search
Eén van de beste films ooit uit de jaren '70 zie je bij Prime Video
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste films ooit uit de jaren '70 zie je bij Prime Video

In de jaren '70 zijn ook een hoop parels aan films verschenen. We hebben een oorlogsfilm voor je gevonden waarvan wij denken dat je deze een keer gezien moet hebben. Zeker als je geïntegreerd bent door dit genre aan films.

De film Apocalypse Now komt uit het jaar 1979 en heeft een speelduur van bijna tweeëneenhalf uur. Kijk de film bij Prime Video.

De film is geregisseerd door Francis Ford Coppola. Copolla heeft naast deze film, een hoop andere goede films op zijn naam staan als The Godfather, Bram Stoker's Dracula en The Conversation.

Liquideren


Kapitein Willard wordt door het Amerikaanse opperbevel tijdens de Vietnamoorlog richting Cambodja gestuurd om de gestoorde kolonel Kurtz te liquideren.

Hij en de enkele soldaten die hem vergezellen komen in hun reis, die steeds vreemder en gevaarlijker wordt, rare dingen tegen.

Wie zien we in de film


In Apocalypse Now komen we een hoop bekende namen tegen. We zien Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Laurence Fishburne, Frederic Forrest, Sam Bottoms en Harrison Ford.Goede investering


Regisseur Coppola heeft zeven miljoen dollar van zijn eigen geld in de film moeten investeren nadat het budget zwaar was overschreden. Hij moest uiteindelijk een hypotheek nemen op zijn huis en zijn wijnmakerij in Napa Valley om de film af te maken.

Feitjes en weetjes


De planning was om de film in zes weken op te nemen, hier hadden ze zich erg op verkeken aangezien dit uiteindelijk zestien maanden heeft geduurd.

Fishburne wilde zo graag gecast worden voor de film dat hij loog over zijn leeftijd. Hij was namelijk pas veertien toen de opnamen begonnen.Bijna zagen we Clint Eastwood in de film. Hij wees de rol voor kapitein Willard echter af omdat hij vond dat de film veel te donker van aard was.

Buitengewoon


"Ik begrijp waarom het wordt beschouwd als een van de grote films van de jaren zeventig.", vertelt een van de critici op Rotten Tomatoes. De critici scoren de film daar een hele goede 98%. Het publiek blijft niet ver achter met 94%.

Bij IMDb scoort de film een goede 8.4/10 en bij MovieMeter pakt de film 4.02 van de 5 sterren. JoeCabot zegt op de site, "Wat Copolla hier doet is op z'n zachtst gezegd buitengewoon. Met een mix van bombast en mysterieuze droombeelden tilt hij het oorlogsgenre naar een volledig nieuw niveau. Hij maakt er een soort operastuk van, weliswaar doordrenkt van cynisme en zonder al te veel “glamour”.".

Prime Video


Veel lovende woorden over deze indrukwekkende film. Mocht je interesse zijn gewekt en heb je de film nog niet gezien, dan kan je deze kijken bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen