search

Ons nieuws van vrijdag 18 augustus 2023

Eén van de beste films ooit uit de jaren '80 zie je bij Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste films ooit uit de jaren '80 zie je bij Netflix

Tussen alle films bij de verschillende streamingdiensten vinden we een hoop mooie parels terug. We hebben er weer een voor je uitgezocht, die je toch zeker wel een keertje gezien moet hebben.

Soms is het lastig om net die ene film te vinden waar je op dat moment zin in hebt. Om je op weg te helpen lichten wij er een aantal voor je uit die het bekijken meer dan waard zijn. Nu kijken we naar één van de beste films uit de jaren '80 die je terug kan vinden op Netflix.

De film komt van regisseur Sergio Leone en komt uit het jaar 1984. De film is een lange zit met zijn drie uur en negenenveertig minuten durende lengte. Maar als we zien hoe goed de film het doet, zijn al deze minuten het dubbel en dwars waard om te zien.

Regie en cast


Regisseur Leone is helaas niet meer onder ons maar was ook bekend van zijn werk aan de films The King of Ads en A Fistfull of Dollars.

In de film zien we Robert de Niro, James Woods, Elizabeth McGovern, Tuesday Weld, Burt Young, Joe Pesci en Treat Williams. Williams is afgelopen 12 juni omgekomen bij een motorongeluk.

Synopsis


David "Noodles" Aaronson en Maximillian vormen in New York op jonge leeftijd een jeugdbende. Een aantal jaar later hebben ze tijdens de drooglegging zelfs de macht in handen.Vijfendertig jaar later krijgt David een mysterieuze brief die het verleden weer naar boven brengt.

Een meesterwerk


Op IMDb weet de film een hele goede 8.3/10 te scoren. Bij Rotten Tomatoes scoort de film ook goed met een gemiddelde van 90%. "Sergio Leone verkent de meest onoverzichtelijke zijwegen van stedelijk Americana aan de hand van het verhaal van twee gangsters die hun samenwerking als kinderen uit Brooklyn in 1921 begonnen en eind jaren '60 op tragische wijze beëindigden.", aldus een van de critici.

"Het blijft voor mij een meesterwerk en de beste film ooit. Het complexe verhaal, de muziek, cinematografie, de indrukwekkende scènes, de acteurs en hun acteerprestaties, zorgen ervoor dat deze film bij mij iedere keer weer een onuitwisbare indruk achter laat. Geweldig en ongeëvenaard!", vertelt kijker Debo bij MovieMeter. Daar pakt de film een score van 4.11/5.

Over de film


De Niro was als eerste gecast voor de rol van David "Noodles" Aaronson en daarna was hij actief betrokken bij het kiezen van de overige castleden.

De film speelt zich af in de jaren 1920, 1932, 1933 en 1968.

Leone had verschillende ontmoetingen met ex-gangster en auteur Harry Grey, zodat hij Amerika kon herscheppen zoals gezien door Grey's ogen.

Zeker een keer streamen


Wanneer je in bent voor een avond gevuld met een lange maar ook extreem goede misdaadfilm, raden we je aan om Once Upon A Time in America te kijken bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden uit het langverwachte vervolg op 'Band of Brothers': 'Masters of the Air'
Series / Nieuws

Eerste beelden uit het langverwachte vervolg op 'Band of Brothers': 'Masters of the Air'

Wat moeten we lang wachten, maar wat hebben we er een zin in: 'Masters of the Air'

Masters of the Air is de langverwachte opvolger van Band of Brothers en The Pacific en wordt geproduceerd door grootheden Tom Hanks en Steven Spielberg. De verwachtingen voor deze nieuwe serie lijken, hoe langer het duurt, alleen maar hoger en hoger te worden.

De serie gaat over de 'Easy Company', een divisie binnen de luchtmacht van het Amerikaanse leger, die in de tweede helft van WO2 een grote rol speelde in de oorlog. De serie zal ons het verhaal laten zien van de dappere geallieerde vliegeniers die in de lucht vochten tegen de Duitsers.

Wanneer dan toch?


De verwachting was in eerste instantie dat de serie dit voorjaar te bekijken zou zijn. Helaas bleek dit niet het geval. Vanuit Apple TV+ wordt aangegeven dat de serie nog altijd voor 2023 op de rol staat. We hebben echter nog geen enkele aanwijzing dat de serie binnenkort verschijnt en vrezen dus dat we tot diep in de herfst zullen moeten wachten. Ook hadden we tot dusver nog helemaal geen beelden van de serie kunnen zien.

Op IMDb werd in eerste instantie aangegeven dat de serie op 2 november 2023 zou starten, vervolgens werd dit september en nu is een datum helemaal verwijderd. Geen enkel idee dus wanneer we kunnen gaan kijken. Op zoek naar de eerste beelden van de serie stuiten wij recentelijk dan toch op de onderstaande beelden die door een fan achter elkaar zijn gezet en die ons eindelijk een eerste idee geven van hoe de serie eruit gaat zien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Trones'-sterren schitteren in Netflix' nieuwste scifi-horrorserie
Series / Nieuws

'Game of Trones'-sterren schitteren in Netflix' nieuwste scifi-horrorserie

De trilogie van Liu Cixin komt naar Netflix en we zien oude 'GoT'-bekenden terug.

De Chinese bestseller is in het Nederlands bekend als Het drielichamenprobleem. David Benioff en D.B. Weiss hebben de verfilming voor hun rekening genomen, maar er zijn meer bekenden uit Game of Thrones.

Jack Bradley (Samwell Tarly) en Liam Cunningham (Davos Seaworth) zijn namelijk ook te zien in de rollen van Jack Rooney respectievelijk Thomas Wade. 3 Body Problem vertelt het verhaal van een fictief verleden, heden en toekomst van de planeet.

Enorme consequentie


De natuurkundige Ye Wenjie kijkt toe hoe haar vader tijdens de Chinese Culturele Revolutie wordt vermoord. Ye Wenjie wordt als wetenschapper naar een afgelegen laboratorium gestuurd om voor de Chinese overheid onderzoek te verrichten.

De regering is op zoek naar buitenaards leven. Wanneer Ye Wenjie (als volwassene gespeeld door Rosalind Chao) inderdaad bericht krijgt van een buitenaardse beschaving krijgt zij tegelijkertijd de waarschuwing om niet te reageren. Doet zij dit wel, dan weet men namelijk waar de aarde te vinden is. De teleurgestelde wetenschapper doet dit toch, en de consequenties blijken enorm.

3 Body Problem wordt in de loop van 2024 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het donkere verhaal achter de grap dat Sheldon altijd drie keer op de deur klopt in 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Het donkere verhaal achter de grap dat Sheldon altijd drie keer op de deur klopt in 'The Big Bang Theory'

Sheldon klopte altijd drie keer op een deur, daar zit een triest verhaal achter.

Sheldon uit The Big Bang Theory is een nogal excentriek personage met de nodige leuke en ergerlijke eigenaardigheden. Erg goed bedacht allemaal door de scriptschrijvers, maar soms ontstond er ook iets spontaans op de set.

Sheldon heeft natuurlijk nogal veel bijzonder eigenschappen en eigenaardigheden. Eén van die typische Sheldon-eigenaardigheden is dat hij altijd drie keer klopt.

Boek


In Jessica Radloff's boek: The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series is opgenomen dat het een in eerste instantie een spontane beslissing was om hem drie keer te laten kloppen in plaats van één keer.

“Het toonde Sheldons obsessieve compulsiviteit. Mensen(en Sheldon in het bijzonder) houden van patronen en structuur.".

Donkere draai


Deze kleine aanpassing aan het script in de loop van seizoen 2 heeft dus weer wat extra 'fun' aan de serie toegevoegd omdat dit een vast ritueel werd. Later besloten de schrijvers er overigens een donkere draai aan te geven. Sheldon onthulde in seizoen 10 dat de echte oorsprong van de gewoonte uit zijn jeugd kwam.

Toen hij 13 was, betrapte hij zijn vader met een andere vrouw. Vanaf dat moment zwoer hij nooit meer een kamer binnen te lopen.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Hollywood-ster speelde gastrol in 'The Big Bang Theory' speciaal omdat zijn moeder de serie zo leuk vond
Series / Nieuws

Deze Hollywood-ster speelde gastrol in 'The Big Bang Theory' speciaal omdat zijn moeder de serie zo leuk vond

Billy Bob Thornton is één van de grote sterren die een gastrol speelde in 'The Big Bang Theory'.

The Big Bang Theory staat bekend om de onverwachte gastrollen die in de serie zaten. Eentje die de kijkers flink bezig hield was de gastrol van filmster Billy Bob Thornton die in het 8e seizoen plots voorbij kwam.

In de aflevering The Misinterpretation Agitation had Thornton een rol. Thornton is een zogeheten A-ster met een Oscar en is niet iemand die je nu in een sitcom zou verwachten. Hoe kwam deze grote ster dan toch in de serie terecht?

Schattig


Het antwoord is eigenlijk enorm schattig. In interview zei Thornton dat zijn moeder dol was op The Big Bang Theory. Dit trok de aandacht van showrunner Steven Molaro, en die besloot contact op te nemen met het management van de ster om een gastrol te vervullen.

Thornton stemde in en speelde de rol van Dr. Oliver Lorvis, een sociaal onhandige dokter die zijn charmes in de strijd gooide om Penny te veroveren. Het gastoptreden van Thornton werd geheim gehouden tot de release van de aflevering, omdat het echt als verrassing was bedoeld voor The Big Bang Theory-fans.

Moeder


Een grote A-ster dus die om indruk te maken op zijn moeder een gastrol in een sitcom accepteerde!

Bekijk op instagram


Kijk hier naar The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vermakelijke horrorfilm crasht de Netflix Top 10 in
Films / Nieuws

Vermakelijke horrorfilm crasht de Netflix Top 10 in

Horrorfilm 'Curve' is pas net te streamen op Netflix maar weet gelijk een mooie vierde plek in de Netflix Top 10 te pakken.

Van de producenten van Insidious en The Purge kregen we in 2015 de film Curve. Mocht je van horrorfilms houden en deze nog niet gezien hebben, dan kan je hem nu streamen bij de dienst.

De film is geregisseerd door Iain Softley, eerder regisseerde hij onder andere The Skeleton Key en Inkheart.

Kijk uit wie je een lift geeft


Een jonge vrouw krijgt autopech op een verlaten weg in de Verenigde Staten. Een rondtrekkende vreemdeling helpt haar weer op weg te komen. Als dank biedt ze hem een lift aan, maar dan lopen zaken niet helemaal zoals gepland.

Ze crasht opzettelijk met haar auto in een poging van hem te ontsnappen. Nu zal ze alles op alles moeten zetten om in leven te blijven.

Cast


In deze film zien we Julianne Hough, Teddy Sears, Penelope Mitchell, Madalyn Horcher, Drew Rausch en Kurt Bryant.Prima vermaak


Op de site van MovieMeter pakt de film een score van 2.67/5. "Ik heb me prima vermaakt met deze film, alleen had voor mij het laatste gedeelte niet gehoeven. Gewoon het 'curve' gedeelte, het vast zitten in de omgekeerde auto had een mooie film opgeleverd, nu moest het einde even snel worden afgeraffeld.", aldus kijker handelaar bij de site.

Kijker filmofiel zegt over de film, "Vergeleken met alle herhalingen waar veel zenders voortdurend mee smijten vond ik dit toch wel een aardige afwisseling. Weliswaar voorspelbaar, maar echt, ik heb me geen moment verveeld."

Netflix


Als je Curve nog niet gezien hebt en op zoek bent naar een avondje een goede film streamen, schijn je bij deze film aan het goede adres te zijn. Kijk de film bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Psychopathische pop Chucky geeft bijzondere persconferentie en onthult start seizoen 3
Series / Trailer

Psychopathische pop Chucky geeft bijzondere persconferentie en onthult start seizoen 3

De psychopathische pop geeft een een persconferentie over het nieuwste seizoen.

De Child's Play-franchise heeft sinds de start in 1988 nog niet aan populariteit ingeboet. Onlangs gaf Chucky, de pop die bezeten is door seriemoordenaar Charles Lee Ray, een persconferentie waarin hij een en ander onthulde over het vervolg van Chucky's avonturen.

De serie, in Nederland te zien op tv-zender Fox, gaat in de VS op 4 oktober in première op het Syfy-kanaal. In zijn gebruikelijke kleurrijke taalgebruik maakt Chucky duidelijk dat "D.C. [Washington] behoorlijk chucked up wordt".

Andere locatie?


Tot nu toe speelde de serie zich af in Hackensack, New Jersey. Chucky hint er op dat het nieuwe seizoen zich mogelijk naar Washington verplaatst. De vraag is natuurlijk welke verhaallijn hem hiernaartoe brengt mocht dit het geval blijken.

Jennifer Tilly, die Tiffany speelde in de films, is ook weer van de partij, en zij is niet het enige bekende gezicht. Fiona Dourif (Nica Pierce), Alex Vincent (Andy Barclay) en Christine Elise (Kyle) zijn ook te zien.

Seizoen 3 van Chucky gaat in de VS op 4 oktober van start. In Nederland is de serie op Fox te zien, de verwachting is dat dit derde seizoen ook op Fox zal verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met de bijzondere 'Agent Cooper' uit het mysterieuze 'Twin Peaks'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met de bijzondere 'Agent Cooper' uit het mysterieuze 'Twin Peaks'?

Agent Cooper werd in de jaren 90 gespeeld door de acteur Kyle MacLachlan.

Eén van de meest iconische televisieseries uit de jaren 90 is Twin Peaks. De serie ging over het ogenschijnlijk vredige stadje Twin Peaks in het noordwesten van de Verenigde Staten. Het verhaal begint wanneer de populaire tiener Laura Palmer levenloos wordt aangetroffen aan de oever van een rivier. Haar mysterieuze dood schokt de gemeenschap en trekt de aandacht van FBI Special Agent Dale Cooper, gespeeld door Kyle MacLachlan.

Terwijl Cooper zich onderdompelt in het onderzoek naar Laura's dood, ontdekt hij dat Twin Peaks doordrenkt is van geheimen, duistere intriges en verborgen verlangens. De serie onthult langzaam de complexe web van relaties tussen de inwoners van Twin Peaks, waarbij iedereen lijkt bij te dragen aan de duistere onderstroom van het stadje. MacLachlan speelde in deze serie een fantastische rol, wat kunnen wij nog meer over deze bijzonder acteur en zijn rol vertellen?

Agent Cooper


Agent Cooper is een charismatische man met een bijzondere voorliefde voor koffie en taart. Hij heeft een scherpe intuïtie en raakt volledig geobsedeerd in zijn zoektocht naar het ontdekken van de waarheid achter Laura Palmer's dood.

MacLachlan werd geboren op 22 februari 1959 en heeft naast zijn iconische rol in deze serie nog een scala aan personages vertolkt in film en televisie. Hij speelde in films als Blue Velvet, Dune(de versie uit 1984) en Showgirls en tv-series zoals Sex and the City, How i met your Mother en Portlandia. MacLachlan is nog altijd flink actief als acteur.

Persoonlijk leven


MacLachlan heeft de nodige relaties gehad, onder andere met zijn Twin Peaks-collega Lara Flynn Boyle, met actrice Laura Dern, maar ook met supermodel Linda Evangelista.

Bekijk op instagram


In 2002 trouwde hij met publiciste Desiree Gruber, zij hebben samen één zoon.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJsberen op een tropische eiland? De grootste mysteries van de hitserie 'Lost' eindelijk opgelost!
Series / Nieuws

IJsberen op een tropische eiland? De grootste mysteries van de hitserie 'Lost' eindelijk opgelost!

Eindelijk wat uitleg bij een aantal van de mysteries op het eiland in 'Lost'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf 2004 konden we genieten van de prachtige serie Lost. De serie vertelde het verhaal van de passagiers van een vliegtuig dat neerstort op een zeer mysterieus eiland.

De fans zaten veelal op het puntje van hun stoel vanwege de bizarre ontwikkelingen. Er zitten veel mysteries in de serie en wij leggen er alsnog een aantal aan je uit.

IJsberen?


De passagiers komen herhaaldelijk ijsberen tegen op het eiland. De aanwezigheid van deze wilde dieren op een tropisch eiland is natuurlijk volkomen onlogisch.

Het blijkt uiteindelijk dat de beren naar het eiland waren gebracht als onderdeel van het Dharma-initiatief. Wetenschappers probeerden hun genen aan te passen om ze aan te passen aan tropische levensomstandigheden.

Hoe herstelde John Locke?


Fans herinneren zich dat Locke na de crash plots niet meer verlamd raakte. Het bleek dat het eiland ziekten geneest die vóór de crash waren opgelopen. Daardoor kon John weer lopen en raakte Rose van haar kanker af. Wonden en ziekten opgelopen op het eiland werden niet beïnvloed door deze magie.

Waarom stierven zwangere vrouwen?


De serie komt keer op keer terug op het thema zwangerschap. Volgens het plot kunnen alle vrouwen die zwanger waren voordat ze naar het eiland kwamen, een gezond kind baren. Maar als de conceptie op het eiland plaatsvond, sterft de vrouw in het derde trimester. Het mysterie wordt niet helemaal opgelost. Zwangere vrouwen werden waarschijnlijk meer beïnvloed door elektromagnetische energie op het eiland.

Wat was het rookmonster?


Het monster van het eiland is het meest mystieke wezen in de serie. Het doodde de bewoners van het eiland op brute wijze. Het geheim hierachter werd onthuld in seizoen 6 , het gaat om de broer van Jacob die op zoek is naar hem is om hem uit wraak te doden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Midnight Mass'-sterren schitteren opnieuw in angstaanjagende nieuwe horrorserie
Series / Nieuws

'Midnight Mass'-sterren schitteren opnieuw in angstaanjagende nieuwe horrorserie

Voor fans zal het weer een feest der herkenning worden.

In oktober is het dan eindelijk zover: de nieuwe horrorserie van Mika Flanagan gaat in première op Netflix. Voor fans is er goed nieuws: ook in de nieuwe serie komen een aantal bekende gezichten uit het 'Flanaverse' terug.

Inmiddels heeft Flanagan al een imposant aantal series gemaakt voor Netflix. Het is geen geheim dat hij een aantal favoriete acteurs heeft die in meerdere of zelfs alle producties verschijnen.

Drietal


Denk daarbij aan de actrices Carla Gugino en Kate Siegel en acteur Henry Thomas. Dat drietal speelde in The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en The Midnight Club.

Gugino, Siegel en Thomas zullen alledrie ook in The Fall of the House of Usher verschijnen. De nieuwe serie is een bewerking van meerdere verhalen van Edgar Allan Poe, waaronder het gelijknamige titelverhaal.

Netflix


The Fall of the House of Usher is vanaf 12 oktober te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Update: Dit is wanneer het langverwachte vijfde seizoen van 'Fargo' uitkomt
Series / Nieuws

Update: Dit is wanneer het langverwachte vijfde seizoen van 'Fargo' uitkomt

Het zal niet lang meer duren voor we het veelbelovende vijfde seizoen kunnen kijken.

Binnenkort komt de met prijzen overladen serie 'Fargo' weer terug voor een vijfde seizoen, en televisienetwerk FX komt met nieuwe beelden, een enorme line-up aan Hollywoodsterren en de releasedatum.

Eerder werd al bekend dat het 10-afleveringen durende nieuwe seizoen plaats zal vinden in het Minnesota en North Dakota van 2019 en hoofdrollen zijn er voor acteurs Jon Hamm, Juno Temple en Joe Keery.

Getroebleerde vrouw in zwaar weer


In het nieuwe seizoen is Temple te zien als Dorothy "Dot" Lyon, die na een reeks onverwachte gebeurtenissen in de problemen met de autoriteiten raakt, en terugvalt in het leven waarvan ze dacht dat ze die achter haar had gelaten.

Ze wordt achterna gezeten door de overambitieuze sheriff Roy Tillman, gespeeld door Hamm. Als rancher, predikant en sheriff denkt hij boven de wet te staan en zet alles op alles om Dorothy te vinden.

Flinke bewijsdrang van zoon naar vader


Sheriff Tillman wordt bijgestaan door zijn zoon Gater die gespeeld wordt door Stranger Things-ster Keery. Hij probeert wanhopig indruk te maken op zijn vader, maar blijkt een hopeloos geval, en dus huurt zijn vader het duistere figuur Ole Munch in (Sam Spruell).Op 21 november gaat het vijfde seizoen van Fargo in première. Kijk alle vier seizoenen op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nederlandse verfilming walst de Netflix Top 10 in
Films / Nieuws

Nederlandse verfilming walst de Netflix Top 10 in

'Het Geheugenspel' is pas net te zien op Netflix en weet gelijk de derde plek in de Netflix Top 10 te pakken.

De verfilming van het boek weet gelijk veel kijkers te winnen. Het Britse schrijverskoppel Nicci French debuteerde in 1997 met The Memory Game. De Nederlandse vertaling Het Geheugenspel stond lang aan de top.

Regisseurs Jan Verheyen (Het vonnis) en Lien Willaert (Bittersweet Sixteen) hebben de handen ineen geslagen voor deze film.

Cast


In deze Nederlandse film zien we Anna Drijver, Gert Winckelmans, Vic de Wachter, Louis Talpe, Gilda de Bal en Daan Creyghton.

Synopsis


Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht.

Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.Hoe doet de film het?


Met nog niet heel veel stemmen staat de film nu op een score van 6.4/10 op IMDb. Met momenteel 44 stemmen, heeft de film bij MovieMeter nu een score van 3.1/5.

Recensent Zadok Samson sluit zijn recensie van de film af met de volgende woorden. "Toch heeft 'Het Geheugenspel' met zijn bronmateriaal een groot voordeel. Nicci French weet namelijk heel goed hoe je een degelijk misdaadverhaal moet schrijven en de spanning moet vasthouden. De film is verre van perfect, maar als vakkundig gebakken pizza om de honger te stillen, is het helemaal niet zo slecht. Als je je verwachtingen dus maar bijstelt."

Netflix


Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan biedt Netflix je nu de kans om dit nog te gaan doen. Stream de film nu bij de dienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Omdat zwarte humor ook grappig is: drie Netflix-komedies die van taboe naar hilariteit gaan
Series / Featured

Omdat zwarte humor ook grappig is: drie Netflix-komedies die van taboe naar hilariteit gaan

Taboe onderwerpen worden getoond waarbij er toch wat te grinniken blijkt.

Humor is van oudsher een manier geweest om met zware onderwerpen om te gaan. Onderwerpen zoals de dood, teleurstelling, eenzaamheid en rouwverwerking komen aan bod en er blijkt zowaar iets te lachen.

Hieronder zie je drie series die momenteel op Netflix te streamen zijn. Ze hebben een ding gemeen en dat is dat het helemaal niet leuk is.

After Life


Deze bejubelde serie is volledig van de hand van de bekende komiek Ricky Gervais. Hij speelt Tony die onlangs weduwnaar is geworden. In plaats van iets positiefs te willen doen besluit Tony zich eens flink af te reageren op zijn omgeving, die hem desondanks blijft steunen.

After Life geeft op unieke wijze weer hoe de hoofdpersoon omgaat met verlies en met de dood. De onsympathiek Tony zet feitelijk de zaken op zijn kop wat een populaire komedie heeft opgeleverd.

Rotten Tomatoes: 86%.

Kijk hier.Russian Doll


Nadia (Natasha Lyonne) komt te overlijden op haar 36e verjaardagsfeest in New York. Gek genoeg wordt zij de volgende dag gewoon weer wakker op haar verjaardagsfeest. Nadia besluit te achterhalen hoe en waarom zij in deze rare tijdsspiraal terechtgekomen is.

De serie gaat over het beruchte 'is dat het nou'-gevoel dat genoeg dertigers ervaren. De Russiche matroesjka-pop verwijst naar een schijnbaar saai leventje waarin eigenlijk nooit iets nieuws gebeurt.

Rotten Tomatoes: 78%.

Kijk hier.Dead to Me


Deze komedie won twee Emmy Awards met uitstekende rollen van Christina Applegate en Linda Cardellini. Jen (Applegate) is onlangs weduwe geworden en is actief bezig met rouwverwerking. In een therapiegroep ontmoet zij Judy (Cardellini). Jens echtgenoot is door een auto-ongeluk om het leven gekomen, waarbij de bestuurder is gevlucht. Judy beweert dat haar verloofde door een hartaanval gestorven is, maar in werkelijkheid was zij de bestuurder.

De serie gaat over vriendschap, rouw en alles wat daarmee te maken heeft.

Rotten Tomatoes: 83%.

Kijk hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.