search
IJsberen op een tropische eiland? De grootste mysteries van de hitserie 'Lost' eindelijk opgelost!
Series / Nieuws

IJsberen op een tropische eiland? De grootste mysteries van de hitserie 'Lost' eindelijk opgelost!

Eindelijk wat uitleg bij een aantal van de mysteries op het eiland in 'Lost'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf 2004 konden we genieten van de prachtige serie Lost. De serie vertelde het verhaal van de passagiers van een vliegtuig dat neerstort op een zeer mysterieus eiland.

De fans zaten veelal op het puntje van hun stoel vanwege de bizarre ontwikkelingen. Er zitten veel mysteries in de serie en wij leggen er alsnog een aantal aan je uit.

IJsberen?


De passagiers komen herhaaldelijk ijsberen tegen op het eiland. De aanwezigheid van deze wilde dieren op een tropisch eiland is natuurlijk volkomen onlogisch.

Het blijkt uiteindelijk dat de beren naar het eiland waren gebracht als onderdeel van het Dharma-initiatief. Wetenschappers probeerden hun genen aan te passen om ze aan te passen aan tropische levensomstandigheden.

Hoe herstelde John Locke?


Fans herinneren zich dat Locke na de crash plots niet meer verlamd raakte. Het bleek dat het eiland ziekten geneest die vóór de crash waren opgelopen. Daardoor kon John weer lopen en raakte Rose van haar kanker af. Wonden en ziekten opgelopen op het eiland werden niet beïnvloed door deze magie.

Waarom stierven zwangere vrouwen?


De serie komt keer op keer terug op het thema zwangerschap. Volgens het plot kunnen alle vrouwen die zwanger waren voordat ze naar het eiland kwamen, een gezond kind baren. Maar als de conceptie op het eiland plaatsvond, sterft de vrouw in het derde trimester. Het mysterie wordt niet helemaal opgelost. Zwangere vrouwen werden waarschijnlijk meer beïnvloed door elektromagnetische energie op het eiland.

Wat was het rookmonster?


Het monster van het eiland is het meest mystieke wezen in de serie. Het doodde de bewoners van het eiland op brute wijze. Het geheim hierachter werd onthuld in seizoen 6 , het gaat om de broer van Jacob die op zoek is naar hem is om hem uit wraak te doden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen