search

Ons nieuws van woensdag 16 augustus 2023

Deze veldslag in 'The Rings of Power' werd verboden: waarom deze absoluut niet vertoond mocht worden
Series / Nieuws

Deze veldslag in 'The Rings of Power' werd verboden: waarom deze absoluut niet vertoond mocht worden

Dit bloedbad is niet te zien in de serie om een specifieke reden.

De openingsscène van The Rings of Power laat Galadriel (als volwassene gespeeld door Morfydd Clark) zien terwijl zij een papieren bootje maakt en dit laat varen in de beek. De andere kinderen plagen haar hiermee en sluiten haar uit.

Het begin van The Rings of Power is echter een verkapte manier om naar de Broedermoord te Alqualondë te verwijzen. Dit was de eerste keer in de geschiedenis dat Elfen andere Elfen uitmoordden.

Belust op wraak


In de Eerste Era wilde Fëanor, koning van de Noldor Elfen, wraak nemen op Morgoth voor het vermoorden van zijn ouders. Hij vroeg hiervoor de Teleri Elfen om hulp. De Teleri waren meesterlijke scheepsbouwers en hun zwaanvormige schepen waren beroemd. Toen de Teleri dit weigerden werden zij te Alqualondë uitgemoord en de Noldor stalen hierop hun schepen.

Dit bloedbad dreef een wig tussen de Elfenvolkeren, maar de Amazon Studios hebben geen toestemming om deze veldslag in het verhaal te verwerken. De gebeurtenis wordt namelijk verteld in de Simarillion, een boek waarvan de makers de rechten niet hebben.

Subtiele verwijzing


Het papieren zwanenbootje dat Galadriel vouwt en dat vervolgens tot zinken wordt gebracht door de andere Elfen is dus een subtiele verwijzing. Enerzijds toont het de spanningen en de onrust tussen de Elfenvolkeren onderling. Anderzijds is het een verwijzing naar een traumatische gebeurtenis die op de achtergrond een grote rol speelt in de gebeurtenissen van The Rings of Power.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-thriller met Scarlett Johansson stapt aanbod van Netflix binnen
Films / Nieuws

Scifi-thriller met Scarlett Johansson stapt aanbod van Netflix binnen

Vanaf donderdag 18 augustus kan je de film 'Lucy' streamen bij Netflix. De film uit 2014 duurt anderhalf uur en heeft een sterke cast.

De scifi-thriller van regisseur Luc Besson weet het redelijk te doen qua scores op de verschillende sites. Voeg de film alvast toe aan je watchlist, zodat je op 18 augustus meteen kunt kijken.

Besson heeft meer goede films op zijn naam staan, zoals The Fifth Element met onder andere Bruce Willis en films Léon en Nikita.

Cast


In de hoofdrol van Lucy zien we Scarlett Johansson. Naast haar zien we Morgan Freeman, Choi Min-sik, Amr Waked, Julian Rhind-Tutt, Lio Tipton en Jan Oliver Schroeder.

Futuristische wereld


In een futuristische wereld in 2069, beheerd door de maffia, drugsverslaafden, en corrupte politie, werkt Lucy. Zij werkt als drugskoerier voor de maffia.

De drugs die ze onbedoeld inneemt, komt in haar systeem terecht en verandert haar in iets bovenmenselijks. Ze neemt per direct alle kennis op, kan objecten verplaatsen met haar geest, en voelt geen pijn meer.Verbluffende special effects


Bij de critici op Rotten Tomatoes scoort de film 67%, een van hen zegt het volgende over de film. "Scarlett Johansson berijdt een kinetische rush van evolutionaire sci-fi en meedogenloze actie…"

"De special effects zijn verbluffend en in een relatief korte speelduur gooit Besson alles uit de kast. Goede en leuke rol van Scarlett Johansson. Het verhaal is interessant, al slaat Besson tegen het einde wel een beetje door in zijn poging om "diepgang" in de film te brengen.", vertelt kijker John Barry op de site van MovieMeter. Daar pakt de film een score van 3.06/5.

Netflix


Mocht je zin hebben in een goede scifi-thriller, kijk dan vanaf donderdag 17 augustus Lucy bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste serie van dit moment kijk je op HBO Max
Series / Featured

De beste serie van dit moment kijk je op HBO Max

Regelmatig duidelijk er geweldige series op en de beste van dit moment vind je op HBO Max: seizoen 2 van Winning Time.

Met vele tv-zenders en streamingdiensten verschijnen er wekelijks nieuwe series en seizoenen. Maar welke serie is nu eigenlijk de beste om te kijken? Onze tip: start met Winning Time van HBO Max.

Dat de komedie/dramaserie, voluit Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty, zo goed en erg vermakelijk is, komt mede doordat Adam McKay betrokken is en ook Max Borenstein heeft een belangrijke vinger in de pap.

Lakers


De serie draait om het wel en wee van de Amerikaanse basketbalclub Los Angeles Lakers, met spelers als Magic Johnson (Quincy Isaiah) en Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes). Ook Jerry Buss steelt de show, een geweldige rol van John C. Reilly.

En dan vergeten we nog de sterke rollen van Jason Clarke als Jerry West en Adrien Brody als Pat Riley. Ook zij zijn van de partij tijdens het eerste seizoen dat een komisch/dramatische blik geeft op het NBA-seizoen van 1979-1980.

Seizoen 2


Sinds begin deze maand is het tweede seizoen van Winning Time te zien op HBO Max. Dit seizoen richt zich op de jaren 1980 tot en met 1984. De rivaliteit met Boston Celtics en Larry Bird (Sean Patrick Small) speelt een belangrijke rol.Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een fraaie 85 procent en het tweede seizoen staat zelfs op 87 procent. Misschien moet je een beetje van basketbal houden, dat is zeker.

Drie sterren


SerieTotaal-recensent Jip Strijbos had iets minder met het tweede seizoen, gezien zijn drie van de vijf sterren. Winning Time volg je nu op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zelfs Fleetwood Mac rocklegende Stevie Nicks wil een tweede seizoen van deze serie
Series / Nieuws

Zelfs Fleetwood Mac rocklegende Stevie Nicks wil een tweede seizoen van deze serie

Stevie Nicks is helemaal fan geworden van Daisy Jones & The Six en hoopt op een tweede seizoen.

Wie fan is van Daisy Jones & The Six, is in goed gezelschap. Het blijkt namelijk dat niemand minder dan de frontvrouw van Fleetwood Mac, Stevie Nicks, ook fan is van de serie!

Daisy Jones & The Six volgt het tumulte verhaal van de band The Six die op tour gaat met de getalenteerde, maar losbandige Daisy Jones. Het verhaal is losjes gebaseerd op Fleetwood Mac, wat het nog leuker maakt dat Stevie Nicks groot fan is.

Groot fan


Nicks liet op haar Instagram weten dat ze Daisy Jones & The Six ondertussen al twee keer heeft gezien. Ze vond het ook een mooie kijk op haar eigen verhaal en had gewild dat Fleetwood Mac-toetsenist Christine McVie de serie had kunnen zien voor haar overlijden in november 2022.Ze gaf eerlijk toe dat ze in het begin haar twijfels had, maar dat Riley Keough haar uiteindelijk helemaal inpakte. Ze eindigt haar bericht met de zin: "Hopelijk gaat het door…"

Seizoen 2?


Er zijn zeker ideeën en plannen voor een vervolg, maar niks is nog zeker. Maar laten we eerlijk zijn; Amazon kan na dit bericht van Stevie Nicks geen nee meer zeggen op een tweede seizoen.

Bekijk hieronder de post en stream Daisy Jones & The Six op Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'High School Musical: The Muscial: The Series' seizoen 4
Recensie

Recensie Disney+-serie 'High School Musical: The Muscial: The Series' seizoen 4

Een serie met een existentiële crisis, over existentiële crises bij middelbare scholieren.

Regie: Kimberly McCullough, Ann Marie Pace, Hisham Abed, e.a. | Cast: Sofia Wylie (Gina), Joshua Bassett (Rickey Bowen), Dara Reneé (Kourtney Greene), Frankie A. Rodriguez (Carlos Rodriguez), Julia Lester (Ashlyn), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 33-64 minuten | Jaar: 2023

Na twee seizoenen te hebben afgeweken van het originele concept van de serie grijpt seizoen vier van High School Musical: The Musical: The Series eindelijk terug op de filmreeks. Met een dubbele referentie naar zowel High School Musical 3 als fanfictie voor de niet-bestaande vierde film in de reeks probeert dit seizoen een lekker complex plot neer te zetten. En hoewel dit soms voor geïnspireerde momenten zorgt, is het toch vaak stijl zonder inhoud.

Voor kijkers die bekend zijn met de vorige drie seizoenen wordt het plot niet heel complex. Door telkens weer enorm vertrouwd te werk te gaan, heeft elk seizoen een vergelijkbare opbouw: de musical voor het seizoen wordt geïntroduceerd en men doet hier auditie voor. Zodra er is gecast beginnen de repetities, die gepaard gaan met het nodige drama. Dit mondt uit in een seizoensafsluiter van twee afleveringen waarin de musical wordt opgevoerd.

Toch probeert de serie zich complexer voor te doen dan zij eigenlijk is. Er wordt van alles gedaan om buiten de norm van Disney+-series voor tieners te vallen: van eindeloze referenties naar de originele filmtrilogie tot de mockumentarystijl die na drie seizoenen ineens wordt bevraagd. En hoewel dat noemenswaardig is, zorgt het toch vaker dan prettig is voor een verwarrende kijkervaring. Maar door de bekende structuur kan makkelijk worden geschakeld tussen de verschillende verhalen die tegelijkertijd spelen.

Het voornaamste punt van verwarring is dat de serie nooit duidelijk weet op welke doelgroep eigenlijk wordt gemikt. Dit zit voornamelijk in het script, dat constant een contrast in stand houdt. Zo heb je Gen Z-acteurs die middelbare scholieren spelen met een specifiek TikTok-jargon, maar tegelijkertijd zit het script vol referenties naar de originele High School Musical-trilogie die onderhand al bijna vijftien jaar oud is.

Dit zijn voornamelijk referenties die leuk zijn voor mensen die de films bekeken toen ze zelf tieners waren. Hierdoor voelt de serie gedecentraliseerd: deze probeert nieuwe fans te kweken in de generatie die te jong was voor de originele films, maar doet dit met een franchise die al langer bestaat. De originaliteit is hierdoor ver te zoeken, waarmee de serie eerder aanvoelt als een geval snel cashen dan als een product dat ook op zichzelf kan staan.

De serie probeert het hele seizoen de existentiële crises van middelbare scholieren in woorden te vatten. Waar moeten ze hun studententijd volbrengen, welke carrière moeten ze volgen, hoe kunnen ze hun geaardheid uitdragen zonder anderen te pijnigen? Hoewel dit vaker voorkomende thema's zijn in tienermedia, zorgt de verwarrende identiteit van de serie ervoor dat deze niet goed genoeg tot hun recht komen. Hierdoor voelt het alsof de serie haar eigen existentiële crisis wil verbloemen met de crises van jongeren.

Toch is er ook een uitermate positief punt: hoofdpersoon Gina speelt (zowel in de serie als de musical en de film) de sterren van de hemel. Haar driedubbele rol wordt integer en gelaagd gespeeld. Haar strijd tussen haar sociale leven en toekomstige carrière voelt op deze manier geleefd en realistisch. Door haar bewonderingswaardige prestatie lijmt zij een groot deel van de tekortkomingen van de serie netjes aan elkaar.

Dat Disney elke kans benut om gemarginaliseerde groepen aandacht te geven wordt vaak als iets positiefs gezien, maar komt in deze serie op sommige punten over als het afvinken van een checklist: alle geaardheden, huidskleuren en stereotypen komen langs. In de laatste aflevering krijgen de kijkers nog een über-Amerikaanse uitleg van de personages, handig voor iedereen die het hele seizoen niet heeft opgelet. Wat een tranentrekkerscène hoort te zijn, valt door de overdreven emoties in het water en zorgt jammer genoeg niet voor uitdieping van de personages.

Met dit seizoen eindigt de serie. Naast het feit dat de helft van de personages naar de universiteit gaat, is er voor de rest weinig ruimte om nog verder te ontwikkelen. Dit klinkt ironisch, aangezien ze pas aan het begin van hun volwassen leven staan, maar er is niet veel meer wat High School Musical: The Musical: The Series binnen de perken van een tienerserie kan presenteren. Misschien dat de toekomst een reünie brengt. Het blijft immers een Disney-serie...

★★★☆☆

High School Musical: The Musical: The Series is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
36-jarige Darren Kent overleden: bekend uit 'Game of Thrones' en vele andere toppers
Series / Nieuws

36-jarige Darren Kent overleden: bekend uit 'Game of Thrones' en vele andere toppers

De acteur leefde met een zwakke gezondheid en is helaas veel te jong overleden.

Darren Kent, die onder andere te zien was in Game of Thrones is op dinsdag 15 augustus overleden. Zijn agentschap Card Dodd Associates heeft dit op Twitter bekendgemaakt. Kent leefde met diverse chronische aandoeningen en is in de nabijheid van zijn familie en beste vriend vredig ingeslapen.

Zijn doorbraak beleefde Kent met Shameless en speelde in de beroemde Britse soap Eastenders. In Game of Thrones speelde hij een geitenhoeder wiens dochtertje wordt gedood door Daenerys' draak.

Acteren en regisseren


Kent won in 2012 de Van d'Or Independent Film Award voor Beste Acteur in de film Sunny Boy. Deze ging over een jongen die door een zeldzame huidziekte de deur niet uit kan. Daarnaast was hij actief als schrijver en regisseur. Zo maakte hij in 2021 de korte film You Know Me.

"Een ontembare geest"


De acteur leefde zelf met een zeldzame huidziekte en daarnaast had hij arthritis en osteoporose. Hij zette zich in voor de Equal People Performing Arts Studio, die mensen met een beperking helpt bij hun werk in de entertainmentindustrie.

In de overlijdensadvertentie wordt Kent genoemd als iemand met "een ontembare geest. Naast zijn talent zal hij ook herinnerd worden om zijn warme en gulle persoonlijkheid".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Onder Vuur' seizoen 2
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Onder Vuur' seizoen 2

Post Oosteroever stuntelt weer om de post overeind te houden.

Regie: Joost Wynant | Cast: Louis Talpe (Orlando), Lien de Graeve (Dominique), Sam Louwyck (Patrick), Dirk van Dijck (Henri), Alessia Sartor (Nina), Aimé Claeys (Tom), Ann Tuts (Noelle), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 44-51 minuten | Jaar: 2022-2023

De brandweerlieden uit Oostende zijn terug. In seizoen twee keert vrijwel de volledige cast terug, maar maken we ook kennis met brandexpert Skippy en brandweerman Manu. Beide personages worden al vroeg in het seizoen geïntroduceerd en lijken een vaste toevoeging aan het team. In het tweede seizoen maakt het brandweerkorps van alles mee, maar er wordt ook voortgeborduurd op de rode draad van het eerste seizoen waarin de toekomst van Post Oosteroever niet zeker was.

Waar de post voorheen nog een bij elkaar geraapt zooitje leek, wordt in dit seizoen een stuk duidelijker dat dit ietwat stuntelige geheel onderdeel is van het verhaal. De ploeg brandweerlieden mag dan een hechte familie vormen, maar eigenlijk zijn ze samen niet sterk genoeg om als volwaardig brandweerkorps te functioneren. Dat wordt ook van bovenaf opgemerkt. Er wordt niet meer in de post geïnvesteerd, waardoor de kwaliteit van de diensten van Post Oosteroever hard terugloopt.

Men kampt nog steeds met een tekort aan personeel en materiaal. Dat zorgt voor een onzekere toekomst, want de burgemeester wil dat de post samensmelt met een andere, grotere brandweerpost. Het team is niet van plan die fusie zonder slag of stoot toe te staan en doet er alles aan om zijn eigen post te behouden.

Ondertussen zijn er subplots over de privélevens van de brandweerlieden, waardoor het verhaal een stuk breder wordt neergezet en de serie allesbehalve eentonig is. Zo is er de romance tussen Tom en Nina, krijgt Henri te kampen met gezondheidsproblemen en komt ook Noëlle in de problemen in de privésfeer. Maar zoals het een echte werkfamilie betaamt laten de brandweerlieden elkaar niet in de steek. En daar komt de voorspelbaarheid toch weer om de hoek kijken.

De personages lijken namelijk vooral op elkaar aangewezen en hebben weinig andere sociale contacten. Niet bepaald origineel en het beperkt het verhaal ook nog eens wat betreft aankleding en diepgang. De enige bij wie het privéleven sterk verweven is met de rode draad van het verhaal is Patrick, wiens familie in de problemen zit en betrokken lijkt bij diverse branden waarvoor het korps moet uitrukken. Daarmee vloeit dit subplot goed samen met het hoofdverhaal.

De opbouw van dit seizoen is nagenoeg gelijk aan dat van het vorige. Het eerste seizoen van Onder Vuur kende een dramatisch einde en daar wijkt dit seizoen weinig van af. Hoe dramatisch het slot daadwerkelijk is blijft nog even in het midden, want hoewel een hoop zaken op hun pootjes terecht komen wordt nog niet alles prijsgegeven. Om te weten hoe het echt afloopt met de brandweerlieden zullen trouwe fans toch echt op een derde seizoen moeten wachten.

★★★☆☆

Onder Vuur is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Gossip Girl' volkomen ongeloofwaardig werd door onverwachte keuze
Series / Nieuws

Hoe 'Gossip Girl' volkomen ongeloofwaardig werd door onverwachte keuze

De grote ontknoping op het einde van Gossip Girl was een schande voor de hele serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het was zeker weten één van de meest populaire tienerdrama’s van haar tijd: Gossip Girl. Van de overdreven (en soms zeer aparte) outfits tot het drama; deze serie had iedereen in zijn greep. Toch verpestte één belangrijk personage de hele serie.

Gossip Girl volgt een groep tieners die aan de Upper East Side van Manhattan wonen. Precies wanneer ze op het punt staan om naar de meest belangrijke en elite universiteiten te gaan, beginnen er rare dingen te gebeuren.

XOXO


De tieners krijgen berichten van een geheime Gossip Girl die op de één of andere manier hun acties en geheimen weet te onthullenDe berichtjes worden elke keer afgesloten met de beroemde XOXO, Gossip Girl. Het werd dan ook al snel een zoektocht naar wie deze mysterieuze persoon was.

De ontknoping


Helaas voelden de fans zich bedrogen toen uiteindelijk werd onthuld wie deze mysterieuze Gossip Girl werkelijk was. Het bleek namelijk één van de hoofdpersonages te zijn: Dan Humphrey.

Hoewel er wel veel hints zijn gegeven dat het Dan was, vonden fans alsnog dat het totaal niet logisch was.

Bekijk hieronder een interview met Blake Lively en stream Gossip Girl op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Warrior Nun' krijgt toch geen seizoen 4: wel een heel ander soort vervolg
Series / Nieuws

'Warrior Nun' krijgt toch geen seizoen 4: wel een heel ander soort vervolg

Onze favoriete nonnen zijn weer terug en beter dan ooit tevoren.

Het was een heftige strijd voor fans van Warrior Nun om hun favoriete serie een tweede kans te geven nadat deze vorig jaar geannuleerd werd door Netflix. Is het nu eindelijk gelukt?

In december 2022 cancelde Netflix de actie-fantasyserie en fans staken hier meteen een stokje voor. Op sociale media probeerden ze de serie terug te krijgen met #SaveWarriorNun.

Gered


Na zeven maanden volhouden kwam er eindelijk goed nieuws. De maker van de serie, Simon Barry, kondigde aan dat Warrior Nun was gered. Wel plaagde hij met een aftelling op zijn website dat er nog meer informatie zou komen.Er is nu een video van uitvoerend producent Dean English op de Warrior Nun Saved-website gekomen waarin hij onthult dat de geliefde serie nu een trilogie van films gaat worden.

Spin-offs mogelijk


Deze informatie betekent dat de franchise heel erg uit kan gaan breiden en het vergroot de kans op verschillende spin-offs.

Bekijk hieronder de video van English en stream de eerste twee seizoen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie SkyShowtime-serie 'Star Trek: Strange New Worlds' seizoen 2
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Star Trek: Strange New Worlds' seizoen 2

Meer van hetzelfde is zeker niet verkeerd, maar volgende keer mag het wat frisser.

Regie: Jonathan Frakes, Maja Vrvilo, Dan Liu | Cast: Anson Mount (Captain Pike), Rebecca Romijn (Una Chin-Riley), Ethan Peck (Spock), Celia Rose Gooding (Nyota Uhura), Babs Olusanmokun (Dr. M'Benga), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 48-62 minuten | Jaar: 2023

De eerste officier van kapitein Pike was aan het einde van het vorige seizoen gearresteerd omdat ze belangrijke informatie over haarzelf had achtergehouden tijdens haar aanmelding voor Starfleet Academy. Maar Pike wil zijn Enterprise liever niet de ruimte laten verkennen zonder haar, dus het seizoen gaat van start met een poging om haar terug in haar positie te krijgen.

De eerste twee afleveringen zullen daar antwoord op geven en daarna gaat het ongeacht de uitkomst weer verder zoals gewend: opzichzelfstaande verhalen met een dunne rode draad om het seizoen aan elkaar te rijgen. Dat zorgt voor het gebruikelijke resultaat: de ene aflevering is zeer geslaagd en de andere wat minder.

Strange New Worlds houdt in ieder geval de stijl van het eerste seizoen aan, door het de Star Trek-serie te laten zijn die het meest lijkt op de originele uit de jaren zestig, inclusief afleveringen die zichzelf allerminst serieus nemen. In het eerste seizoen liep ieder personage rond als een sprookjesfiguur, in dit tweede seizoen komen wat personages uit het geanimeerde Star Trek: Lower Decks tot leven (geregisseerd door Jonathan Frakes) en in Subspace Rhapsody (ja ja) barsten ze uit in zang.

Die musicalaflevering is een van de missers. Ten eerste omdat het conflict een kopie is van de muzikale aflevering van Buffy the Vampire Slayer, waarin zingen leidde tot het onthullen van geheimen en verborgen emoties. Het lijkt erop dat de makers dit weten, getuige een opmerking over konijntjes die Buffy-fans wellicht iets zal zeggen. Ten tweede omdat de liedjes totaal niet memorabel zijn.

Ook aanwezig voor een bijrol in een aflevering is Clint Howard. Dat is erg leuk, want die zat als kind al in een aflevering van het eerste seizoen van de originele Star Trek. Ditmaal is hij gewoon als mens te zien, in een verhaal dat gaat over het trauma dat oorlog teweegbrengt – uiteraard een van de meer serieuze afleveringen.

Hij is niet de enige aanwezige Hollywoodveteraan. Er is nog een andere vedette die zowaar een vaste functie krijgt toegewezen op de Enterprise: Carol Kane (The Princess Bride, Unbreakable Kimmy Schmidt). Ze altijd een aparte stem en articulatie gehad, die er op haar gevorderde leeftijd alleen maar vreemder op zijn geworden, wat de makers van Strange New Worlds gebruiken door haar de identiteit te geven van een buitenaards ras dat eeuwenlang incognito heeft geleefd. Haar personage is prettige toevoeging: ze is zeer intelligent, maar ook erg komisch.

De doorlopende verhaaltjes zijn niet om over naar huis te schrijven. Romantische verwikkelingen, meer niet. Als er iets is dat eenmalig relevant is, dan komt er aan het begin wel een terugblik die laat zien hoe dit kortstondig relevant was in een vorige aflevering. Dat Pike zich bewust is van zijn eigen sterfdag komt af en toe vluchtig voorbij en de enige keer dat een groter plot zich voortzet is de afsluiter die een vervolg in het derde seizoen belooft.

Ondanks dat het personage van Rebecca Romijn wordt behandeld als een geliefd en belangrijk mens, zijn haar toevoegingen over het algemeen klein en nietszeggend. Als de hoogste leidinggevende onder de kapitein zou zij toch iets substantiëler mogen zijn. Uhura daarentegen krijgt heel wat aandacht om haar talent en persoonlijke karakter vorm te geven, maar dat is mooi want Celia Rose Gooding zet haar nog steeds fris en menselijk neer. Uhura is niet bang om haar jonge, onzekere gevoelens openlijk te tonen.

Geen kwaad woord over de teams die ervoor zorgen dat Strange New Worlds volledig weet te overtuigen als ruimte-avontuur. De sets, make-up en visuele effecten dragen de geloofwaardigheid en laten nergens een steek vallen. Juist hierdoor verdient de serie het als geheel om iets sterkere scenario's te hebben. De schrijvers maken het zichzelf soms net iets te makkelijk en er wordt nog te veel aan fanservice gedaan. De laatste aflevering introduceert bijvoorbeeld wederom een geliefd personage van vroeger.

Nu deze serie definitief een eigen fanbase heeft, wordt het niet eens tijd om iets meer een eigen vorm te krijgen. Misschien iets minder episodisch, bijvoorbeeld? Of de personages aan boord meer drama geven dan slechts liefdesperikelen? Het eerste seizoen had bijvoorbeeld de zieke dochter van de dokter, maar dat werd afgerond en daar kwam niets voor in de plaats. Strange New Worlds blijft een zeer vermakelijke serie om te kijken, maar ondanks al het emogezeur en wokegedoe van Discovery blijft dat toch echt de enige van de twee die haar eigen verhaal vertelt.

★★★☆☆

Star Trek: Strange New Worlds is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actiefilm weet met veel geweld Netflix te veroveren
Films / Nieuws

Deze actiefilm weet met veel geweld Netflix te veroveren

'Once Upon A Time in Venice' is sinds kort te zien op Netflix. Er is dan ook massaal afgestemd op deze film. Hij pakt namelijk de vierde plek in de Netflix Top 10.

Netflix omschrijft deze actiefilm als meeslepend. Once Upon a Time in Venice heeft een speelduur van iets meer dan anderhalf uur. Mocht je hem nog niet gezien hebben, stream hem dan snel bij de dienst of kijk hem zeker later een keer.

Mark Cullen heeft de film geregisseerd. Voor hem was dit zijn eerste speelfilm die hij regisseerde. Hij heeft onder meer meegeschreven aan Cop Out en de serie Back in the Game.

In de film


In deze actiefilm met een goede dosis humor zien we Bruce Willis, John Goodman, Jason Momoa, Emily Robinson, Jessica Gomes, Famke Janssen en Myles Humphus.

Het verhaal


De doorgewinterde privédetective Steve Ford ziet zowel zijn privéleven als zijn professionele leven in elkaar storten als zijn geliefde hond Buddy wordt ontvoerd door een gevaarlijke bende.

Door een reeks bizarre gebeurtenissen voert Steve opdrachten uit voor de bende, terwijl hij wordt achtervolgd door twee wraakzuchtige Samoaanse broers, een woekeraar en enkele schimmige figuren. Hij zet alles op alles om herenigd te worden met zijn hond.Vermakelijk en nooit saai


De film pakt op IMDb een erg matige score van 5.3/10. Bij MovieMeter pakt de film 2.6/5 en zegt kijker Branbants over de film, "Hilarische karakters gespeeld door John Goodman en Bruce Willis. De chemie maakt sfeer en de droge humor is zeer acceptabel. Het verhaal is vrij eenvoudig maar de diverse subplotjes maken het vrijwel nooit saai, in tegendeel zelfs. Prima tussendoortje, niet meer, niet minder.".

"Hilarische opdrachten volgen elkaar op, om weer op het rechte pad te komen. Luchtige film, met toch wel vermakelijke momenten.", zegt kijker Onceuponanytime bij MovieMeter.

Netflix


Stream Once Upon A Time in Venice nu bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een ander moment.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix zet radicaal nieuwe koers door - nieuwe features op weg naar PCs en TVs
Series / Technologie

Netflix zet radicaal nieuwe koers door - nieuwe features op weg naar PCs en TVs

Gaat Netflix hiermee de strijd aan met Xbox en PlayStation?

Na twee jaren testen te hebben gedraaid met videogames op mobiele apparaten, is het volgens Netflix nu tijd om uit te breiden. Onlangs heeft de streamingdienst aangekondigd breder te gaan testen met games op Smart TV's en computers. Tijd om jouw PlayStation bij het vuilnis te zetten?

Op 14 augustus werd een beperkte bètatest uitgerold voor een kleine testgroep in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Voor hen is nu een klein aantal games beschikbaar gemaakt op hun Smart TV's, zodat ze naast films en series kijken ook spelletjes kunnen spelen vanaf de bank.

Zonder afstandsbediening


Maar hoe kan je gamen zonder controller? Netflix heeft daarvoor bedacht dat de mobiele telefoon van gebruikers kan functioneren als controller. Het installeren van de Netflix-app op jouw telefoon en op jouw Smart TV is dus al voldoende om games te kunnen spelen op jouw TV.

Op computers kunnen mensen gebruik maken van hun muis en toetsenbord om de games van Netflix te spelen binnen hun normale browser. De eerste beschikbare games zijn onder andere Night School Studio's 'Oxenfree' en Molehew's 'Mining Adventure'.

Flink opschalen


Netflix heeft ondertussen al zeventig games klaarstaan voor mobiele apparaten, waar voor het einde van het jaar nog 25 bij komen.Wanneer deze videogames ook voor andere mensen beschikbaar worden gesteld, is nog niet bekendgemaakt door Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster is er klaar mee: liever een toekomst zonder de hitserie
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster is er klaar mee: liever een toekomst zonder de hitserie

Het was volgens haar een prachtig avontuur maar de tijd is gekomen om afscheid te nemen.

Eén van de allergrootste series op Netflix maakt zich op voor het allerlaatste seizoen en hoofdrolspeelster Millie Bobby Brown vindt het nu een goed moment om afscheid te nemen van Stranger Things.

Brown speelde vanaf het eerste uur al de rol van Eleven, een jong meisje met uitzonderlijke gaven. De actrice was nog maar 12 jaar oud toen de serie begon en kijkt nu uit naar een toekomst zonder Stranger Things.

Tijd voor eigen leven


In een interview vertelt Brown: "Ik denk dat ik er klaar voor ben. Het is zo'n groot deel van mijn leven geweest, maar het is net als afstuderen van de middelbare school. Je bent dankbaar voor de tijd die je hebt gehad, maar het is tijd om je eigen leven te leiden."

Ze is overigens niet de enige die klaar is voor een nieuw avontuur. Acteur David Harbour, die de rol van Jim Hopper speelt, kijkt ook uit naar de grote finale, maar wel met enige melancholie. Na bijna negen jaar met zijn collega's te hebben gewerkt is het volgens hem tijd om andere dingen te doen.

Haal de zakdoeken er alvast bij


Het vijfde en laatste seizoen wordt er een met emotionele hoogtepunten. Makers van de serie The Duffer Brothers vertellen dat toen ze het idee voor seizoen vijf aan de grote bazen van Netflix vertelde er een aantal moesten huilen, die dat voorheen nooit deden.Voorlopig kunnen we in ieder geval nog uitkijken naar een nieuw seizoen Stranger Things. Kijk alle vier de seizoenen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' seizoen 12 krijgt gruwelijke poster én releasedatum
Series / Posters

'American Horror Story' seizoen 12 krijgt gruwelijke poster én releasedatum

'American Horror Story: Delicate' komt héél gauw onze kant op.

Na de recente publicatie van een teaser komen de makers van American Horror Story nu met een gruwelijke poster voor het langverwachte twaalfde seizoen. Ook hebben ze de releasedatum gedeeld voor het eerste deel van het seizoen.

In de lange traditie van anthologieserie American Horror Story zal ook dit seizoen weer op zichzelf staan als een griezelige miniserie, waarin nieuwe personages worden geïntroduceerd binnen hetzelfde enge horroruniversum.

American Horror Story: Delicate
Met de titel American Horror Story: Delicate grijpt de serie terug op de roman 'Delicate Condition' van Danielle Valentine. De roman is net uit, en is een "aangrijpende thriller is over een vrouw die ervan overtuigd raakt dat een sinister figuur alles in het werk stelt om ervoor te zorgen dat haar zwangerschap nooit plaatsvindt."

Bekijk op instagram

Op de vrijgegeven poster is al te zien dat deze zwangerschap andere wendingen zal nemen dan de meeste - hopelijk niet met dezelfde afloop als Rosemary's Baby?

Cast


In dit seizoen zal niemand minder dan Kim Kardashian verschijnen, samen met de ondertussen welbekende Emma Roberts, Cara Delevingne en Michaela Jaé Rodriguez.

De rol voor Kim Karashian is speciaal voor haar geschreven door Halley Feiffer, die betrokken is bij de serie als schrijver en showrunner.

Release


American Horror Story: Delicate zal op 20 september uitkomen met de eerste helft van de afleveringen.In de VS wordt de serie uitgebracht door FX, en in Nederland zal het twaalfde seizoen hoogstwaarschijnlijk te zien zijn bij Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 Britse true crime-series op NPO wil je gezien hebben
Series / Featured

Deze 4 Britse true crime-series op NPO wil je gezien hebben

Politieke affaires en grimmige moordzaken alom in de Britse selectie van NPO Plus.

Series van de overkant van het Kanaal zijn goed vertegenwoordigd in de catalogus van NPO Plus, waaronder een sterke selectie aan true crime-series. Ontdek hieronder welke ervan jou het meeste aantrekt, en die misschien jouw avondvullende vermaak gaat worden voor de komende tijd.

Deceit | NPO Plus | 4 afleveringen


In 1992 wordt de Britse Rachel Nickell op brute wijze vermoord. Maanden later is de moordenaar nog steeds niet gepakt, maar wijst het bewijs in de richting van ene Colin Stagg. Undercoveragent Sadie Byrne moet de duistere wereld van deze man betreden om zijn betrokkenheid te onthullen.Stonehouse | NPO Plus | 3 afleveringenDit driedelige drama volgt het leven van de in ongenade gevallen Labour-politicus John Stonehouse, een hooggeplaatste minister in de regering van premier Harold Wilson. In november 1974 verdween de politicus van een strand in Florida, een keurig gevouwen stapel kleren achterlatend. Zijn eigen dood in scène zetten bleek echter lastiger dan verwacht.The Trail of Christine Keeler | NPO Plus | 6 afleveringenEen schandaal dat het Groot-Brittannië van de jaren 60 op zijn grondvesten deed schudden: de Profumo-affaire. Terwijl Groot-Brittannië in de greep is van de Cubacrisis, speelt een berooide danseres de sleutelrol in een affaire met vergaande gevolgen voor diverse regeringsfunctionarissen en haarzelf.Manhunt | NPO Plus | 2 seizoenen


In deze detectiveserie komen de waargebeurde moordzaken van inspecteur Colin Sutton en zijn team langs uit Londen in een gefictionaliseerd jasje.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aangrijpend Noors komediedrama 'Afterglow' over strijd tegen kanker bijna bij NPO
Series / Nieuws

Aangrijpend Noors komediedrama 'Afterglow' over strijd tegen kanker bijna bij NPO

Op haar eigen verjaardagsfeest komt naar buiten dat een moeder van drie kids kanker heeft.

In september meert een aangrijpend verhaal uit Noorwegen aan in Nederland: Afterglow, of Etterglød. Op haar veertigste verjaardagsfeest, bedoeld als een gelukkige samenkomst, lekt naar buiten dat Ester Sand kanker heeft.

De serie kwam in oktober 2022 uit in Noorwegen zelf, en werd in april 2023 aangekocht door de BBC. De NPO volgde al gauw, en brengt het zevendelige komediedrama uit in september op tv en online.

Plot


De serie volgt het turbulente leven van Ester Sand, die op haar veertigste verjaardag ontdekt dat ze baarmoederhalskanker heeft.

Maar na de eerste schok is het Ester die de mensen in haar leven troost, waaronder haar drie kinderen. Ze is nog lang niet van plan de wereld te verlaten, en neemt er het beste van nu het nog kan.

Cast en crew


In Afterglow spelen Nina Ellen Odegaard, bekend van Possession en Torbjorn Harr, bekend van Vikings, de hoofdrollen. Ook Sara Korai en Hermann Sabado hebben een grote rol te pakken.De serie is gemaakt door Kjetil Indregard en Atle Knudsen. Atle Knudsen treedt ook op als regisseur.

Wanneer te zien


Afterglow zal op 12 september te zien zijn op NPO3 en op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: de beste series op HBO Max van de afgelopen tijd
Series / Featured

SerieTotaal tipt: de beste series op HBO Max van de afgelopen tijd

Dit zijn volgens de recensenten van SerieTotaal dé HBO-series die er tussenuit springen.

Van absolute topsport naar een opstandige non, op zoek naar rechtvaardigheid - op HBO Max kwamen er een hoop uiteenlopende series langs de afgelopen weken. Gelukkig maken de recensenten van SerieTotaal het voor jou een eitje om de beste series eruit te pikken.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op HBO Max van de afgelopen tijd.

Full Circle | 6 afleveringen
★★★☆☆

Synopsis: Een onderzoek naar een mislukte ontvoering brengt lang gekoesterde geheimen aan het licht die meerdere personages en culturen in het hedendaagse New York verbinden.

Recensie: "In de zesdelige miniserie 'Full Circle' weven regisseur Steven Soderbergh en scenarist Ed Solomon, die eerder samenwerkten voor de serie 'Mosaic', een nauwelijks te ontwarren web van intriges. Centraal staat de ontvoering van de kleinzoon van een rijke televiesiekok annex mediaman."

Lees de rest van de recensie.

Mrs. Davis | 8 afleveringen

★★★☆☆

Synopsis: Non Simone werkt samen met haar ex-vriend Wiley aan een wereldwijde reis om Mrs. Davis, een krachtige kunstmatige intelligentie, te vernietigen.

Recensie: "Al gauw doet de serie denken aan 'Dirk Gently’s Holistic Detective Agency', waarin het ook een aaneenschakeling was van maffe momenten overgoten met een sciencefictionsausje. Maar waar die serie door alle gekkigheid nergens een emotionele snaar raakte, lukt dat hier wel – niet in overmaat, maar toch."

Lees de rest van de recensie.

Shaun White: The Last Run | 4 afleveringen

★★★☆☆

Synopsis: Een onthullend portret van de drievoudig olympisch winnaar en een van de grootste atleten in twee verschillende sporten, snowboarden en skateboarden: Shaun White.

Recensie: "'Shaun White: The Last Run' neigt op momenten naar goedkope heldenverering, maar gelukkig staren de makers zich niet blind op het visuele spektakel van de halfpipe. De miniserie laat zien hoe een legende in de sport zijn eigen beroep steeds verder ziet evolueren, en op den duur gaat beseffen dat hij de aansluiting eigenlijk al een tijdje verloren is."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.