search
Dit was de meest sinistere dood in 'House of Cards'
Series / Nieuws

Dit was de meest sinistere dood in 'House of Cards'

De Underwoods zijn verantwoordelijk voor 27 doden, maar deze was de ergste.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
House of Cards is een politieke dramaserie die de meest duistere kanten van deze wereld laat zien. Frank (Kevin Spacey) Underwood en zijn vrouw Claire (Robin Wright) hebben heel wat op hun geweten.

Het echtpaar wordt in hun machtsspel bijgestaan door de stafchef van het Witte Huis, Doug (Michael Kelly). Doug is verantwoordelijk voor de gruwelijke dood van Rachel Posner (Rachel Brosnahan), een jonge vrouw door wie hij geobsedeerd is geraakt.

Nieuwe identiteit


Rachel heeft een onstabiele achtergrond wanneer ze in het web van de Underwoods terechtkomt. Doug steunt haar weliswaar financieel maar isoleert haar ook van haar omgeving en wil haar voor zichzelf hebben. Uiteindelijk weet Rachel te onkomen en begint in New Mexico een nieuw leven onder de naam Cassie Lockhart.

De verknipte Doug laat het er niet bij zitten. Wanneer hij Rachel gevonden heeft ontvoert hij haar op en brengt haar in een busje naar de woestijn. Gedurende deze rit beseft Rachel maar al te goed dat ze vermoord gaat worden, wat het geheel zo mogelijk nog gruwelijker maakt. In eerste instantie lijkt Doug van gedachten te veranderen en laat haar gaan. De laatste scène maakt echter duidelijk dat Doug alsnog besluit om zijn duistere plan uit te voeren.

Kijk House of Cards op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen