search
Heel Netflix compleet in de ban van deze nieuwe en wonderlijke fantasy-serie
Series / Nieuws

Heel Netflix compleet in de ban van deze nieuwe en wonderlijke fantasy-serie

De serie 'El Elegido' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De nieuwe serie El Elegido, of in het Engels: The Chosen One doet het heel erg goed op Netflix. Nog maar een paar dagen te streamen en onmiddellijk onderdeel van de top 10 van de best bekeken series op de streamingsdienst.

El Elegido is de bewerking van een stripverhaal van Mark Millar. In een klein Mexicaanse plaatsje is de twaalfjarige Jodie, gespeeld door Bobby Luhnow, een normaal jochie met opvallende ogen, maar dat verandert als hij een buitengewoon ernstig ongeluk op wonderbaarlijke wijze overleefd. Al snel dichten mensen hem bijzondere krachten toe, en op een gegeven moment begint hij zelf ook te twijfelen aan eigen (bijzondere?) kunnen.

Groep vrienden


In de serie volgen we met name een groep bevriende en arme kinderen. Ze zien het wonder vooral als een manier om wat extra geld te verdienen. Jodie merkt echter zelf dat hij daadwerkelijk wonderbaarlijke dingen kan.

De serie draait uiteindelijk om de vraag: hoe zouden we reageren als Jezus zou terugkeren op aarde? Hoe zou de huidige maatschappij daarmee omgaan? Wordt hij überhaupt serieus genomen of zijn we te murw om dit allemaal te kunnen begrijpen?

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen