search
Opnieuw tegenvaller voor 'House of the Dragon': desondanks wordt deze "goed, zo niet beter"
Series / Nieuws

Opnieuw tegenvaller voor 'House of the Dragon': desondanks wordt deze "goed, zo niet beter"

Volgens de actrice zijn er meer dan genoeg geweldige mensen die het over kunnen nemen.

De succesvolle Game of Thrones-spin-off House of the Dragon kwam al vrij snel zonder regisseur en co-showrunner Miguel Sapochnik te zitten. Gelukkig heeft actrice Olivia Cooke goed nieuws.

Het nieuws kwam vrijwel direct na de première van House of the Dragon dat Sapochnik niet meer zou terugkeren. Gezien alle problemen rondom het laatste seizoen Game of Thrones hielden fans hun hart vast.

Niets dan lof van Cooke


Sapochnik deelde het nieuws rondom zijn vertrek met het bericht: "Ik vind berusting in het feit dat Alan Taylor zich bij de serie aansluit. Hij is iemand waarvoor ik veel waardering heb en ik ben ervan overtuigd dat de serie bij hem in zeer bekwame handen is."

Cooke, die in de serie de rol van Alicent Hightower speelt, heeft na een heel seizoen met de regisseur en showrunner gewerkt te hebben niets dan lof. Ze vindt hem een geweldig regisseur en collega, maar ziet ook genoeg talent die het over kunnen nemen.

Komend seizoen wordt goed, of zelfs beter


In TheWrap's podcast vertelt Cooke, "We hebben een aantal super coole regisseurs waar we dit jaar mee werken, ik weet we kunnen hem niet compleet vervangen maar er is nog steeds de potentie dat dit seizoen goed wordt, zo niet beter."



In het aankomende tweede seizoen van House of the Dragon, staat Cooke's Lady Hightower aan de vooravond van een vurige en bloedige oorlog, als ze het tegen haar voormalige vriendin Rhaenyra Targaryen opneemt.

Iedereen is druk bezig


Momenteel wordt er druk gewerkt aan het tweede seizoen. Volgens schrijver en uitvoerend producent George R. R. Martin is de productie ongeveer op de helft van het filmen. Een officiële datum van uitkomst is nog niet bekend, maar het wordt in ieder geval in 2024.



Kijk tot die tijd het volledige eerste seizoen van House of the Dragon op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen