search
De Belgische topper van 2022 nu te zien op Netflix
Films / Video/clip/featurette

De Belgische topper van 2022 nu te zien op Netflix

'De Acht Bergen' of ook wel 'Le Otto Montagne' genoemd is gebaseerd op de gelijknaming roman van Paolo Cognetti uit 2016.

De Belgische film is populair op Netflix en heeft verschillende prijzen weten te winnen, waaronder de juryprijs op het Filmfestival van Cannes waar de film voor het eerst te zien was. Kijk hem bij Netflix of bewaar de film in je watchlist voor een later moment.

De film komt van de regisseurs Felix van Groeningen (Beautiful Boy) en Charlotte Vandermeersch, voor haar was dit haar eerste film die zij regisseerde al heeft ze als actrice al meerdere films op haar naam staan.

Levenslange zoektocht


In deze film volgen we de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro over de hele wereld terwijl Bruno trouw blijft aan het wonen bij de berg.

De twee sluiten vriendschap, maar ze verliezen elkaar door hun verschillende levens uit het oog. De film weergeeft veel over liefde tussen mensen, houvast, eenzaamheid en het trouw blijven aan een streek.

Cast


In De Acht Bergen zien we Lupo Barbiero, Cristiano Sassella, Elina Lietti, Filippo Timi, Fiammetta Olivieri, Chiara Jorrioz en Luca Marinelli.



Nostalgisch en prachtige beelden


De film heeft op IMDb een mooie score van 7.7/10. Op MovieMeter weet de film ook een mooie score neer te zetten van 3.66/5. Scorsese zegt het volgende over de film op de site. "Een mooi verhaal dat een paar decennia beslaat over o.a. vriendschap en vader/zoon-relaties. Vrij nostalgisch en weemoedig van toon. Uitstekend locatiewerk dat bijna constant prachtige plaatjes van de bergen oplevert."

De film scoort een gemiddelde van 94% op Rotten Tomatoes. "Een ontroerende film over de zware bergen van het leven die we moeten beklimmen, en de mensen die ons onvoorwaardelijk zullen vergezellen op die ruige reizen.", aldus een van de critici.



Netflix


Je kan de prachtige film streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen