search
Deze 3 gloednieuwe films sprinten Netflix en SkyShowTime binnen
Films / Featured

Deze 3 gloednieuwe films sprinten Netflix en SkyShowTime binnen

Een topsprinter aan kop, een wanhopige militair, en de vieze waarheid achter ons eten.

Voor de mensen met keuzestress, bieden de recensenten van FilmTotaal een geweldige uitkomst. Hieronder zijn 3 tips te vinden voor steengoede films, die pas zijn uitgekomen bij Netflix en SkyShowTime.

Mark Cavendish: Never Enough | Netflix



Een sprekend verhaal uit de wielersport krijgt in deze documentaire een podium. Topsporter Mark Cavendish gaat door een diep dal en werkt zich eruit omhoog, wat volgens recensent Tim Bouwhuis op een originele en pakkende wijze wordt verteld.

Hij beloonde de documentaire met 3.5 ster. Hij vond: "De documentaire is zo gemonteerd dat Cavendish' succesjaren geen deel uitmaken van de opbouw (succes - verval - wederopstanding), maar hooguit passeren als vervlogen herinneringen. Die benadering heeft grote meerwaarde, want het zorgt ervoor dat 'Mark Cavendish: Never Enough' niet als een formulefilm overkomt, en ook niet als een veredelde samenvatting van een bewogen wielercarrière."

Lees de rest van de recensie.

Breaking | SkyShowTime



Een verbitterde ex-militair gaat in de VS over tot een wanhopige daad om zijn welverdiende uitkering in handen te krijgen. Het navertellen van een waargebeurd en afschuwelijk verhaal heeft zeker waarde, vond Terence Shea, maar veel meer dan dat gebeurt er niet in deze fictiefilm.

Shea gaf de film 3 sterren, en introduceerde: "[Hoofdpersoon] Brian heeft gevochten in opdracht van zijn thuisland, maar eenmaal terug bevriest de overheid om onduidelijke reden zijn veteranenuitkering. In de hoop aandacht te krijgen voor zijn zaak loopt hij met een vest met explosieven naar binnen. Het blijkt te werken: de politie en de media staan al gauw voor de deur. Maar lost dat zijn probleem op?"

Lees de rest van de recensie.

Poisoned: The Dirty Truth About Your Food | Netflix



De smerige waarheid achter onze voedselproductie komt aan het licht in deze documentaire, maar vervalt daarmee gauw in een schoolse en drammerige manier van communiceren. Dit was ook de reden voor Arjan Welles om de documentaire maar 3 sterren te geven.

Hij deelde: "Soechtigs docu zorgt weliswaar voor eye-openers, maar is statisch en schematisch van opzet. Het ene na het andere schandaal passeert de revue. Hierbij hebben de deskundigen natuurlijk altijd gelijk en is de voedselindustrie de boeman. Het is een dankbare maar ook gemakzuchtige tegenstelling vol inkoppertjes en open deuren."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen