search
De grootste schok uit 'Breaking Bad': tijdens deze scène deed iedereen zijn ogen dicht

De grootste schok uit 'Breaking Bad': tijdens deze scène deed iedereen zijn ogen dicht

De serie Breaking Bad is en blijft fenomenaal: ook met dank aan Gus Fring.

Bram de Groot
De serie Breaking Bad mag zich rekenen tot de succesvolste series ooit gemaakt. De serie liep van 2008 tot 2013 met vijf seizoenen en 62 afleveringen. Daarna kreeg de serie een filmvervolg en een spin-offserie.

De serie volgt uiteraard Walter H. White alias Heisenberg van acteur Bryan Cranston en zijn familie. Jesse Pinkman van Aaron Paul en Saul Goodman van Bob Odenkirk mogen we uiteraard ook niet vergeten. Giancarlo Esposito's Gustavo Fring was de grootste schurk onder de schurken.

Schok


In Breaking Bad zitten voldoende schokkende scènes, maar er steekt een bepaalde scène overduidelijk bovenuit. Gustavo Fring speelt daarin de hoofdrol, letterlijk en figuurlijk.

De scène komt voor in aflevering dertien van seizoen vier, met de titel Face Off. De aflevering maakte deel uit van drie afleveringen met een doorlopend verhaal waarin een kat-en-muis-spel tussen Fring en White centraal staat.

Face Off


Uiteindelijk trekt White aan het langste eind en is het gerinkel van een belletje het laatste dat het personage van Esposito hoort. Het gezicht van Fring wordt door een bom grotendeels verwoest en dat is vol in de lens te zien.Heel veel medelijden hoeven we niet voor acteur Esposito te hebben. Na Breaking Bad is hij te zien in onder meer de series The Mandalorian en The Boys.

In Nederland


Alle afleveringen van Breaking Bad, de spin-off Better Call Saul en de film El Camino: A Breaking Bad Movie vind je nog altijd op Netflix.

Aanbevolen artikelen