search
'The Last of Us' seizoen 2: Showrunner deelt opvallend nieuws over komend seizoen
Series / Nieuws

'The Last of Us' seizoen 2: Showrunner deelt opvallend nieuws over komend seizoen

Er staat in HBO's hitserie een hele hoop te gebeuren komend seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is een van de meest succesvolle game-adaptaties in de geschiedenis. De hitserie The Last of Us krijgt door alle lovende kritieken en uitstekende kijkcijfers van HBO carte blanche voor seizoen twee.

Showrunner Craig Mazin, ook bekend van HBO's Chernobyl, heeft in een interview laten weten dat er in het volgende seizoen een hoop gepland staat. Het zou zomaar eens kunnen dat het verhaal dit keer wel afwijkt van de games.

Vrachtlading Emmy nominaties


Naast dat de serie een enorme kijkcijferhit is, gemiddeld 30 miljoen kijkers per aflevering, heeft het ook een enorme hoeveelheid nominaties bij de Emmy Awards binnengeharkt. De serie is voor 24 prijzen genomineerd.

In aanloop naar het tweede seizoen geeft Mazin alvast antwoord op de vraag of er van het eerste seizoen extra materiaal naar buiten wordt gebracht, of het budget wordt opgeschroefd en of de kijkers zich alvast op kunnen maken voor 'dat' moment uit de tweede game.

Mazin bevestigt, noch ontkent


Een ding wat zeker is, is dat er geen zogenoemde 'deleted scenes' worden gepubliceerd. Mazin denkt dat het weinig bij zal dragen aan de waardering van de serie. Ook vertelt hij dat HBO de geldkraan open zet. Hij ziet dat HBO begrijpt wat er nodig is om een goede serie te maken.



Fans van de videogames zullen ongetwijfeld weten wat het lot van Joel is bij de introductie van het personage Abby. Gezien de populariteit van acteur Pedro Pascal als Joel, zullen veel fans hem liever niet zien gaan. Mazin blijft er in ieder geval redelijk vaag over.

Trouw of niet trouw aan de games?


De showrunner vertelt erover: "Iedereen die de game heeft gespeeld en de serie heeft gezien weet dat we niet altijd precies alles doen als de games. Ook doen we soms dingen niet helemaal in dezelfde volgorde als in de games."



We zullen het nog even moeten afwachten. Kijk in de tussentijd nog eens het eerste seizoen van The Last of Us op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen