search
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op twee streamingdiensten

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op twee streamingdiensten

Voor velen zijn thrillers erg populair om te streamen. We hebben er nu eentje voor je gevonden die je niet op één dienst maar zelfs op twee diensten kan bekijken.

Patricia Koning
Het pareltje waar we het nu over hebben dateert alweer uit het jaar 1999. De film duurt twee uur en negentien minuten en aan de geweldige scores te zien, is de thriller Fight Club elke minuut waard om te zien. Je kan de film streamen bij Disney+ en Prime Video.

De thriller van regisseur David Fincher is genomineerd geweest voor de Oscar voor de beste effecten en bewerking van geluidseffecten. Fincher is ook wel bekend van de serie House of Cards en films als Gone Girl en Seven.

Vreemd kameraadschap


Jack is een verzekeringsinspecteur die aan chronische slapeloosheid lijdt. Hij ontmoet de charmante zeepverkoper Tyler, die een aparte levensfilosofie erop nahoudt.

Samen besluiten ze een ultieme vorm van ontspanning op te richten, Fight Clubs. Hier kunnen mannen het beest in zichzelf ontketenen in vuistgevechten. Het effect op de mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan dat al snel gevaarlijke vormen aanneemt.

Cast


In de twee grootste rollen in deze actiethriller zien we Edward Norton (American History X) en Brad Pitt (2 Monkeys). De cast wordt verder versterkt door Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Zach Grenier, David Andrews, Christina Cabot, George Maguire en Eugenie Bondurant.Wist je dit al?


De film is gebaseerd op het boek van Chuck Palahniuk. Hij heeft te kennen gegeven dat de film een verbetering is ten opzichte van zijn boek.

Pitt en Norton hebben allebei meer geleerd van de film dan ze vooraf hadden gedacht, ze hebben namelijk echt geleerd hoe ze zeep moeten maken. Daarnaast volgden ze beide basislessen in boksen, taekwondo en grappling.Voordat Fincher de film kreeg aangeboden, gingen hem drie regisseurs voor. In eerste instantie wilden ze Peter Jackson voor de film, die had wel interesse maar was te druk voor de voorbereidingen voor The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Tweede keuze was Bryan Singer en derde keuze was Danny Boyle.

Goede twist en niet te vergeten


Op Rotten Tomatoes scoren de critici de film 79% en het publiek een topscore van 96%. "De eerste regel van Fight Club, zoals we er constant aan worden herinnerd, is misschien niet om erover te praten, maar eenmaal gezien, wordt het zeker niet vergeten, zelfs zoveel jaar later.", vertelt een van de critici op de site.

Macrobody zegt op de site van MovieMeter, waar de film een 4.09/5 scoort, het volgende over de film. "Een film waar ik me niets meer van kon herinneren en dat was maar goed ook anders was de twist in het verhaal niet zo verrassend geweest. Originele film met acteurs van wereldklasse. Toffe film." Op IMDb pakt de film een score van maar liefst 8.2/10.

Streamen


Je kan de thriller streamen op Disney+ en bij Prime Video.Aanbevolen artikelen