search
Eén van de beste films uit de jaren '80 staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste films uit de jaren '80 staat gewoon op Netflix

Op de verschillende streamingdiensten is een heel groot aanbod te vinden van keigoede films. Wij hebben er een voor je gevonden waarvan we ervan overtuigd zijn dat je deze gezien moet hebben.

Of het nu om recente films gaat of om films die alweer tot de categorie klassiekers behoren, er zijn op alle diensten wel pareltjes te vinden. Voor de film die we deze keer gevonden hebben, gaan we terug naar de jaren '80.

Voor Stand by Me, gebaseerd op het boek van Stephen King uit 1982 genaamd The Body, gaan we terug naar het jaar 1986. Deze avontuurlijke film duurt 1,5 uur en weet nog steeds een hoop kijkers te boeien.

Puur en fijn


De film weet het op IMDb erg goed te doen. De film pakt daar een goede 8.1/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film 92% en het publiek geeft de film een 94%. "Het staat, lief en sterk, schunnig, buitensporig en grappig, net als zijn helden zelf - misschien een beetje wild aan de randen, maar puur en fijn door en door. Het is een van die schatten die je absoluut niet mag missen.", aldus een van de critici.

"Eén van de beste Stephen King verfilmingen. Geen bovennatuurlijk spektakel, maar een mooie coming of age film.", vertelt bart007bond op MovieMeter waar de film een gemiddelde scoort van 3.75/5.





Zoektocht


Vier vrienden, de gevoelige Gordie, stoere Chris, flamboyante Teddy en angsthaas Vern vernemen dat er een lijk gevonden is. Dit willen ze met zijn allen gaan bekijken want veel anders is er in hun woonplaatsje in Oregon niet te doen.

Hun zoektocht verandert echter in een zelfontdekkingsreis. Als ze een bende tegen het lijf lopen, ontdekken ze een kracht waarvan ze niet wisten dat ze die hadden.



Regie en cast


Rob Reiner is de regisseur die de verfilming van het boek van Stephen King op zich nam. King was zo enthousiast over de film en heeft Reiner gezegd dat deze verfilming van zijn werk, een van de beste is die hij heeft gezien.

In de film zien we Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, Casey Siemaszko en Gary Riley. Phoenix had in eerste instantie auditie gedaan voor de rol van Gordie Lachance, maar Reiner dacht dat hij beter gecast zou worden als Chris Chambers, wat uiteindelijk ook gebeurde.



Zeker kijken


Ook zo nieuwsgierig geworden naar deze topfilm uit 1986? Stream hem nu bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen