Alfonso Ribeiro vertelt over de 'Fresh Prince' Carlton dans

Carlton dans Fresh Prince

Dansje was initieel niet eens grappig bedoeld, volgens de acteur.

Michelle Iwema, 21 augustus 2015 om 14:23

Een van de meest herkenbare en iconische momenten van The Fresh Prince of Bel-Air, is het dansje dat Carlton doet. Zelfs vandaag de dag is dat de move, die Alfonso Ribeiro die de rol van Carlton spelen, nog aan de lopende band moet doen voor fans. Maar de acteur vertelde Variety dat de dans niet eens komisch bedoeld was.
"De Carlton dans werd gecreëerd, omdat er in het script stond: Carlton Danst," vertelde Ribeiro. "Het was niet eens grappig bedoeld, het ging er gewoon om dat hij danste. De dans was eigenlijk gebaseerd op Courteney Cox in de Bruce Springsteen video Dancing in the Dark. Dat is de basis. Of Eddie Murphy in zijn Delirious video. Het was wat wij de blanke mannen dans noemden. En ik vond dat de meest corny dans op de planeet dus besloot dat dit er goed bij paste."

Carlton was ook niet gebaseerd op zijn eigen karakter of interesses. Volgens Ribeiro creëerde hij het personage juist zo ver mogelijk verwijderd van zijn eigen persoonlijkheid als mogelijk was. "Ze brachten me soms een cd of artikelen over dingen die het personage [Carlton] leuk vond, want ik had nog nooit gehoord van Tom Jones. Ik kende Barry Manilow niet. Dit waren geen artiesten waar ik mee opgroeide of waar ik aan werd blootgesteld als tiener. Ik groeide op in de Bronx; ik was een hip-hop kind."

De sfeer op de set is er eentje die Ribeiro zich nog goed herinnert. Tussen de opnames door hadden ze op de set een dj, stand- up komieken en ze dansen en hadden plezier tussen de takes door. "We vonden het oprecht leuk om tijd met elkaar door te brengen en te dansen en zingen in Wills kleedkamer voor we begonnen met elke opname."

Alfonso Ribeiro won seizoen 19 van Dancing With the Stars (onder meer dankzij de Carlton- dans) en is momenteel de host van Unwrapped 2.0 op de Cooking Channel. Vanaf komende herfst gaat hijAmerica’s Funniest Home Videos presenteren.

Bron: Variety

Lees meer over: Carlton dans, Fresh Prince of Bel Air, Carlton, Will Smith, Alfonso Ribeiro, Tom Jones, Barry Manilow

Informatie over de serie: The Fresh Prince of Bel-Air

Populair nieuws