search
Wat mogen we verwachten van 'The Bridge' seizoen 3
Series / Nieuws

Wat mogen we verwachten van 'The Bridge' seizoen 3

Bekijk de trailer en lees al het laatste nieuws over de Scandinavische hit 'Bron/Broen'.Het duurde even maar in september kunnen we genieten van een nieuw seizoen van The Bridge. De afleveringen worden uitgezonden op BBC4 en in Nederland op Film1. Zoals je hierboven in de trailer kunt zien, belooft het weer een spannend seizoen te worden.

In het eerste seizoen van Bron Broen (de originele titel van de serie dat brug betekent in het Zweeds en Deens) maakten we kennis met de Zweedse Saga, een in zichzelf gekeerde detective, die een samenwerking met de Deense politie moet aangaan, wanneer een lijk wordt gevonden op de Øresundbrug tussen Kopenhagen en Malmö. Ze wordt gekoppeld om samen te werken met de Deense Martin. Zijn joviale instelling zorgt ervoor dat Saga zich meer durft open te stellen. Seizoen twee begon met de ontdekking van vijf vastgeketende jongeren aan boord van een vrachtschip, dat op dezelfde brug botste.

In de eerste twee seizoenen stond de vriendschap van Saga en Martin centraal en vormde dit de spil van de verhaallijnen. Maar wegens creatieve meningsverschillen zal acteur Kim Bodnia die de rol van Martin speelde niet meer te zien zijn. De nieuwe afleveringen zullen dus vooral om Saga draaien, die het moeilijk heeft nu haar vriend is weggevallen. Ze zal met een nieuw team van politieagenten de strafzaken moeten oplossen. Hoewel Bodnia geweldig was, lijkt de trailer er in ieder geval op te duiden dat het ook zonder hem een serie is die de moeite waard is om te kijken.

Over het verhaal van het derde seizoen is nog niet veel gelekt (en dat vergroot natuurlijk ook het kijkplezier). Wel maakte het Kopenhagen Film Fonds bekend, dat de komende afleveringen meer een Deens tintje dan een Zweedse zullen meekrijgen. De meeste afleveringen zijn namelijk in de Deense hoofdstad opgenomen.

Het derde seizoen wordt vanaf 27 september uitgezonden. Wie nog wat in te halen heeft, kan het volledige eerste seizoen in ieder geval op Netflix bekijken en daarnaast zal Film1 seizoen 1 en 2 volledig uitzenden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen