search

Ons nieuws van woensdag 9 augustus 2023

Recensie Netflix-serie 'Painkiller'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Painkiller'

Een memorabele trip naar het verleden die het menselijke verdriet goed weet neer te zetten.

Regie: Peter Berg, Dan Skene | Cast: Uzu Aduba (Edie Flowers), Matthew Broderick (Richard Sackler), Taylor Kitsch (Glen Kryger), West Duchovny (Shannon Schaeffer), Dina Shihabi (Britt Hufford), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 41-59 minuten | Jaar: 2023

Met Dopesick nog vers in het geheugen poogt een tweede miniserie wederom het bizarre verhaal te vertellen van Purdue Pharma en diens absurde marketing van het medicijn OxyContin. Painkiller behandelt de opkomst van dit medicijn en de ongekende opbrengsten die met het succes gepaard gaan, maar schijnt ook een fel licht op de keerzijde: de opioïde epidemie en de vele levens die door verslaving aan OxyContin zijn verwoest.

Purdue Pharma's marketingcampagne van OxyContin is zo bizar dat het haast niet te bevatten is. Het medicijn werd aangeprezen als de minst verslavende pijnstiller op de markt en werd aan de man gebracht door middel van mooie jonge vrouwen en een pluchen mascotte. Ongelooflijk wanneer gekeken wordt naar de ravage die het medicijn heeft achtergelaten.

De dualiteit van de hele situatie komt ongelooflijk hard binnen bij de intro van elke aflevering. Deze bestaat uit het alom bekende riedeltje dat het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar dat bepaalde personages en situaties zijn gedramatiseerd. Dan komt de omslag: de mensen die dit aangeven zijn de naasten van mensen die zijn omgekomen door gebruik van OxyContin. Zij vervolgen hun verhaal dat de dood van hun zoon, geliefde of vriend niet gedramatiseerd is. Het schudt de kijker wakker en raakt diep.

De serie volgt twee grote verhaallijnen die elkaar perfect versterken: de ontwikkeling van OxyContin evenals de opkomst daarvan en het onderzoek dat Justitie naar het medicijn uitvoerde. Hierdoor wordt duidelijk wat er op macroniveau gebeurde en wat implicaties daarvan waren. Aan de ene kant schittert Uzu Aduba als volhardende onderzoeker, aan de andere kant weet Matthew Broderick als nooit tevoren een uiterst vreemd en enigmatisch figuur neer te zetten met Richard Sackler, directeur van Purdue Pharma, waarmee hij een unheimisch gevoel weet op te wekken.

Een uiterst goede aanvulling is het verhaal van Glen Kryger, bij wie het noodlot toeslaat op de werkvloer. Hij heeft een lang revalidatieproces en raakt uiteindelijk aan de OxyContin. Waar zijn leven eerst floreert, komt de onvermijdelijke keerzijde om de hoek kijken. Deze schrijnende plotlijn zoomt in op de echte menselijke problemen met het medicijn en de levens die het verwoestte.

Het is een dappere zet om na het enorm succesvolle Dopesick een serie te maken over hetzelfde onderwerp. Painkiller weet zich wel te onderscheiden met iets meer flair en door dieper in te gaan op de bizarre marketing vanuit Purdue Pharma. Helaas brengt deze aanpak ook de nodige chaos met zich mee, waardoor het tempo soms inconsistent is en bij tijden erg rommelig. In deze chaotische stukken, waarin scènes en shots op hoog tempo elkaar opvolgen, zit ook veel herhaling van shots, wat de kijker uit het verhaal trekt.

Painkiller weet desondanks bijzonder goed het bizarre karakter van dit verhaal te vangen en daarnaast woede op te wekken over deze situatie. Het drama omtrent Purdue Pharma en deze epidemie is nog steeds gaande. Laat deze serie als les dienen dat een medisch bedrijf dat zijn producten probeert te promoten met een pluchen mascotte altijd slecht nieuws impliceert.

★★★★☆

Painkiller is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk deze onbekende serie als je fan bent van Luke Grimes uit 'Yellowstone'
Series / Nieuws

Bekijk deze onbekende serie als je fan bent van Luke Grimes uit 'Yellowstone'

Deze serie is perfect om te kijken als je geen genoeg kan krijgen van Luke Grimes.

Luke Grimes is misschien wel het meest bekend door zijn rol in de hitserie Yellowstone, maar hij heeft in nog veel meer projecten gespeeld. Welke serie is dan de moeite waard om te kijken?

Sinds 2000 is Grimes constant te zien geweest in verschillende films en series. Door deze ondersteunende rollen heeft Grimes zich op kunnen werken tot wereldster.

Nog meer Luke Grimes


Welke serie is dan leuk om te kijken als je geen genoeg kan krijgen van Grimes? Natuurlijk kan je de Fifty Shades-films terugkijken, maar dat is niet voor iedereen.



In 2008 kwam HBO uit met de serie True Blood, waarin Luke Grimes dus ook een rol had. True Blood gaat over Sookie (Anna Paquin) die verliefd wordt op de oude vampier Bill (Stephen Moyer).

Bloederig goed


Grimes zit in het zesde seizoen van deze serie en speelt de rol van James Kent, een gevoelige en filosofische vampier.

Bekijk hieronder de trailer en stream True Blood op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 meeslepende detectiveseries op Netflix mogen niet missen op jouw watchlist
Series / Featured

Deze 4 meeslepende detectiveseries op Netflix mogen niet missen op jouw watchlist

Let goed op, en misschien ben je de detective voor in het ontmaskeren van de dader.

Weer toe aan een spannende detectiveserie? Op Netflix vind je ze in alle soorten en maten. Hieronder vind je een overzicht van 4 steengoede detectiveseries, die jouw hersenen flink aan het werk zullen zetten.

Collateral | Netflix | 4 afleveringen



De moord op een pizzaborger levert een Londense rechercheur kopzorgen op. Al gauw raakt ze verstrikt in een groot web aan drugsdeals en smokkelroutes, waaronder een veel groter geheim verscholen gaat.



The Chestnut Man | Netflix | 6 afleveringen



Wanneer de verontruste Deense ouders van een vermist meisje een angstaanjagende pop ontvangen, begint een lange zoektocht naar de waarheid door de lokale recherche. Terwijl duistere geheimen en sinistere krachten worden onthuld, worden de grenzen tussen realiteit en bovennatuurlijke verschijnselen steeds vager.



Catching Killers | Netflix | 3 seizoenen



In deze documentaireserie worden enkele van 's werelds meest beruchte moordzaken onderzocht, waarbij experts, onderzoekers en politiedetectives de complexe puzzel van aanwijzingen, motieven en forensisch bewijs ontrafelen om de waarheid achter de misdaden te achterhalen.



Beck seizoen 8 | Netflix | 4 afleveringen



Het is aan de doorgewinterde inspecteur Martin Beck om samen met zijn team de moeilijkste misdaden op te lossen in Stockholm. Met een scherp oog voor detail en een vastberadenheid om gerechtigheid te laten zegevieren, duiken ze in complexe zaken en navigeren ze de sociale spanningen in de hedendaagse hoofdstad van Zweden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Start tweede seizoen van absolute kijkcijferhit op HBO Max slaat wederom in als een bom
Series / Nieuws

Start tweede seizoen van absolute kijkcijferhit op HBO Max slaat wederom in als een bom

Het nieuwe seizoen van 'Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty' scoort uitstekend op HBO Max

Het tweede seizoen van Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty is zeer succesvol. De eerste aflevering van het tweede seizoen is nog maar net beschikbaar op HBO Max en wordt gelijk geweldig goed bekeken.

De serie gaat over de opkomst van de basketbalploeg Los Angeles Lakers in de jaren 80. Earvin 'Magic' Johnson groeide uit tot DE grote ster van het team. In de serie wordt de opkomst van 'Magic' en zijn 'Lakers' op indringende wijze gevolgd.

Tweede seizoen


In het eerste seizoen kon de basketbalploeg van de Los Angeles Lakers met hoofdrolspeler 'Magic' Johnson hun eerste kampioensring ophalen, het tweede seizoen gaat gewoon verder daar waar het eerste seizoen gestopt was, maar het tempo van de serie gaat wel flink omhoog.

De serie heeft nog altijd een buitengewone sterke cast met onder andere John C. Reilly, Quincy Isaiah (hij speelt de ster 'Magic'), Jason Clarke en Adrien Brody.

Sterk


Het eerste seizoen van de serie was buitengewoon sterk, dus het is altijd maar even de vraag of dit in een volgend seizoen kan worden vastgehouden. De eerste aflevering van het tweede seizoen stelde ons in ieder geval zeker niet teleur.

Kijk de serie hier op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 3 gaat goed de fout in: Cruciaal moment overgeslagen
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 3 gaat goed de fout in: Cruciaal moment overgeslagen

Het derde seizoen zag een belangrijk verhaalelement over het hoofd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De wereld van het Continent heeft een verscheidenheid aan verhalen en intrigerende personages. De ingewikkelde politieke verwikkelingen bieden een aanvullende mogelijkheid om dit boeiende verhaal op het scherm te vertellen.

The Witcher richtte zich vanaf het begin op Geralt (Henry Cavill), Yennefer (Anya Chalotra), Ciri (Freya Allen) en Jaskier (Joey Batey). Daarnaast maakt de kijker kennis met bijvoorbeeld Francesca (Mecia Simson) en Tissaia (MyAnna Buring). Je leert ze echter nooit echt goed kennen waardoor het derde seizoen flets aanvoelt.

Alleen centrale personages


Het derde seizoen maakt meer ruimte voor politieke verwikkelingen. Voor de kijker is dit een nieuwe ontwikkeling en stelt dus een redelijk drastische overgang voor. Het blijkt uiteindelijk voornamelijk interessant voor zover het invloed heeft op Geralt, Yennefer, Ciri en Jaskier.

Gebrek aan connectie


Een dergelijk effect speelt ook met betrekking tot de Elfenkoningin Francesca. Hoewel zij genoeg doormaakt en op zich een interessante achtergrond heeft komt zij desalniettemin niet zo goed uit de verf. Dit terwijl de mythologie uit de boeken hier genoeg aanknopingspunten voor biedt. Francesca is voornamelijk 'weer iemand die achter Ciri aanzit'.

Een andere bekende is Tissaia, die een ongelooflijk belangrijke rol heeft gespeeld in Yennefers leven. Tissaia's dood heeft om begrijpelijke redenen een invloed op Yennefer, maar heeft niet het effect dat deze had kunnen hebben. Doordat de makers vanaf het allereerste begin de grootste nadruk legden op vier hoofdpersonen kregen andere boeiende figuren niet de ruimte om te groeien.

Je kunt The Witcher streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste impressies van 'Yellowstone' spin-off onthuld in gloednieuwe foto's
Series / Nieuws

Eerste impressies van 'Yellowstone' spin-off onthuld in gloednieuwe foto's

Fans krijgen een eerste voorproefje van de nieuwste spin-off van de Western.

Het enorme succes van Western-serie Yellowstone resulteerde in een reeks aan spin-offs. Twee daarvan zijn al een tijdje te bekijken, maar er staat meer op het programma voor fans.

Een van de nieuwe series is Lawmen: Bass Reeves. Die spin-off vertelt het verhaal van Bass Reeves, een voormalig slaaf die de eerste zwarte 'Deputy U.S. Marshal' was ten westen van de Mississippi.

Eerste foto's


Inmiddels zijn de eerste foto's van de serie vrijgegeven. Vanity Fair had de eer deze te mogen publiceren. De beelden geven vooral een blik op de cast in de Western-kostuums.

Het hoofdpersonage Bass Reeves wordt gespeeld door acteur David Oyelowo. Daarnaast verschijnen acteurs en actrices als Dennis Quaid, Lauren E. Banks en Barry Pepper in de serie.

SkyShowtime


Inmiddels is ook bekend dat de nieuwe serie later dit jaar nog te bekijken zal zijn op SkyShowtime. Bekijk hieronder de splinternieuwe foto's.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Heartstopper' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Heartstopper' seizoen 2

Ook in het tweede seizoen biedt Heartstopper ruimte voor iedereen.

Regie: Euros Lyn | Cast: Kit Connor (Nick Nelson), Joe Locke (Charlie Spring), William Gao (Tao Xu), Yasmin Finney (Elle Argent), Tobie Donovan (Isaac Henderson), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 31-40 minuten | Jaar: 2023

In 2022 spatte het eerste seizoen van Heartstopper van het scherm, met een kleurrijke vertaling van de gelijknamige graphic novels geschreven door Alice Oseman. De serie werd alom geprezen vanwege de realistische en positieve representatie van de LHBTI+-gemeenschap, vooral met het oog op jongere kijkers die zich mogelijk in de personages konden herkennen. Dat schept hoge verwachtingen voor het tweede seizoen, maar dat stelt niet teleur.

Nick en Charlie vormen zonder twijfel het meest schattige en onschuldige koppel dat in de afgelopen jaren in een tienerserie te zien was. Waar veel series die zich afspelen in de gangen van een middelbare school focussen op glamoureuze en oversekste tieners gespeeld door volwassenen, zien we in Heartstopper een spectrum aan realistische, onzekere en ongemakkelijke tieners met herkenbare liefdesperikelen en andere een tienerproblemen, gespeeld door acteurs die min of meer tot dezelfde leeftijdscategorie behoren.

Die herkenbaarheid is wat Heartstopper zo sterk maakt. Veel volwassen LHBTI+'ers zien de serie als een vorm van representatie die ze zelf nooit hebben gehad. Dat hun jongere lotgenoten nu toegang hebben tot een serie waarin queer zijn wordt genormaliseerd, zonder over de moeilijkheden heen te kijken, zien ze als een positieve ontwikkeling. Daarnaast zijn de personages divers en goed uitgewerkt, allemaal met hun eigen complexe verhaallijn. In Heartstopper is ruimte voor iedereen, zonder dat de serie overvol of gehaast aanvoelt.

De serie blijft redelijk trouw aan het bronmateriaal, dus behandelt het tweede seizoen een aantal serieuze onderwerpen. Net als in het eerste seizoen wordt dit gedaan op een gepaste manier, met ruimte voor begrip en reflectie, zonder terug te vallen op trauma en gedramatiseerde situaties. Dit houdt de serie luchtig en goed verteerbaar, maar niet oppervlakkig.

Ook op visueel vlak doet Heartstopper denken aan een graphic novel. Door verschillende cartoonachtige visuele elementen krijgt de serie een extra kleurrijke uitstraling. Daarnaast hebben ze ook nog eens een verhalende functie, want de krabbeltjes hinten naar de emoties van de personages, zoals muziek in een musical. Vlinders en hartjes zijn een indicatie dat er een nieuwe liefde opbloeit, donkere wolken en krassen zijn een teken van conflict en onzekerheid.

Voor wie op zoek is naar een serie waarvan je mondhoeken automatisch omhoog krullen is Heartstopper een absolute aanrader. Je hart zal smelten van de onschuldige tienerromantiek, of je nu wil of niet. Met afleveringen van om en nabij de dertig minuten wordt niet al te veel beslag gelegd op je kostbare tijd en de serie is bij uitstek geschikt om als gezin te kijken. Weinig redenen dus om deze serie niet te bekijken.

★★★★★

Heartstopper is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op zoek naar beelden met een flinke dosis erotiek op Netflix? Code 35800!
Series / Nieuws

Op zoek naar beelden met een flinke dosis erotiek op Netflix? Code 35800!

Met deze zoekcode krijg je ineens alle series met een dosis erotiek in je zoekscherm

Netflixers worden allemaal wel eens horendol van het zoeken naar een nieuwe serie op Netflix. In het standaardmenu zie je alleen wat Netflix wil dat je ziet. Als je op zoek bent naar iets anders, is dat flink lastig naar voren te toveren.

Om de frustratie wat te beperken, wijzen wij je graag op een kleine 'lifehack' die je Netflix-leven flink makkelijker kan maken.

Zoeknummers


Netflix werkt namelijk met zoeknummers. Indien je deze zoeknummers kent, kun je enorme lijsten van een bepaald genre naar boven brengen en kun je eindelijk gewoon direct zoeken binnen je favoriete genre.

Er zijn natuurlijk allerlei genres waar je op kan zoeken maar omdat 'sex sells', trekken wij de stoute schoentjes aan en hebben we gezocht op '35800'.

Code


Als je deze code intikt als zoekactie verschijnt er inderdaad een enorme lijst met films en series met een flinke erotische tint. Veel kijkplezier!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Welk 'Invincible'-personage verdient een speciale aflevering zoals Eve?
Series / Nieuws

Welk 'Invincible'-personage verdient een speciale aflevering zoals Eve?

De kijkcijfer zouden binnenstromen als er over dit personage een speciale aflverin werd gemaakt.

De wereld van Invincible is ongelofelijk interessant, net zoals alle personages. Hoewel fans nog even moeten wachten op seizoen 2, is er al wel een speciale aflevering uit. Zou er voor seizoen 3 ook weer een speciale aflevering gemaakt worden?

Fans werden een tijdje terug getrakteerd op een speciale Atom Eve (Gillian Jacobs) aflevering. Deze aflevering focust zich logischerwijs op het verhaal van Eve.

Nog meer specials


Robert Kirkman heeft laten weten dat hij graag nog veel meer specials wil maken voor Invincible. De grote vraag is natuurlijk over wie de specials dan kunnen gaan.



Er is in ieder geval één personage die zeker weten een special verdient: Allen the Alien (Seth Rogen)

Allen the Alien


Na de initiële ruzie tussen Mark en Allen werden de twee bevriend. Uiteindelijk had Allen een hele belangrijke rol in seizoen 1, aangezien hij Mark waarschuwde over de dreiging van het Viltrumite-rijk.

Bekijk hieronder de trailer van de special en stream Invincible op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hit 'Heartstopper' is gedurfd en doet het een keer anders
Series / Nieuws

Netflix-hit 'Heartstopper' is gedurfd en doet het een keer anders

Heartstopper durft anders te zijn dan alle andere tienerdrama's en dat levert een verfrissend tweede seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In seizoen 1 zwijmelde iedereen weg toen Nick en Charlie officieel een koppel werden. In seizoen 2 kunnen we hun verhaal verder volgen en gelukkig vermijdt de serie een hele vervelende cliché.

Heartstopper is al vanaf de eerste aflevering anders geweest dan het gemiddelde tienerdrama. Gelukkig houden ze dit vast in seizoen 2 en vermijden ze hierdoor een overgebruikte trope.

Heartstopper durft anders te zijn


Heartstopper durft anders te zijn dan alle andere romantische series. De serie heeft een andere focus dan andere series, maar de personages hebben toch te maken met uitdagende en reële situaties.



Nick en Charlie komen zeker wat problemen tegen, maar ze zijn er voor elkaar. Hierdoor breken ze het cliché dat een koppel uit elkaar moet in seizoen 2.

Heel leerzaam


De serie laat op een hele mooie manier zien dat eerlijkheid en communicatie belangrijke onderdelen zijn in een relatie. Bovendien zorgt dit voor enkele ongelofelijk lieve en leerzame momenten.

Bekijk hieronder de trailer en stream Heartstopper op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zien we deze originele 'The Addams family'-ster terug in 'Wednesday' seizoen 2?
Series / Nieuws

Zien we deze originele 'The Addams family'-ster terug in 'Wednesday' seizoen 2?

Deze cameo zou heel wat drama met zich mee kunnen brengen voor seizoen 2.

Tim Burton pakte samen met Jenna Ortega iedereen in met hun versie van Wednesday. De originele The Addams Family-ster Christina Ricci had zelfs een cameo. Zou in seizoen 2 een andere acteur van de Addams family misschien terug kunnen komen?

Christina Ricci speelde in The Addams Family niemand minder dan Wednesday Addams. In Wednesday werd ze opnieuw gecast, maar nu voor de rol van Marilyn Thornhill.

Meer cameos


Door deze casting werden de 'oude' en de nieuwe Wednesday tegen elkaar opgezet, met Ricci natuurlijk als slechterik.



Wednesday heeft dus de kans om meerdere acteurs uit de Addams Family-films te casten in de nieuwe remake.

Addams vs. Addams


Het zou geweldig zijn als Anjelica Huston (Morticia Addams) opnieuw gecast zou worden. Als Huston een cameo zou maken in seizoen 2, zou ze tegenover Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams) gezet kunnen worden voor een Addams vs. Addams.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Wednesday op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is 'Painkiller' van Netflix: Spannende eerste 3 minuten kun je nu al zien
Series / Nieuws

Dit is 'Painkiller' van Netflix: Spannende eerste 3 minuten kun je nu al zien

In de nieuwe serie krijgen we een kijkje in de wereld van de farmaceutische industrie.

Vanaf morgen gaat de nieuwe gelimiteerde serie Painkiller in première op Netflix. Een dramaserie over hoe een van de grootste spelers uit de 'Big Pharma' een land compleet in zijn greep hield.

De serie heeft acteur Matthew Broderick (Ferris Bueller's Day Off, The Cable Guy), in de hoofdrol als Richard Sackler, de grote baas van Purdue Pharma. Dit is het bedrijf achter de zeer verslavende pijnstiller OxyContin.

Eigenlijk is sympathie meer op zijn plaats


In een interview over zijn rol vertelt Broderick: "Zijn bedrijf heeft een soort superdrug ontwikkeld, een wondermiddel voor veel mensen die het hun leven weer teruggeeft, en ja er zit natuurlijk ook een hele slechte kant aan."

Hij vervolgt: "Hij [Sackler] heeft het idee dat hij ontzettend veel mensen helpt, het is het enige wat de mensen hebben om door de pijn heen te komen, en ik denk dat Richard daar echt volledig van overtuigd is."

Kijk alvast de sneak peek


De serie is gebaseerd op zowel een gepubliceerd boek als een artikel uit The New Yorker die de hebzucht van de familie Sackler beschrijft, en de problematiek omtrent hun invloed in de Amerikaanse opiatencrisis die tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig is.



Wil je alvast het begin zien van Painkiller? Kijk dan de eerste drie minuten op Netflix's Tudum. Vanaf morgen kijk je alle afleveringen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze bekroonde film moet je gezien hebben bij Netflix
Films / Video/clip/featurette

Deze bekroonde film moet je gezien hebben bij Netflix

Vind maar weer een goede film tussen alle verschillende streamingdiensten en hun grote aanbod. Mocht je houden van een goede dramafilm, dan hebben wij er een voor je gevonden die je zeker een keer gezien moet hebben.

De ruim tweeëneenhalf uur durende film 'There Will Be Blood' komt uit het jaar 2007. Je kan de film streamen bij Netflix.

De film van regisseur Paul Thomas Anderson wist maar liefst twee Oscars in de wacht te slepen. Daniel Day-Lewis verzilverde de Oscar voor acteur in de hoofdrol en de film kreeg de Oscar voor beste cinematografie.

In de film


Naast Daniel Day-Lewis zien we in There Will Be Blood Paul Dano, Cairán Hinds, Barry Del Sherman, Randell Carver, Dillon Freaser en Paul F. Thompkins.

Meedogenloos


We volgen de meedogenloze oliehandelaar Daniel Plainview aan het einde van de negentiende eeuw. Wanneer hij verneemt dat er in het stadje Little Boston een grote oliebron is gevonden, verhuist hij samen met zijn geadopteerde zoon.

Eenmaal aangekomen in het stadje proberen zij de lokale bevolking zover te krijgen hun hebben en houden te verkopen met de belofte om scholen te bouwen en land te ontginnen. Ook ontmoeten zij een jonge predikant, Eli Sunday, wiens eigen ambitie niet onderdoet voor die van Plainview.



In de film


Op IMDb pakt de film een hele goede score van 8.2/10. Leland Palmer zegt het volgende over de film bij MovieMeter, "'There Will Be Blood' is technisch één van de meest perfecte films die ik ooit zag. Direct tijdens de epische opening kroop dit meesterwerk me onder de huid. Ik kan geen betere acteerprestatie opnoemen dan die van Daniel Day-Lewis hier. Monsterachtige prestatie, prachtig. Anderson creëert een groots spektakel, waarin we getuige zijn van de opkomst van de olie industrie in de VS, rond 1900.".

Het publiek bij Rotten Tomatoes scoren de film 86% en de critici doen hier een schepje bovenop met 91%. "Ambitie en kapitalisme worden tot het uiterste doorgevoerd, waarbij niemand, inclusief familie en geliefden, een man die door zijn succes tot waanzin wordt gedreven, in de weg zal staan.", zegt een van de critici.

Stream bij Netflix


Wanneer je in bent voor een avond film kijken is het een goede keuze om There Will Be Blood te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vin Diesel is terug in de Netflix Top 10 met een explosieve actiefilm
Films / Nieuws

Vin Diesel is terug in de Netflix Top 10 met een explosieve actiefilm

We zien het vaker gebeuren, een wat oudere film die ineens opduikt in de Netflix Top 10. Vanaf 1 augustus kon je bij de dienst opnieuw 'xXx: Return of Xander Cage' streamen, daar pakt de film nu de zesde plek in de Top 10.

Netflix omschrijft de actiefilm zelf als avontuurlijk, explosief en meeslepend. Kijk hem bij de streamer of voeg hem toe aan je watchlist voor een andere keer.

xXx: Return of Xander Cage is geregisseerd door D.J. Caruso. Andere films waar je hem van zou kunnen kennen zijn I Am Number Four, Point of No Return en Eagle Eye.

Terug in actie


Xander Cage keert terug uit zijn zelfgekozen ballingschap om op zoek te gaan naar een apparaat dat satellieten verandert in kernkoppen, ook wel Pandora's Box genoemd.

Hij stelt een team samen en gaat de strijd aan met de dodelijke krijger Xiang. Ze zijn allemaal op zoek naar het apparaat en al snel levert dit een grote gevaarlijke strijd op.

Sterke cast


Als Xander Cage zien we, net als in de twee voorgaande films, Vin Diesel terugkeren. Naast Diesel zien we Samuel L. Jackson terugkeren in zijn rol. De cast wordt verder versterkt door Donnie Yen, Deepika Padukone, Kris Wu, Ruby Rose, Tony Jaa, Nina Dobrev en Rory McCann.



Matige scores


De film weet niet de hoogste scores te pakken. Op IMDb zien we de film een score krijgen van 5.2/10 en bij Rotten Tomatoes scoort hij gemiddeld 41%. "Er zijn genoeg leuke momenten voor het publiek om je af te leiden van een voorspelbare plot en afwijking van logica.", volgens een van de critici.

Bij Filmtotaal geeft de recensent de film 2.5/5 sterren. "Met strakkere spionnenfilms, brutere actiefilms en slimmere nostalgiefilms elders te vinden, is xXx: Return of Xander Cage uiteindelijk een middelmatige actiefilm die allesbehalve memorabel is.", zo sluit hij zijn recensie.





Kijken


Als je de film nog niet gezien hebt, of nog een keertje wilt zien, dan kan je dat doen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Ahsoka'-posters tonen de schurken: beste van 'Star Wars' op Disney+ tot op heden?
Series / Posters

Nieuwe 'Ahsoka'-posters tonen de schurken: beste van 'Star Wars' op Disney+ tot op heden?

De nieuwste posters van de langverwachte serie laten de tegenstanders van dichtbij zien.

De premièredatum van Ahsoka is over ongeveer twee weken, en een aantal indrukwekkende posters zijn vanaf nu online te bekijken. Dit is inclusief de verdachte en zelfs uitgesproken negatieve personages.

De onlangs overleden Ray Stevenson is te zien in zijn laatste rol als Baylon Skoll. Verder zien wij zijn padawan Sin Hati (Ivanna Sakhno) en de gevreesde Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto).

Weerzien met Spectre


Naast deze slechteriken zien we uiteraard ook de vertrouwde Spectre-gezichten. Voor de fans is het een weerzien met de hoofdpersonages uit Star Wars: Rebels, namelijk Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo) en Hera Syndulla (Mary Elizabeth Winstead). Zij binden de strijd aan tegen admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen), wiens poster er om onbekende redenen niet tussen staat.

Aangezien Thrawn een nogal angstaanjagend personage is zou het zomaar kunnen dat zijn afwezigheid de dreiging alleen maar versterkt. Per slot van rekening is zijn gezicht in de trailer ook niet te zien.



Met het oog op de crossover-film van maker Dave Filoni, waarin de personages uit de diverse spin-offs bijeenkomen, staat ons ongetwijfeld een spectaculair nieuw Star Wars-verhaal te wachten.

Star Wars: Ahsoka is vanaf 23 augustus te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 sterke internationale crimeseries zie je in september bij de NPO
Series / Featured

Deze 4 sterke internationale crimeseries zie je in september bij de NPO

Heel Europa helpt een handje mee bij het nieuwe aanbod van de NPO.

De maand september wordt een topmaand op NPO Plus, want er komen een heleboel sterke misdaadseries aan uit verschillende hoeken van Europa. Welke ervan ga jij sowieso kijken?

Dalgliesh seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 2 september wekelijks op NPO2, vanaf 24 augustus bingen op NPO Plus



Engeland, jaren zeventig. Terwijl hij nog rouwt om de dood van zijn vrouw en zoontje, werkt Adam Dalgliesh als hoofdinspecteur voor Scotland Yard. De briljante en enigmatische speurder weet de ingewikkeldste moordzaken op te lossen.

Het eerste seizoen van de Britse detectiveserie is nu te vinden bij NPO Plus.



The Sommerdahl Murders seizoen 4 | KRO-NCRV | Vanaf 2 september wekelijks op NPO 3, vanaf 31 augustus bingen op NPO Plus



In het Deense Helsingør lost de recherche diverse moordzaken op. Dan Sommerdahl heeft de leiding over de onderzoeken. Hij werkt nauw samen met zijn vrouw Marianne, die op het technisch laboratorium werkt, en met collega-rechercheur Flemming Top.

Eerdere seizoenen van de Deense serie zijn al te zien bij NPO Plus.



Grace seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 30 september wekelijks op NPO2, bingen op NPO Plus



Hoofdinspecteur Roy Grace doet in de kustplaats Brighton zijn uiterste best om met behulp van zijn team uiteenlopende moordzaken op te lossen. Het kost nog wel eens moeite om werk en privé gescheiden te houden, wat voor zijn directe omgeving de nodige risico's oplevert.

Het eerste seizoen van de Britse politieserie is al te bekijken bij NPO Plus.



Top Dog seizoen 2 | KRO-NCRV | Vanaf 30 september wekelijks op NPO3, bingen op NPO Plus



Advocaat Emily knokt om hogerop te komen, maar dat kost de nodige moeite. Teddy is net vrij uit de gevangenis en wil zijn oude leven voorgoed achter zich laten. Ze gaan allebei noodgedwongen op zoek naar de ontvoerde zoon van een steenrijke zakenman.

Het eerste seizoen van de Zweeds-Duitse misdaadserie kan nu al bekeken worden bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Blade Runner' krijgt een tv-serie: Ridley Scott verklapt waar deze over gaat
Series / Nieuws

'Blade Runner' krijgt een tv-serie: Ridley Scott verklapt waar deze over gaat

De regisseur komt met een spannende update over het plot van de televisieserie.

De cinematische grootmeester Ridley Scott heeft een spannende update gegeven over de aankomende televisieserie van Blade Runner, genaamd Blade Runner 2099.

De originele scifi-klassieker uit 1982 was gebaseerd op het verhaal 'Do Androids Dream of Electric Sheep' van Philip K. Dick. Nu laat Scott weten dat deze spinoff-serie een ander literair werk als uitgangspunt neemt.

Leeslijst


Vele mensen zullen het boek nog wel kennen van hun Engelse leeslijst: 'Brave New World' van Aldous Huxley uit 1932. In het verhaal worden de burgers van een futuristische wereldstaat gemanipuleerd om zich te schikken naar een sociale hiërarchie, gebaseerd op intelligentie.



Scott zei over de aankomende serie: "Ik ben een van de producenten. Het speelt zich allemaal jaren later af. Voor mij omcirkelt het het idee van Aldous Huxley's 'Brave New World'."

Meer spin-offs


Zoals de titel al verraadt, speelt Blade Runner 2099 zich vijftig jaar af na de speelfilm Blade Runner 2049. Voor de rest is er nog maar weinig bekend, maar er is nog veel meer gemaakt dan enkel de originele film. In 2017 volgde onder andere de vervolgfilm Blade Runner: 2019 van Denis Villeneuve.



Ook kwam er een trilogie uit van korte films, alsmede een animatieserie getiteld Blade Runner: Black Lotus. De kortfilms zijn hieronder te bekijken, maar de animatieserie is helaas niet beschikbaar in Nederland.

Release


Door de schrijversstakingen is Blade Runner 2099 helaas uitgesteld. De opnamen hadden al moeten beginnen in de Noord-Ierse Belfast Harbour Studios, maar recente berichten gaven aan dat het filmen waarschijnlijk is uitgesteld tot de lente van 2024.

Bekijk hier de kortfilms, die gemaakt werden als prequels voor de film Blade Runner 2049.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moment in seizoen 7 van 'Game of Thrones' is volgens Jaime-acteur "de beste scène" uit de serie
Series / Nieuws

Dit moment in seizoen 7 van 'Game of Thrones' is volgens Jaime-acteur "de beste scène" uit de serie

Volgens acteur Nikolaj Coster-Waldau was deze prachtscène zijn hoogtepunt in de serie.

Het leven van Jaime Lannister ging in Game of Thrones niet bepaald over rozen, maar men kan er zeker van zijn dat er genoeg spektakel in voor kwam. Hij draaide zijn hand niet om voor een brute poging tot kindermoord, en was een echte prins op het witte paard totdat het de Lannisters minder gunstig voor de wind ging. Nu deelt de acteur zijn favoriete moment uit de hele serie.

Volgens een interview op het officiële YouTube-kanaal van de serie heeft acteur Nikolaj Coster-Waldau enorm genoten van zijn rol als Jaime. In de video vertelt hij meer over de beste scènes uit de serie vanuit zijn perspectief.

Beste moment


Zijn beste moment vond volgens Coster-Waldau plaats in de vierde aflevering van seizoen 7, 'The Spoils of War'. De aflevering begon met Cersei die de Iron Bank ervan probeerde te overtuigen dat ze het geld had om hen terug te betalen, terwijl Jaime op een wagen zat, op weg naar King's Landing met het goud dat ze uit Highgarden hadden gehaald.

Jaime gaf zijn trouwe vriend Bronn een deel van het goud als beloning, maar Bronn wilde het kasteel dat hem beloofd was. Maar toen kwam plots Daenerys langs op haar reusachtige draak Drogon, die de wagen compleet vernietigde.

Bijna dood


Tijdens het gevecht werd de draak verwond door Bronn, zodat het beest moest landen. Op de grond probeerde Daenarys de draak te helpen, waardoor Jaime de kans kreeg om haar aan te vallen. Helaas stak Drogon daar een stokje voor.



Toen Drogon probeerde Jaime te veranderen in een aanmaakblokje, duwde Bronn Jaime in een plas water. Zo kon Jaime op het nippertje ontsnappen aan de dood.

In eigen woorden


Al met al was het een geweldige scène met veel actie en speciale effecten, die je als acteur maar weinig mee mag maken. Nikolaj Coster-Waldau zei erover: "We namen het op in Spanje, net buiten een stad genaamd Cáceres. Het was zo'n mooie locatie en het had iets om elke dag buiten te zijn en te paard te zitten. Ik hou van paardrijden."



Hij ging verder: "Het was gewoon - weet je, door de jaren heen is deze serie gegroeid, weet je, het is nu zo groot. Ik denk niet dat je iets groters kunt vinden, zelfs niet als je naar speelfilms gaat. Het is zo belachelijk. Maar het laatste jaar, in Spanje, had je de grootsheid, maar het was nog steeds intiem. En ja, je voelt je echt gelukkig als je dat mag meemaken."

Herkijken


Zin om de hele aflevering meteen weer te bekijken? Alle seizoenen van Game of Thrones zijn nu te vinden bij HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel en McDonald's werken samen: Kun je straks een McLoki bestellen?
Series / Video/clip/featurette

Marvel en McDonald's werken samen: Kun je straks een McLoki bestellen?

De superhelden van Marvel maken nu ook hun intrede in de fastfoodindustrie.

Op sociale media lijkt een absurde samenwerking tot stand te zijn gekomen: McDonald's is namelijk aan het hinten naar een samenwerking met Marvel Studios voor de aankomende serie Loki. Is het straks tijd voor een vette McLoki bij de drive-in?

Op de setfoto's van Loki seizoen 2 was al te zien dat een deel van het verhaal zich zal afspelen in een retro-McDonald's uit de jaren zeventig. Nu gaat McDonald's dieper in op deze vreemde samenkomst van superhelden en fastfood.

Sociale media


Op X (voorheen Twitter) deelde de fastfoodketen een clip waarin meerdere referenties langskomen naar restaurant De Gouden Bogen in films en op televisie.


Als laatste referentie komt Loki langs, met vlak erna de aankondiging dat op 14 augustus de kijker wat groots te wachten staat.

Speciale saus


Ook heeft op TikTok een enthousiaste medewerker onthuld dat er binnenkort zoetzure saus met Loki-logo verkocht zal gaan worden.

@mo0nf0x new sauce alert. try the new Loki sweet and sour sauce at mcdonalds. it's for our new meals in August in honor of loki. #loki #lokiseries #marvelstudios #marvel #mcdonalds #augustmeal #manager #fypシ #fypage ♬ original sound - blossom

Vermoedelijk zal dit sausje een bijrolletje gaan krijgen in de aankomende superheldenserie op Disney+.

Release


De grappige marketingstunt lijkt te hinten naar een opmerkelijke samenwerking in de Marvel-serie, waar veel fans reikhalzend naar uitkijken.


Vanaf 6 oktober zal het tweede seizoen van Loki te streamen zijn. Bekijk het eerste seizoen (opnieuw) bij Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zware jongens in deze 4 brute misdaadseries op NPO Plus - ken jij ze allemaal?
Series / Featured

Zware jongens in deze 4 brute misdaadseries op NPO Plus - ken jij ze allemaal?

In deze Nederlandstalige series op NPO Plus is de maffia de baas.

De criminele onderwereld in Nederland en België staat centraal in deze spannende misdaadseries, die nu allemaal te zien zijn via NPO Plus. Check gauw zelf welke ervan jij nog moet zien.

Klem | BNNVARA | 3 seizoenen



De levens van belastingambtenaar Hugo en topcrimineel Marius raken steeds meer met elkaar verstrengeld via hun dochters, die onafscheidelijke hartsvriendinnen zijn.



Doodstil | KRO-NCRV | 4 afleveringen



We kennen het personage Luther uit Penoza als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij eigenlijk die meedogenloze moordenaar geworden? Deze spin-off geeft antwoord op de vraag.



1985 | VPRO | 8 afleveringen



Deze Vlaamse serie neemt ons mee terug naar het jaar 1985 en volgt het leven van een groep jongeren in dat turbulente tijdperk. Al snel worden ze meegezogen in een spiraal van misdaden die worden toegeschreven aan de zogenaamde Bende van Nijvel.



Hollands Hoop | NPO Plus | 3 seizoenen



Fokke Augustinus, forensisch psychiater met een burn-out, staat op een kruispunt in zijn leven. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt de boerderij een dekmantel voor een criminele organisatie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de beste films ooit uit de jaren '70 zie je bij Prime Video
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste films ooit uit de jaren '70 zie je bij Prime Video

In de jaren '70 zijn ook een hoop parels aan films verschenen. We hebben een oorlogsfilm voor je gevonden waarvan wij denken dat je deze een keer gezien moet hebben. Zeker als je geïntegreerd bent door dit genre aan films.

De film Apocalypse Now komt uit het jaar 1979 en heeft een speelduur van bijna tweeëneenhalf uur. Kijk de film bij Prime Video.

De film is geregisseerd door Francis Ford Coppola. Copolla heeft naast deze film, een hoop andere goede films op zijn naam staan als The Godfather, Bram Stoker's Dracula en The Conversation.

Liquideren


Kapitein Willard wordt door het Amerikaanse opperbevel tijdens de Vietnamoorlog richting Cambodja gestuurd om de gestoorde kolonel Kurtz te liquideren.

Hij en de enkele soldaten die hem vergezellen komen in hun reis, die steeds vreemder en gevaarlijker wordt, rare dingen tegen.

Wie zien we in de film


In Apocalypse Now komen we een hoop bekende namen tegen. We zien Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Laurence Fishburne, Frederic Forrest, Sam Bottoms en Harrison Ford.



Goede investering


Regisseur Coppola heeft zeven miljoen dollar van zijn eigen geld in de film moeten investeren nadat het budget zwaar was overschreden. Hij moest uiteindelijk een hypotheek nemen op zijn huis en zijn wijnmakerij in Napa Valley om de film af te maken.

Feitjes en weetjes


De planning was om de film in zes weken op te nemen, hier hadden ze zich erg op verkeken aangezien dit uiteindelijk zestien maanden heeft geduurd.

Fishburne wilde zo graag gecast worden voor de film dat hij loog over zijn leeftijd. Hij was namelijk pas veertien toen de opnamen begonnen.



Bijna zagen we Clint Eastwood in de film. Hij wees de rol voor kapitein Willard echter af omdat hij vond dat de film veel te donker van aard was.

Buitengewoon


"Ik begrijp waarom het wordt beschouwd als een van de grote films van de jaren zeventig.", vertelt een van de critici op Rotten Tomatoes. De critici scoren de film daar een hele goede 98%. Het publiek blijft niet ver achter met 94%.

Bij IMDb scoort de film een goede 8.4/10 en bij MovieMeter pakt de film 4.02 van de 5 sterren. JoeCabot zegt op de site, "Wat Copolla hier doet is op z'n zachtst gezegd buitengewoon. Met een mix van bombast en mysterieuze droombeelden tilt hij het oorlogsgenre naar een volledig nieuw niveau. Hij maakt er een soort operastuk van, weliswaar doordrenkt van cynisme en zonder al te veel “glamour”.".

Prime Video


Veel lovende woorden over deze indrukwekkende film. Mocht je interesse zijn gewekt en heb je de film nog niet gezien, dan kan je deze kijken bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verbluffend: deze populaire series betaalden hun acteurs 2 miljoen per aflevering
Series / Featured

Verbluffend: deze populaire series betaalden hun acteurs 2 miljoen per aflevering

Acteurs Ray Romano, Charlie Sheen, Reese Witherspoon en Jennifer Aniston verdienden miljoenen per aflevering.

Series zijn tegenwoordig natuurlijk big business waar flink op verdiend wordt. Hoewel de acteurs momenteel vechten voor hogere salarissen, zijn er ook de nodige sterren die al enorm rijk zijn geworden dankzij een torenhoog salaris. Wij hebben de acteurs die het meest verdienen per aflevering voor je op een rijtje gezet.

Ray Romano


In de late jaren 90 was Everyone Loves Raymond een echte hit. De serie leunde zwaar op acteur Ray Romano, die uiteindelijk werd beloond met het ongelooflijke inkomen van $1,7 miljoen per aflevering.

Charlie Sheen


Charlie Sheen was gedurende een vrij lange tijd de best betaalde televisieacteur op aarde met zijn rol in Two and a Half Men. Hij verdiende op een gegeven moment een indrukwekkende $1,8 miljoen per aflevering gedurende de laatste paar seizoenen van de komedieserie.

Ashton Kutcher, die hem later verving, verdiende overigens 'slechts' $700.000 per aflevering.

Reese Witherspoon en Jennifer Aniston


Twee van de grootste vrouwelijk Hollywood-sterren op aarde die allebei in de serie The Morning Show zitten. Dat is niet zonder reden. De dames ontvangen elk $2 miljoen per aflevering.



Kijk The Morning Show hier op Apple TV+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Domme Amerikanen" zijn de reden dat 'The Witcher' nu veel simpeler is dan de boeken
Series / Nieuws

"Domme Amerikanen" zijn de reden dat 'The Witcher' nu veel simpeler is dan de boeken

Een producent van de fantasy-serie verklaart het tegenvallende nieuwe seizoen.

Het is nog zwak uitgedrukt om te zeggen dat het derde seizoen van The Witcher voor velen een tegenvaller was. Op Rotten Tomatoes scoort het seizoen momenteel bijvoorbeeld een droevige 20%

Tomek Baginski, een van de producenten van de fantasy-serie, weet waar dat aan ligt. In een recent interview gaf hij zijn visie op de situatie. De producent legt de oorzaak niet bij het creatieve team.

Amerikanen


''Als een serie gemaakt wordt voor een grote massa kijkers, waarvan een groot deel Amerikaans is, dan is versimpeling niet alleen logisch, maar zelfs noodzakelijk'', aldus Baginski over de verfilming van de boeken van Andrzej Sapkowski.

De producent van de fantasy-serie vindt dat zelf ook jammer. ''Dat is pijnlijk, ook voor mij. Maar meer complexiteit en nuance heeft een kleiner bereik, je bereikt er geen mensen mee.''

Netflix


Als je zelf wilt oordelen over het derde seizoen van The Witcher dan kun je de serie bekijken op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwste filmhit met Tom Hanks staat nu op Netflix: waar wacht je op?
Films / Nieuws

De nieuwste filmhit met Tom Hanks staat nu op Netflix: waar wacht je op?

'A Man Called Otto' is gebaseerd op het boek 'En man som heter Ove' van de Zweedse schrijver Fredrik Backman.

De film uit 2022 duurt ruim twee uur. Netflix geeft zelf aan dat de film ontroerend en aangrijpend is. Kijk hem vanaf woensdag 9 augustus bij de dienst.

De regisseur van de film is Marc Foster, hij is ook wel bekend van The Kite Runner, World War Z en Finding Neverland.

Norse man


In de film volgen we Otto Anderson, een norse man die na overlijden van zijn vrouw chagrijnig en depressief geworden is. Hij heeft vastgeroeste gewoonten, houdt de buurt in de gaten en maakt ruzie met zijn buren.

Wanneer er een druk en jong gezin naast hem komt wonen, verandert alles. Hij krijgt te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een soort vriendschap die het leven van Otto op zijn kop zet.

Cast


Niemand minder dan Tom Hanks vertolkt de rol van Otto Anderson. Naast hem zien we Mariana Trevino, Rachel Keller, Mack Bayda, Cameron Britton, Peter Lawson Jones en Juanita Jennings.



Pakkend


Op IMDb weet de film een goed 7.5/10 te scoren. De critici op Rotten Tomatoes geven de film samen 70%. Het publiek scoort de film een stuk hoger met 97%. "Tom Hanks was geweldig om op het scherm te zien, en zijn interactie met zijn medesterren waren enkele van mijn favoriete scènes in de film. Hij voerde het bevel over het scherm met zijn portret van Otto."

"Geweldige film met Tom Hanks (wederom). Ik had het niet verwacht en het verhaal is simpel maar pakkend. Tom Hanks speelt ook niet meteen een vriendelijke meneer en toch leer je hem beter kennen, weet je wat hij heeft meegemaakt en ga je je in zijn schoenen verplaatsen.", vertelt Alathir op de site van MovieMeter. Daar scoort de film een 3.48/5.





Netflix


Vanaf woensdag 9 augustus kan je de film streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen