search
36-jarige Darren Kent overleden: bekend uit 'Game of Thrones' en vele andere toppers
Series / Nieuws

36-jarige Darren Kent overleden: bekend uit 'Game of Thrones' en vele andere toppers

De acteur leefde met een zwakke gezondheid en is helaas veel te jong overleden.

Darren Kent, die onder andere te zien was in Game of Thrones is op dinsdag 15 augustus overleden. Zijn agentschap Card Dodd Associates heeft dit op Twitter bekendgemaakt. Kent leefde met diverse chronische aandoeningen en is in de nabijheid van zijn familie en beste vriend vredig ingeslapen.

Zijn doorbraak beleefde Kent met Shameless en speelde in de beroemde Britse soap Eastenders. In Game of Thrones speelde hij een geitenhoeder wiens dochtertje wordt gedood door Daenerys' draak.

Acteren en regisseren


Kent won in 2012 de Van d'Or Independent Film Award voor Beste Acteur in de film Sunny Boy. Deze ging over een jongen die door een zeldzame huidziekte de deur niet uit kan. Daarnaast was hij actief als schrijver en regisseur. Zo maakte hij in 2021 de korte film You Know Me.

"Een ontembare geest"


De acteur leefde zelf met een zeldzame huidziekte en daarnaast had hij arthritis en osteoporose. Hij zette zich in voor de Equal People Performing Arts Studio, die mensen met een beperking helpt bij hun werk in de entertainmentindustrie.

In de overlijdensadvertentie wordt Kent genoemd als iemand met "een ontembare geest. Naast zijn talent zal hij ook herinnerd worden om zijn warme en gulle persoonlijkheid".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen