search
Deze bekroonde film moet je gezien hebben bij Netflix
Films / Video/clip/featurette

Deze bekroonde film moet je gezien hebben bij Netflix

Vind maar weer een goede film tussen alle verschillende streamingdiensten en hun grote aanbod. Mocht je houden van een goede dramafilm, dan hebben wij er een voor je gevonden die je zeker een keer gezien moet hebben.

De ruim tweeëneenhalf uur durende film 'There Will Be Blood' komt uit het jaar 2007. Je kan de film streamen bij Netflix.

De film van regisseur Paul Thomas Anderson wist maar liefst twee Oscars in de wacht te slepen. Daniel Day-Lewis verzilverde de Oscar voor acteur in de hoofdrol en de film kreeg de Oscar voor beste cinematografie.

In de film


Naast Daniel Day-Lewis zien we in There Will Be Blood Paul Dano, Cairán Hinds, Barry Del Sherman, Randell Carver, Dillon Freaser en Paul F. Thompkins.

Meedogenloos


We volgen de meedogenloze oliehandelaar Daniel Plainview aan het einde van de negentiende eeuw. Wanneer hij verneemt dat er in het stadje Little Boston een grote oliebron is gevonden, verhuist hij samen met zijn geadopteerde zoon.

Eenmaal aangekomen in het stadje proberen zij de lokale bevolking zover te krijgen hun hebben en houden te verkopen met de belofte om scholen te bouwen en land te ontginnen. Ook ontmoeten zij een jonge predikant, Eli Sunday, wiens eigen ambitie niet onderdoet voor die van Plainview.



In de film


Op IMDb pakt de film een hele goede score van 8.2/10. Leland Palmer zegt het volgende over de film bij MovieMeter, "'There Will Be Blood' is technisch één van de meest perfecte films die ik ooit zag. Direct tijdens de epische opening kroop dit meesterwerk me onder de huid. Ik kan geen betere acteerprestatie opnoemen dan die van Daniel Day-Lewis hier. Monsterachtige prestatie, prachtig. Anderson creëert een groots spektakel, waarin we getuige zijn van de opkomst van de olie industrie in de VS, rond 1900.".

Het publiek bij Rotten Tomatoes scoren de film 86% en de critici doen hier een schepje bovenop met 91%. "Ambitie en kapitalisme worden tot het uiterste doorgevoerd, waarbij niemand, inclusief familie en geliefden, een man die door zijn succes tot waanzin wordt gedreven, in de weg zal staan.", zegt een van de critici.

Stream bij Netflix


Wanneer je in bent voor een avond film kijken is het een goede keuze om There Will Be Blood te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen