search
Dit is 'Painkiller' van Netflix: Spannende eerste 3 minuten kun je nu al zien
Series / Nieuws

Dit is 'Painkiller' van Netflix: Spannende eerste 3 minuten kun je nu al zien

In de nieuwe serie krijgen we een kijkje in de wereld van de farmaceutische industrie.

Vanaf morgen gaat de nieuwe gelimiteerde serie Painkiller in première op Netflix. Een dramaserie over hoe een van de grootste spelers uit de 'Big Pharma' een land compleet in zijn greep hield.

De serie heeft acteur Matthew Broderick (Ferris Bueller's Day Off, The Cable Guy), in de hoofdrol als Richard Sackler, de grote baas van Purdue Pharma. Dit is het bedrijf achter de zeer verslavende pijnstiller OxyContin.

Eigenlijk is sympathie meer op zijn plaats


In een interview over zijn rol vertelt Broderick: "Zijn bedrijf heeft een soort superdrug ontwikkeld, een wondermiddel voor veel mensen die het hun leven weer teruggeeft, en ja er zit natuurlijk ook een hele slechte kant aan."

Hij vervolgt: "Hij [Sackler] heeft het idee dat hij ontzettend veel mensen helpt, het is het enige wat de mensen hebben om door de pijn heen te komen, en ik denk dat Richard daar echt volledig van overtuigd is."

Kijk alvast de sneak peek


De serie is gebaseerd op zowel een gepubliceerd boek als een artikel uit The New Yorker die de hebzucht van de familie Sackler beschrijft, en de problematiek omtrent hun invloed in de Amerikaanse opiatencrisis die tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig is.



Wil je alvast het begin zien van Painkiller? Kijk dan de eerste drie minuten op Netflix's Tudum. Vanaf morgen kijk je alle afleveringen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen