search
Recensie Netflix-serie 'Onder Vuur' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Onder Vuur' seizoen 2

Post Oosteroever stuntelt weer om de post overeind te houden.

Regie: Joost Wynant | Cast: Louis Talpe (Orlando), Lien de Graeve (Dominique), Sam Louwyck (Patrick), Dirk van Dijck (Henri), Alessia Sartor (Nina), Aimé Claeys (Tom), Ann Tuts (Noelle), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 44-51 minuten | Jaar: 2022-2023

De brandweerlieden uit Oostende zijn terug. In seizoen twee keert vrijwel de volledige cast terug, maar maken we ook kennis met brandexpert Skippy en brandweerman Manu. Beide personages worden al vroeg in het seizoen geïntroduceerd en lijken een vaste toevoeging aan het team. In het tweede seizoen maakt het brandweerkorps van alles mee, maar er wordt ook voortgeborduurd op de rode draad van het eerste seizoen waarin de toekomst van Post Oosteroever niet zeker was.

Waar de post voorheen nog een bij elkaar geraapt zooitje leek, wordt in dit seizoen een stuk duidelijker dat dit ietwat stuntelige geheel onderdeel is van het verhaal. De ploeg brandweerlieden mag dan een hechte familie vormen, maar eigenlijk zijn ze samen niet sterk genoeg om als volwaardig brandweerkorps te functioneren. Dat wordt ook van bovenaf opgemerkt. Er wordt niet meer in de post geïnvesteerd, waardoor de kwaliteit van de diensten van Post Oosteroever hard terugloopt.

Men kampt nog steeds met een tekort aan personeel en materiaal. Dat zorgt voor een onzekere toekomst, want de burgemeester wil dat de post samensmelt met een andere, grotere brandweerpost. Het team is niet van plan die fusie zonder slag of stoot toe te staan en doet er alles aan om zijn eigen post te behouden.

Ondertussen zijn er subplots over de privélevens van de brandweerlieden, waardoor het verhaal een stuk breder wordt neergezet en de serie allesbehalve eentonig is. Zo is er de romance tussen Tom en Nina, krijgt Henri te kampen met gezondheidsproblemen en komt ook Noëlle in de problemen in de privésfeer. Maar zoals het een echte werkfamilie betaamt laten de brandweerlieden elkaar niet in de steek. En daar komt de voorspelbaarheid toch weer om de hoek kijken.

De personages lijken namelijk vooral op elkaar aangewezen en hebben weinig andere sociale contacten. Niet bepaald origineel en het beperkt het verhaal ook nog eens wat betreft aankleding en diepgang. De enige bij wie het privéleven sterk verweven is met de rode draad van het verhaal is Patrick, wiens familie in de problemen zit en betrokken lijkt bij diverse branden waarvoor het korps moet uitrukken. Daarmee vloeit dit subplot goed samen met het hoofdverhaal.

De opbouw van dit seizoen is nagenoeg gelijk aan dat van het vorige. Het eerste seizoen van Onder Vuur kende een dramatisch einde en daar wijkt dit seizoen weinig van af. Hoe dramatisch het slot daadwerkelijk is blijft nog even in het midden, want hoewel een hoop zaken op hun pootjes terecht komen wordt nog niet alles prijsgegeven. Om te weten hoe het echt afloopt met de brandweerlieden zullen trouwe fans toch echt op een derde seizoen moeten wachten.

★★★☆☆

Onder Vuur is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen