search
'Jurassic Park' kreeg bijna animatieserie
Series / Nieuws

'Jurassic Park' kreeg bijna animatieserie

Bekijk meteen wat concept art!

Steven Spielbergs blockbuster Jurassic Park had genoeg mogelijkheden om op voort te borduren. Eén daarvan was een animatieserie die gemaakt zou worden. Het bestaan hiervan werd onthuld door William Stout, die meteen concept art vrijgaf en vertelde waarom de boel niet door is gegaan.


"Ik kreeg een telefoontje van kunstenaar Will Meugniot, die vroeg of ik er interesse in zou hebben een Jurassic Park animatieserie te maken," begon hij. "Dit zou geen kinderserie worden (hoewel kinderen van alle leeftijden, waaronder ikzelf, ervan zouden genieten). Ze wilden zeen volwassen prime time serie, met goede schrijvers en de beste animatie en CG animatie. Universal Cartoon Studios wilde verder dat de boel er als een graphic novel uit zou gaan zien."

"We maakten een trailer om het uiterlijk en gevoel van de serie uit te dragen en lieten tegelijk zien dat hoe we computeranimatie met traditionele animatie zouden combineren. We hadden alleen Spielbergs toestemming nodig. Maar ik hoorde dat hij nooit gekeken heeft wat we zouden doen. Toen het nieuws uitkwam, had hij een burn-out van alle Jurassic Park merchandising en commerciële exploitatie. Dus het is nooit gemaakt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen