime.

Nieuwe film en serie


In 2009 werd X-Men-regisseur Bryan Singer aangetrokken om een Battlestar Galactica-film te maken, een nieuwe remake. Door de dood van bedenker Glen A. Larson was er oponthoud. Daarna kreeg ook regisseur Francis Lawrence de film niet van de grond.In 2020 kondigde de streamer Peacock een nieuwe Battlestar Galactica-serie aan. Mr. Robot-bedenker Sam Esmail werd aangesteld om de serie te realiseren. Tot op heden is het helaas erg stil.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie is geweldig als je fan bent van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Deze serie is geweldig als je fan bent van 'House of the Dragon'

Alle aflveringen van House of the Dragon en Game of Thrones gezien? Geef deze serie dan eens een kans.

Het einde van Game of Thrones was teleurstellend voor veel fans, maar de prequel-serie maakte dit dubbel en dwars goed. House of the Dragon was namelijk meteen al een mega hit.

House of the Dragon laat een totaal andere kant van Westeros zien, ongeveer twee eeuwen voor de gebeurtenissen van Game of Thrones. Maar wat nu als je allebei de series al helemaal hebt gekeken?

Kijk ook eens deze serie


Het interessante aan Game of Thrones was dat ook kijkers die niet fan waren van fantasie de serie konden kijken. Natuurlijk was er magie en liepen er Whitewalkers rond, maar de serie gaf een hele realistische weergave van politieke en economische kwesties.Een serie die ook op een realistische manier naar deze thema’s kijkt, is House of Cards. Bovendien laat deze serie het politieke systeem met dezelfde intensiteit van Game of Thrones en House of the Dragon zien.

Waar gaat het over?


House of Cards gaat over de ambitieuze politicus Frank Underwood (Kevin Spacey) terwijl hij een naam voor zichzelf probeert te maken in de democratische hiërarchie van Amerika.

Bekijk hieronder de trailer en stream House of Cards op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het peperdure 'Secret Invasion' van Marvel is ook de kortste serie tot op heden
Series / Nieuws

Het peperdure 'Secret Invasion' van Marvel is ook de kortste serie tot op heden

De kortste serie uit de MCU heeft haar kostbare minunten verspild.

De laatste tijd is er veel commotie en kritiek geweest rondom Marvels Secret Invasion. Fans zijn niet te spreken over de serie en misschien was het wel beter geweest als Secret Invasion nooit was gemaakt.

Wat opvallend is, is dat Secret Invasion niet alleen de laagste Rotten Tomatoes score heeft, maar ook nog eens de kortste serie uit de MCU is.

De kortste serie ooit


Secret Invasion heeft 6 afleveringen die ieder tussen de 29 en 49 minuten duren. In totaal duurt de serie 3 uur en 43 minuten.

Dat is een heel groot verschil met WandaVision, die in totaal 4 uur en 30 minuten duurt. Drie kwartier langer dus.

Andere series uit de MCU


De series die het dichtst bij de speelduur van Secret Invasion komen, zijn She-Hulk: Attorney at Law en Ms. Marvel. She-Hulk duurt namelijk 10 minuten langer en Ms. Marvel duurt ruim 40 minuten langer.

Bekijk hieronder de trailer en stream Secret Invasion op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Melissa Benoist speelde Supergirl vele jaren en hint dat ze haar kostuum binnenkort weer aantrekt
Series / Nieuws

Melissa Benoist speelde Supergirl vele jaren en hint dat ze haar kostuum binnenkort weer aantrekt

Melissa Benoist trekt met alle liefde en plezier nog een keer haar Supergirl-kostuum aan.

Grofweg 10 jaar geleden was het DC/CW-universum, beter bekend als de Arrowverse, misschien wel het meest populaire superheldenuniversum van het moment. Met series zoals The Flash en Supergirl was de Arrowverse niet te stoppen.

Melissa Benoist speelde van 2015 tot 2021 Supergirl in de gelijknamige serie. De Girl of Steel is al even weg uit het DC-universum, maar misschien gaan we Benoist nog een keer zien in het iconische pak.

Een vervolg?


Tijdens haar verjaardag reageerde Benoist op een videoboodschap van een fan via haar Cameo-pagina. Ze vertelde over de serie en een eventueel vervolg.Ze zei dat ze niet zeker wist of ze "het pak nog een keer mag aantrekken". Dat betekent echter niet dat ze niet achter het idee staat, want ze zou "het wel heel graag willen".

Stiekem aantrekken


Gelukkig voor Benoist hoeft ze niet of The CW te wachten om het pak aan te trekken, want ze heeft zelf gewoon een exemplaar op zolder liggen!

Bekijk hieronder de trailer en stream Supergirl op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King's aparte kritiek op verfilming 'The Shawshank Redemption'
Films / Video/clip/featurette

Stephen King's aparte kritiek op verfilming 'The Shawshank Redemption'

Hoewel Stephen King de verfilming van het boek 'The Shawshank Redemption' vaak heeft geprezen, heeft hij toch wel een opmerkelijke klacht over de film.

Niet alleen StePhen King maar critici, recensenten en publiek over de hele wereld raken niet uitgepraat over de kwaliteit van de film en laten dit ook altijd merken in hun meningen en scores. King heeft echter wel een kanttekening bij de film.

In 1994 kwam The Shawshank Redemption naar de bioscoopzalen en konden we allen verwonderd worden door de indrukwekkende gevangenisfilm. Met onder andere Tim Robbins en Morgan Freeman is de film een van de beste van de jaren '90.

Cultstatus


De film deed het niet gelijk goed omdat het te concurreren had met films als Pulp Fiction en Forrest Gump. Toen bleek dat de film genomineerd was voor maar liefst zeven Oscars kreeg de film niet snel daarna een cultstatus. Jaren daarna en nu nog steeds, is de populariteit van de film alleen maar toegenomen.

De film van regisseur Frank Darabont heeft tot op heden niets meer dan bewondering gehad van King voor het verfilmen van zijn boek. Echter heeft hij toch wel een klacht over een van de grote wendingen van de film.

Cartoonachtig


King vond de film van Darabont niet alleen een van de beste films ooit gemaakt van zijn werk, maar ook een potentiële filmklassieker. King was alleen niet onder de indruk van één detail van de grote wending van de film: het gat dat Andy achterlaat in zijn gevangenismuur.Volgens King was het gat in Andy's muur van zijn gevangeniscel in de film te cartoonachtig en rond, waardoor de realiteit een beetje te ver werd opgerekt.

Toch werkt het


Toch werkt het gat in de muur perfect voor de film omdat de vorm perfect weergeeft hoe Andy's ontsnapping een zorgvuldig geplande onderneming was die jaren van vastberadenheid en inspanning vergde.De netheid van het gat in de muur lijkt te benadrukken hoe perfectionistisch Andy is, wat verklaart waarom hij, ondanks dat hij jarenlang aan zijn ontsnappingsplan heeft gewerkt, onopgemerkt blijft door de autoriteiten van de Shawshank State Prison. In veel opzichten weerspiegelt de perfectie waarmee Andy een gat in de muur hakt ook zijn persoonlijkheid.

Zelf nog een keer bekijken


Wil je zelf je mening vormen over wat King van dit stukje van de film vindt? Dat kan door de film te streamen bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix serie 'Heartstopper': Romantiek en seksualiteit vanuit een nieuw perspectief
Series / Nieuws

Netflix serie 'Heartstopper': Romantiek en seksualiteit vanuit een nieuw perspectief

In de wereld van romantiek en seksualiteit zit er meer tussen zwart en wit.

Netflix heeft met de serie Heartstopper weer een hit te pakken, blijkt wel uit de uitstekende scores. Maker Alice Oseman geeft nu toe dat een van de personages is gebaseerd op haarzelf.

De serie over de relatie tussen Charlie (Joe Locke) en Nick (Kit Conner) wordt geroemd om het creëren van een wereld op het kleine scherm waar veel jongeren, die zich seksueel en romantisch anders voelen, zich mee kunnen identificeren. Ook als die seksualiteit en romantiek volledig ontbreekt.

Meer bewustzijn creëren


In het tweede seizoen van Heartstopper werd er een personage geïntroduceerd dat aseksueel is. Oseman vertelt in een interview dat dit personage gebaseerd is op haar eigen persoonlijke verhaal.

Zij identificeert zichzelf namelijk als iemand die aseksueel is. Volgens haar zijn dit mensen die helemaal geen seksuele aantrekking voelen tot wie dan ook en ook niet in staat zijn tot het aangaan van romantische connecties.

Identiteit nog niet echt bekend


Volgens Oseman was ze nooit bekend met het fenomeen 'aseksueel'. Pas toen ze op de universiteit kwam leerde ze wat het was en voelt nu dat het haar taak is om meer vertegenwoordiging in de mainstream media te brengen.Kijk alle afleveringen van Heartstopper op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Intrigerend drama 'Gully' verovert Nederland: nu in Netflix Top-10
Films / Nieuws

Intrigerend drama 'Gully' verovert Nederland: nu in Netflix Top-10

Een van de toegevoegde films op Netflix deze maand is 'Gully'. De film weet bij Netflix een hoop kijkers te trekken want hij staat vandaag in Netflix Top 10 op de achtste plaats.

De film komt uit 2019 en wordt omschreven als thriller, drama en mysterieus. De film van regisseur Nabil Elderkin duurt nog net geen anderhalf uur.

Gully weet op Netflix veel kijkers te boeien. Als we kijken hoe de film het op andere sites doet, is het allemaal niet heel erg goed te noemen.

Scores


De film pakt op IMDb een toch wel erg lage score, een 2.5/10. De critici op Rotten Tomatoes weten de film ook een magere 25% te geven. Het publiek bij de site weet de film wel een goede 80% te scoren.

"Stream het voor het acteerwerk, wat geweldig is. Maar houd er rekening mee dat 'Gully' zijn ideeën over cyclisch geweld, generatie trauma en de genezende eigenschappen van vriendschap niet volledig kan verwezenlijken.", aldus een van de critici.

"Raakt kant nog wal deze film. De extreem lage scores op imdb zijn er wel wat over al hebben ze wel gelijk over bepaalde zaken dat wel. Vervelen deed de film op zich niet maar degene die bv uit de bak was die acteerde als een natte dweil, rampzalig.", weet Schumacher te vertellen over de film bij MovieMeter, daar scoort de film 2.11/5.Drankmisbruik en moord


We volgen de drie tieners, Jessie, Calvin en Nicky door Los Angeles. Alledrie zijn ze slachtoffer van erg extreme kinderjaren en hebben ze een nare jeugd achter de rug.

Ze zitten met zichzelf in de knoop en als gevolg hiervan barsten ze op een nacht uit in een rel die leidt tot drugsmisbruik en moord.

In de film


De cast bestaat uit Kelvin Harrison Jr., Jacob Latimore, Charlie Plummer, John Corbett, Jonathan Majors, Amber Heard, Robin Givens en Terrence Howard.

Netflix


Stream de mysterieuze dramafilm Gully bij Netflix of voeg hem aan je watchlist toe voor later.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grootste schok uit 'Breaking Bad': tijdens deze scène deed iedereen zijn ogen dicht
Series / Featured

De grootste schok uit 'Breaking Bad': tijdens deze scène deed iedereen zijn ogen dicht

De serie Breaking Bad is en blijft fenomenaal: ook met dank aan Gus Fring.

De serie Breaking Bad mag zich rekenen tot de succesvolste series ooit gemaakt. De serie liep van 2008 tot 2013 met vijf seizoenen en 62 afleveringen. Daarna kreeg de serie een filmvervolg en een spin-offserie.

De serie volgt uiteraard Walter H. White alias Heisenberg van acteur Bryan Cranston en zijn familie. Jesse Pinkman van Aaron Paul en Saul Goodman van Bob Odenkirk mogen we uiteraard ook niet vergeten. Giancarlo Esposito's Gustavo Fring was de grootste schurk onder de schurken.

Schok


In Breaking Bad zitten voldoende schokkende scènes, maar er steekt een bepaalde scène overduidelijk bovenuit. Gustavo Fring speelt daarin de hoofdrol, letterlijk en figuurlijk.

De scène komt voor in aflevering dertien van seizoen vier, met de titel Face Off. De aflevering maakte deel uit van drie afleveringen met een doorlopend verhaal waarin een kat-en-muis-spel tussen Fring en White centraal staat.

Face Off


Uiteindelijk trekt White aan het langste eind en is het gerinkel van een belletje het laatste dat het personage van Esposito hoort. Het gezicht van Fring wordt door een bom grotendeels verwoest en dat is vol in de lens te zien.Heel veel medelijden hoeven we niet voor acteur Esposito te hebben. Na Breaking Bad is hij te zien in onder meer de series The Mandalorian en The Boys.

In Nederland


Alle afleveringen van Breaking Bad, de spin-off Better Call Saul en de film El Camino: A Breaking Bad Movie vind je nog altijd op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lincoln Lawyer S2' onthult een tragisch echt verhaal van een Hollywood-legende
Series / Nieuws

'Lincoln Lawyer S2' onthult een tragisch echt verhaal van een Hollywood-legende

Het tweede seizoen van de serie bevat een verwijzing naar een verhaal dat weinig mensen kennen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds kort staat het tweede seizoen van The Lincoln Lawyer op Netflix. Het nieuwe seizoen van de populaire misdaadserie bevat een kleine verwijzing naar het verhaal van de legendarische Hollywood-actrice Rita Hayworth.

Mickey Haller vergelijkt in episode 8 zijn eigen moeder met de actrice. Als hij vraagt of z'n dochter weet wie dat was zegt ze ''een Latina-filmster die haar naam veranderde''.

Verzonnen naam


Net als hoofdpersonage Mickey Haller was Hayworth half Amerikaans. Haar vader had namelijk Spaanse wortels. Hayworths echte naam was Margarita Carmen Cansino, maar om een breder publiek aan te spreken moest ze haar naam veranderen.

Die nieuwe naam leverde haar veel succes op, voornamelijk in klassiekers uit de jaren 40. Maar ook bij het moderne publiek is Hayworth bekend, vooral door de beroemde poster die in The Shawshank Redemption voorkomt.

The Shawshank Redemption


Bekijk hieronder de beroemde scene uit The Shawshank Redemption. The Lincoln Lawyer bekijk je op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
106 miljoen kijkers voor slotaflevering van iconische oorlogsserie 'M*A*S*H'
Series / Featured

106 miljoen kijkers voor slotaflevering van iconische oorlogsserie 'M*A*S*H'

Goodbye, Farewell and Amen van M*A*S*H was een hit die nooit meer geëvenaard werd.

Tegenwoordig kijken we tv-series wanneer we willen. Vroeger moest je echter een hele week wachten op een nieuwe aflevering die bijvoorbeeld om 20.00 uur 's avonds werd uitgezonden. Dit gold ook voor de oorlogsserie M*A*S*H van zender CBS.

De serie was te zien van september 1972 tot en met februari 1983. Bijna iedere aflevering trok ruim 20 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers. De slotaflevering was een enorme kijkcijferhit waar zenders en streamingdiensten tegenwoordig nog jaloers op zijn.

Enorme hype


De laatste aflevering van 2,5 uur verscheen op 28 februari 1983 en heet "Goodbye, Farewell and Amen". Voorafgaand aan de uitzending was er een ongehoorde hype. Het gevolg was dat reclamespotjes tijdens de aflevering bijna een half miljoen dollar kostten.

Tijdens de uitzending van de aflevering kwamen delen van Californië zonder stroom te zitten door een winterse storm. Het gevolg was dat veel mensen de aflevering niet direct konden zien.

Kijkersrecord


Maar ook zonder de sneeuwstorm wist de aflevering 105,97 miljoen kijkers te trekken in de States. Dit was op dat moment meer dan Super Bowl XVII, het jaarlijkse American Football-evenement.Tot in 2010 bleef het kijkersrecord op naam van "Goodbye, Farewell and Amen". Het was Super Bowl XLIV die meer kijkers trok. Overigens trok de maanlanding van Apollo 11 in 1969 nog meer kijkers (125-150 miljoen). Dit was echter een uitzending op meerdere zenders.

M*A*S*H


M*A*S*H speelt zich af tijdens de Koreaanse Oorlog en volgt de medewerkers van een mobiel veldhospitaal die te midden van de chaos proberen de dagelijkse ellende te verzachten.Ondanks de serieuze context, staat M*A*S*H bekend om zijn mix van zwarte humor, drama en satire. De serie verkent thema's van oorlog en menselijkheid, en becommentarieert op subtiele wijze de absurditeiten van het militaire leven.

Kijken in Nederland


Wil je M*A*S*H graag kijken, dan vind je die op dit moment alleen op Dvd.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 9 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'Painkiller'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 9 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'Painkiller'

Duik deze week in de wereld van opiaten, drama en reality op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Zombieverse (seizoen 1)Verschijnt op: 8 augustus
Genre: Komedie / Spelshow / Horror
Kijk op: Netflix

Synopsis: In Seoul is een zombievirus uitgebroken. Wie is de ondoden te slim af tijdens uitdagende opdrachten en overleeft het?

Riverdale (seizoen 7 - aflevering 18)Verschijnt op: 10 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Netflix

Synopsis: Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

Painkiller (seizoen 1)Verschijnt op: 10 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Drama over de oorzaken en gevolgen van de opiatenepidemie aan de hand van de steenrijke familie Sackler in Amerika waarin daders, slachtoffers en een onderzoeker op zoek naar de waarheid worden gevolgd.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

7 augustus: Gabby's Poppenhuis (seizoen 8) - Animatie / Avontuur / Komedie - Schattige katjes, grappig geknutsel en kleurrijke magie. Beleef geanimeerde avonturen samen met kattenliefhebster Gabby en haar maatje Pandy Poek.

9 augustus: Ladies First: A Story of Women in Hip-Hop (seizoen 1) - Documentaire / Muziek - In deze docuserie bespreken rappers, schrijvers en deskundigen de invloed van vrouwen als pioniers en vernieuwers op de hiphopmuziek en -cultuur.

9 augustus: My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Drama / Fantasie - Miyo's neerbuigende familie ziet haar niet staan, maar samen met haar machtige aanstaande man komen haar ware zelf en verborgen krachten langzaam naar boven.

10 augustus: Mech Cadets (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Een underdogtiener sluit zich aan bij een groep jonge cadetten die een band aangaat met Robo Mechs uit de ruimte om de aarde te verdedigen tegen buitenaardse indringers.

11 augustus: Down for Love (seizoen 1) - Reality-TV - Deze feelgoodrealityserie waarin een groep mensen met downsyndroom zich door alle pieken en dalen van het daten baant, is een hartverwarmende zoektocht naar liefde.

12 & 13 augustus: The Uncanny Counter (seizoen 2 - aflevering 5-6) - Actie / Fantasie / Horror - De Counters verkopen overdag noedels, maar jagen 's nachts met behulp van hun speciale vaardigheden op kwaadaardige geesten die mensen aanvallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel geeft absurd veel geld uit aan 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Marvel geeft absurd veel geld uit aan 'Loki' seizoen 2

Je vraagt je af of ze al dat geld ook daadwerkelijk weer gaan terugverdienen.

Over twee maanden komt Marvel Studios terug met het langverwachte tweede seizoen van Loki. Zakenblad Forbes heeft details vrijgegeven over wat het nieuwe seizoen wel niet heeft gekost.

Tot zover bekend blijkt dat Loki's tweede seizoen maar liefst €127 miljoen heeft gekost. Daar komt nog bij dat de kosten voor postproductie niet zijn meegerekend. Het uiteindelijke bedrag kan dus nog aanzienlijk oplopen.

Marvel en Disney smijten met geld


Om het in perspectief te zetten: de preproductie van de Marvel-films Doctor Strange en de eerste Guardians of the Galaxy hebben respectievelijk €119 miljoen en €105 miljoen gekost.

Het zou zomaar eens kunnen dat Loki's tweede seizoen veruit de duurste Marvel-productie gaat zijn. The Falcon and the Winter Soldier en Hawkeye hebben €22 miljoen per aflevering gekost, wat op een totaal van €136 miljoen per seizoen komt. Echter zijn hierbij wél de kosten voor de postproductie meegerekend.

Nog geen record


Hoewel het dus nog niet helemaal bekend is hoeveel Loki's tweede seizoen gaat kosten zal het waarschijnlijk niet de duurste serie aller tijden worden. Op plaats twee staat Prime Video's Citadel met een budget €272 miljoen voor het eerste seizoen.En op plaats één staat natuurlijk het megaproject van Prime Video's Lord of the Rings: The Rings of Power met een bedrag van €421 miljoen voor het hele seizoen. Wie weet gaat het tweede seizoen daar nog overheen.

Kijk vanaf 6 oktober het tweede seizoen van Loki op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.