search
Recensie Netflix-serie 'Fatal Seduction'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Fatal Seduction'

Erotische thriller die halverwege ineens van koers verandert maar toch vrij voorspelbaar blijft.

Regie: Johnny Barbyzano, Nthabiseng Mokoena, Zuko Nodada | Cast: Kgomotso Christopher (Nandi), Thapelo Mokoena (Leonard), Prince Grootboom (Jacob), Ngelekanyo Ramulondi (Zihnle), Nathaniel Ramabulana (Vuyo), Frances Sholto-Douglas (Laura), Rizelle Januk (Ameera), e.a. | Afleveringen: 14 | Speelduur: 26-35 minuten | Jaar: 2023

Wanneer Nandi zich laat verleiden door de jonge, knappe Jacob en hij haar dingen mee laat maken die ze al tijden mist in haar huwelijk, verandert haar leven in een oogwenk. Niet alleen wordt Nandi, professor in de rechten, verliefd op de knappe student, maar er volgt ook een aaneenschakeling van toevalligheden en nare gebeurtenissen in haar leven.

Erotische thrillers mogen momenteel dan misschien flink in trek zijn, maar het blijkt nog altijd lastig ze van een sterke, goedlopende verhaallijn te voorzien. Ook met Fatal Seduction wil dit niet lukken. Het plot verloopt wat rommelig en slaat halverwege om als een blad aan een boom. Gelukkig maken de prachtig afgetrainde lijven die met regelmaat voorbijkomen veel goed.

De serie opent met een scène waarin Nandi door de politie wordt afgevoerd. Hiermee wordt direct de verwachting gewekt dat Fatal Seduction zich meer richt op de 'thrill' dan op de erotiek, maar daar komt snel verandering in. De eerste afleveringen richten zich puur op overspel en verlangen, zonder ook maar ergens dieper op in te gaan.

In de derde aflevering komt hier verandering in en wordt het plot een stuk interessanter. Er gebeuren steeds meer opvallende dingen in het leven van Nandi en haar man Leonard. In een razend tempo vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en blijkt de sensuele Jakob er een driedubbele agenda op na te houden.

Deze ommezwaai maakt het verhaal een stuk spannender, maar ook minder sterk en consistent. De personages maken ineens grote sprongen en veranderen zelfs van karakter om met de aanpassingen mee te kunnen bewegen. Waar Leonard in de eerste afleveringen nog een egoïstische klootzak is, wordt hij ineens een attente echtgenoot en de lieve, romantische Jacob doet exact het tegenovergestelde. Er komt nog steeds veel naakt voorbij, maar de nadruk ligt vanaf dit punt duidelijk op andere zaken dan seks.

In de tweede helft van het seizoen volgt de volgende plottwist. Vanaf dit punt lijken de antwoorden op alle vragen die in de mysterieuze eerste aflevering zijn gerezen steeds dichterbij te komen. Wederom maken de personages grote veranderingen door. Niets of niemand is dus wat het lijkt in Fatal Seduction. Desondanks blijft de serie vrij voorspelbaar en ongeloofwaardig. Zo kan iemand voor dood in de bossen worden achtergelaten en toch altijd weer terechtkomen bij precies diegene die op dat moment nodig is.

Af en toe is er een uitstapje naar het leven van Nandi's dochter Zinhle, die worstelt met gebruikelijke tienerproblemen als liefde, geaardheid en vriendschappen. Dit personage verdiende eigenlijk een grotere aanwezigheid, al was het maar om de boel wat kleur te geven en voor afwisseling te zorgen. Gelukkig hebben de makers dat gaandeweg ook ingezien, want in de tweede helft van het seizoen er ineens een stuk meer ruimte voor de jonge Zinhle.

Het slot is op zijn zachtst gezegd verrassend. In eerste instantie lijken alle puzzelstukjes op hun plaats te vallen, maar zoals in deze serie gebruikelijk lijkt te zijn wordt er op het allerlaatste moment nog een nieuwe plottwist in gegooid. Hiermee blijft het einde van de serie niet alleen open, maar roept het vooral ook weer een heleboel nieuw vragen op.

★★★☆☆

Fatal Seduction is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen